Van Spor, çıkışa geçti

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Van Spor FK, haftasonu kendi sahasında konuk ettiği güçlü rakibi Bayburt Özel İdare Spor engelini de aşarak, teknik direktör değişikliğinden sonra üst üste ikinci galibiyetini almış oldu.

SPOR 26.11.2019 10:56:17 0
Van Spor, çıkışa geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz hafta deplasmanda GMG Kastamonuspor'u 3 – 0 mağlup ederek, uzun 6 hafta sonra galibiyetle yeniden tanışan Van Spor, ardından kendi sahasında konuk ettiği Bayburt Özel İdare Spor'u da 2 – 0'lık skorla mağlup ederek, yeniden yükselişe geçti.
Geçtiğimiz haftaya 7. sırada giren, kendi sahasında konuk ettiği Bayburt Özel İdare Spor'u mağlup ederek bir basamak yükselen ve 6. sıraya oturan Van Spor, puanını da 24'e çıkardı.
14 haftalık periyotta Van Spor, 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 de mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 24 kez havalandırmayı başaran Van Spor, buna karşın kalesinde 14 gol gördü.
Van Spor, ligin 15. hafta maçında deplasmanda Birevim Elazığspor'a konuk olacak.
Elazığ deplasmanından sonra Van Spor FK, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçı için Kasımpaşa A.Ş. deplasmanına gidecek. 5. tur maçı 4 Aralık 2019 Çarşamba günü oynanacak.
Bu maç sonrası Van Spor FK, kendi sahasında Tuzlaspor A.Ş.'yi ağırlayacak. Van Spor FK, ligin ilk devresinin son maçında ise deplasmanda Kırşehir Belediye Spor ile karşı karşıya gelecek.

DESTEK TALEBİ

Bu arada, Van Spor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, takımın desteğe ihtiyacının olduğunu söyledi. Tüm kesimleri takıma destek olmaya davet ettiğini belirten Yenitürk; “Bu takım bu kentin takımıdır. Bu nedenle herkesin destek çıkması gerekiyor. Gücümüzle bir yere kadar getirebildik. Bundan sonra destek olmaması durumunda çok zor günler yaşanacağı ortadadır. Bu nedenle herkesin Van Spor için elini taşın altına koymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. / Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) -