Van Spor dolu dizgin

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Van Spor Futbol Kulübü, ilk 5 haftada 4 galibiyet ve bir beraberlik alarak liderliğini sürdürüyor. Sezona iyi bir başlangıç yapan Van Spor FK, ilk hafta maçında kendi sahasında konuk ettiği Ba

SPOR 1.10.2019 10:14:25 0
Van Spor dolu dizgin
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz yıl şampiyon olan kadrosunu büyük oranda koruyan ve yeni transferlerle de kadrosunu güçlendiren Van Spor FK, şuana kadar iyi bir performans sergiledi. Ligde çıktığı 5 maçın 4'ünü kazanan, 1'inde ise berabere kalan Van Spor FK, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında ise Balıkesirspor'u 1 – 0'la geçmeyi başarmıştı.
Son lig maçında kendi sahasında Piserro Kahramanmaraşspor'u konuk eden Van Spor FK, taraftarlarının da büyük desteği ile maçı 1 – 0 kazanmayı başararak liderlik koltuğunu korumayı bildi.
İlk 5 haftada 11 kez rakip fileleri havalandırarak, ligde Sivas Belediye Spor ile birlikte en çok gol atan takım olan Van Spor FK, kalesinde gördüğü 2 golle de, Tuzlaspor A.Ş.'den sonra ligde en az gol yiyen takım konumunda.
İlk 5 hafta sonunda ligde namağlup durumda bulunan 4 takımdan biri olan Van Spor FK, ligin 6. haftasında Ergene Velimeşe Spor ile deplasmanda karşılaşacak. 05 Ekim 2019 günü saat 15.30'da Ergene Velimeşe Stadyumu'nda rakibi ile karşılaşacak olan Van Spor FK'de hedef, galibiyetle ayrılarak liderliği kaptırmamak.
Grupta 13 puanla lider durumda bulunan Van Spor FK'nin en yakın takipçisi yine aynı puana sahip olan Tuzlaspor A.Ş. Ligde 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik ile yoluna devam eden Tuzlaspor A.Ş. attığı 9 gole karşın henüz kalesinde gol görmedi. Tuzlaspor A.Ş.'yi 10 puanla takip eden 3. sıradaki ekip ise Ankara Demirspor.
İlk 5 haftalık periyodun sonunda grupta henüz puan alamayan tek takım ise Kardemir Karabükspor. Son sırada bulunan Kardemir Karabükspor'un bir üstünde, 17. sırada yer alan Niğde Anadolu FK'nin 1 puanı, 16. sırada yer alan Sakaryaspor A.Ş.'nin ise 3 puanı bulunuyor. Haber: Umut Tarhan