Van Spor için destek kampanyası

Ekonomik olarak sıkıntılar yaşayan Van Spor'a destek olmak amacıyla, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) öncülüğünde bir girişim başlatıldı.

SPOR 28.11.2019 10:33:46 0
Van Spor için destek kampanyası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Açıklamalarda bulunarak, ekonomik anlamda sıkıştıklarını ve takıma mutlaka destek olunması gerektiğini belirten Van Spor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün çağrısından sonra, VANTSO öncülüğünde bir girişim başlatıldı. Başlatılan kampanya kapsamında ilk desteği de VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu üyeleri verdi. Takva ve Yönetim Kurulu üyeleri, şahsi olarak toplamda 20 bin TL bağışta bulunurken, bu kampanya çerçevesinde Van Spor'a destek olmak amacıyla bir çok kişinin daha az-çok demeden takıma bağışta bulunmaya başladığı kaydedildi.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK”

“#Benimşehrimbenimtakımım” tagıyla sosyal medya üzerinden başlatılan destek kampanyası girişimine öncülük ettiklerini belirten VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Takva; “Hep söylüyorduk; Van gibi bir şehrin üst liglerde mücadele eden bir takıma ihtiyacı var. Özellikle Van'ın Büyükşehir olmasından sonra, alt liglerde, amatör liglerde bir takımının olması bize yakışır bir durum değil. Sporun özellikle sosyal, kültürel, ekonomik katma değeri konusunda farkındalığa sahip olan tüm insanların küçük ya da büyük bu meseleyi içselleştirmesi gerektiğini defalarca ifade ediyordum. Biz de göreve geldiğimizden bu yana elemizden geldiğince, özellikle takımımızın üst liglerde bulunması, şehrin ekonomik, sosyal, kültürel anlamda gelişimine katkı sağlayacağına olan inancımızla destek sunmaya çalışıyorduk. Bir süredir Van Spor'un bazı sıkıntılar içerisinde olduğunun farkındaydık. Dolayısıyla yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızın önerisi ile, bir kampanya başlatalım istedik. Herkes gücü, imkanları ölçüsünde küçük de olsa katkı sunar diye düşündük. Belki 5 bin, 10 bin, 30 bin insanın, 5 lira, 10 lira, 50 lira, 1000 lira, imkanları olanların çok daha fazla katkı sağlayabileceği bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bunun gereği olarak Yönetim Kurulundaki 11 arkadaşımızla toplam 20 bin TL'lik bir destekte bulunarak bu süreci başlatma kararı aldık. Tagımız var 'Benimşehrimbenimtakımım.' diye. Bu şehir bizim, bu takım bizim. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Dolayısıyla şehrin gelişip, büyümesi noktasında Van Spor'un önemine vurgu yapmak istedik.” diye konuştu.

“TAKIMIN ÜST LİGLERDE BULUNMASINI TEMİN EDECEK BİR İHTİYAÇTAN YOLA ÇIKTIK”

Takımı kimin yönettiğine bakmaksızın, üst liglerde olması gerektiği ihtiyacından yola çıkarak harekete geçtiklerini belirten Takva; “Şehir; müziğiyle, tiyatrosuyla, sporuyla, sosyal donanımlarıyla şehirdir. Dolayısıyla şehri var edebilmenin, şehrin bütün bu bileşenlerini diri tutabilmenin çabasını da öncelememiz gerekiyor. Tabiki futbol büyüyen bir sektör. Van'ın mutlaka üst liglerde mücadele eden bir takıma ihtiyacı var. Yani biz yönetiminden, yönetim kurulu başkanından, kimlerin takımı yönetip yönetmeğinden çok, bu takımın üst liglerde bulunmasını temin edecek bir ihtiyaçtan yola çıkıyoruz, meseleye biraz buradan bakıyoruz, arka planında bu var.” dedi.

“FUTBOL TAKIMI, BÜTÜN ŞEHRİN TAKIMIDIR”

Van Spor'un bütün kentin takımı olduğunu belirten Takva, konu ile ilgili açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Şehrin sosyal, kültürel, ekonomik, sportif faaliyetlerinin tamamını, bütüncül bir bakış açısı ile desteklememiz ve korumamız gerekiyor. Van Spor şuanda iyi bir yerde ve bunu daha da geliştirecek bir çaba içerisinde olmalıyız. Bunu da sadece takımı yönetenlerin, iş adamlarının insiyatifine bırakamayız. Veya bir futbol takımı böyle ele alınmamalı. Futbol takımı bütün şehrin takımıdır. Hiçbir siyasi bakış açısına takılıp kalmadan, hiçbir ideolojik yaklaşım içerisinde olmadan, bu şehrin, 7'den 70'e herkesin haftasonlarını iple çektiği heyecanına ortak olmak gerekiyor. O yüzden buna hizmet etmesi bakımından bir girişimde bulunduk. Çağrımız da şudur; Öğrenciler, akademisyenler, iş adamları, esnaflar, kurum yöneticileri, mülki idare, bu şehri yönetenler, yönetilenler, bürokratlar, yani herkesin bu sürece dahil olması lazım, bunu yüreğinde hmesi lazım.”

“BU İŞİN BİR ÖLÇÜSÜ YOKTUR”

Kimin ne kadar destekte bulunduğunun önemli olmadığını, önemli olanın miktar değil, sahiplenme duygusu olduğunu kaydeden VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Bir ölçüsü yoktur bu işin. İşte çocuklar geliyor, 5 lira, 10 lira, 20 lira, takımlarına bir bilet parası ölçüsünde destek verdiklerini söylüyorlar. Biz bunu 50 bin insanın, 100 bin insanın desteğine dönüştürebilirsek, ki bu bir ihtiyaç, işte o zaman bu şehrin bir takımı var diyebileceğiz. O zaman bu şehrin takımı çok daha güvenli, yönetilebilir, daha üst liglerde kendini özgürce ifade edebilir bir duruma gelir, böyle bir motivasyon oluşabilir. İşte biraz böyle bakıyoruz meseleye. Takımı herkesin sahiplenmesine hizmet etmesi bakımından bir çabanın tarafı olmaya çalışıyoruz. Yapmak istediğimiz bu. Yoksa verdiğimiz para çok onların sorunlarını kısa vadede çözebilecek bir şey değil ama nihayetinde bir finansmana ihtiyaçları var. Takımın il dışı seyahatleri var, bir takım harcamaları var. Pahalı bir sektör nihayetinde. Dolayısıyla hiç birşeye takılmadan bu aidiyeti geliştirmek gerekiyor. Bizim yaptığımızdan çok şehrin bundan sonra bu işe nasıl baktığını ve sahiplendiğini görmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“DEĞERLİ OLAN BİZİM GİRİŞİMİMİZ DEĞİL, VAN HALKININ TAKIMI İLE KURDUĞU İLİŞKİDİR”

Bu kentin takımına destek olmak amacıyla bir girişimde bulunduklarını, ancak asıl değerli olanın Van halkının bundan sonra takımla kuracağı ilişki biçimi olduğuna vurgu yapan Takva, açıklamalarını şu ifadeleri kullanarak tamamladı; “Bize sosyal medyadan ya da özelden, yatırdıkları paranın dekontunu gönderenler oluyor. İşte 10 lira, 50 lira, 100 lira destekte bulunanlar var. Kimse bunun yanlış bir şey olduğunu söylemiyor zaten. Elbetteki miktarla ilgili bir takım eleştiriler oluyor bize, işte bu kadar yatırmışsınız falan diye. Tabi bizler çok zengin insanlar değiliz, esnaflık düzeyinde geçimini sağlayan işadamıyız, esnafız yani. Burada kimin ne kadar destek verdiği önemli değil, önemli olan sahiplenmektir. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki bundan etkilenecek, çok daha büyük finansman sahibi insanlar destek vereceklerdir. Birileri kalkıp bizi 10'a, 100'e katlayan destekler verebilirler, biz o insanlardan gurur duyacağız tabiki. Biz sembolik bir katkı sunduk. Çok paramız olsa daha çok para verirdik. Biz böyle bir çıkış yaptık ama değerli olan bizim çıkışımız değil, değerli olan bundan sonra Van halkının takımı ile kurduğu ilişki biçimi olacak. Bunu herkesin sahiplenmesi gerekiyor.” / Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi