Van Spor Akademisi kurulacak

Vanspor Futbol Kulübü (FK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Avcı, Van Spor Akademisi kuracaklarını söyledi.

SPOR 24.01.2022 11:35:46 0
Van Spor Akademisi kurulacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor FK tarafından Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Van Spor FK Başkanı Mehmet Avcı, yönetime geldikleri tarihten itibaren yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

EKONOMİK SORUNLAR

Kulübün ekonomik durumuna değinen Avcı, şunları söyledi: “İlk başladığımız süreçte 15 Kasım tarihi itibariyle kulübün çok önemli düzeyde ekonomik problemleri vardı. Tabii ki daha önceki süreçte de bu sorunlar vardı ve yönetimi görevlendirmedeki süreç içerisinde biraz iddialı ama gerçekçi bir vurgu yaptım. Kulübün itibarını hiçbir şekilde ayaklar altında almayacağız. Kulübün ekonomik ihtiyaçlarından dolayı her tarafta para isteyen ve insanları kulüpten soğutan bir yapı halinde tutmayacağız. Yönetim içerisinde oluşturduğu birliktelikle hiçbir tarafa ekonomik konuda veya başka konularda özellikle çok fazla ihtiyaç olmadan kendi gelir kaynaklarını oluşturacak düzeyde çalışmalar yürütmesi gerekiyor.”

SPONSORLUK ÇALIŞMALARI

Kulüp için yapılan sponsorluk sözleşmelerine değinen Avcı, şöyle devam etti: “Yapmış olduğumuz görüşmelerde son listemizde kalan bitexen şirketiyle bir göğüs sponsorluğu antlaşması gerçekleştirdik. Bununla birlikte kripto para borsasında isim hakkı olarak bir token antlaşması gerçekleştirdik. Bu şirketle yaptığımız antlaşma 20 yıl boyunca kulübün gelir kaynaklarına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Bunun yanında idari konuda birçok yerde eksik kalıyorduk. Yönetimimizin hızlı bir şekilde yaptığı çalışmalarla kulübü daha kurumsal bir hale getirdik. Aynı zamanda medya ayağında da eksik kaldığı hususlar vardı. Bunu da hızlı bir şekilde çözdük. Ayrıca Van Spor isminin de bugüne kadar tescillenmediğini fark ettik ve bunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.”

KADIN FUTBOLU

Kadın futbol takımının çalışmalarından da söz eden Avcı, “Van Spor sadece erkek futbol takımı olarak hayatına devam ediyordu. Bizler farklı branşlarda Van Spor kulübünün faaliyet göstermesini arzu ediyoruz. Onun için öncelik adımımız Türkiye’ye örnek olacak ve birçok yerde de rol model olacak bir girişim başlatmış olduk. Van Spor Kadın Futbol Takımını geçtiğimiz senenin sonuna doğru kurduk ve şuan aktif düzeyde faaliyetlerini sürdürüyor. Dünyada ve Türkiye’de çok önemli sorunlardan birisi kadın ve erkek fırsat eşitsizliğidir. Fırsat eşitsizliğinin, sadece bir alanda yaptığımız çalışmayla ortadan kaldırılacağını düşünmüyoruz. Ancak bizler bu konuyla ilgili de yapabileceğiz en önemli çalışmayı hayata geçirmiş oluyoruz. Kadınların da futbolda var olabileceklerini ve Van Spor’un da öncülük edebileceğini çok net bir şekilde görebiliyoruz. Kadın futbol takımıyla ilgili tabi ki başarı istiyoruz. Başarılı olması birçok kadına örnek model olacaktır.” diye konuştu.

VAN SPOR AKADEMİSİ KURULUYOR

Van Spor’un en büyük eksiği olan altyapı konusunda da açıklamalarda bulunan Avcı, şöyle dedi: “Bugünün gerçeğini çok konuşuyoruz ama yarının geleceğinden bahsetmek yerine bazı hamleler de yapmak gerekiyor. Bu anlamda yarının gelecekleri Van Spor’un altyapısıdır. Takımın U19 gibi bir altyapısı var. Bu yapı da mecburi kurulması gereken bir yapıdır. Buradaki oyucularımız A takımına çıkabiliyorlar ama biz bu yaş grubunu 6 ve 7 yaşlarına kadar indirmemiz gerekiyor. Şubat ayı itibarıyla Van Spor Akademisini kuruyoruz. Burada 6 yaş grubundan başlayarak 13 yaş grubuna kadar ilk etap çalışmalarımızı başlatıyoruz. Yer tespitini de yaptık ve antlaşmaları gerçekleştirdik. Gelecek dönemlerde de Van Spor’un profesyonel futbolcuları yetişmiş olacak.”

TARAFTARLAR

“Van Spor kulübünün gerçek sahipleri taraftardır” diyen Avcı, “Taraftarlarımızın vermiş olduğu emek, bizim yaptığımız çalışmaların tamamından çok daha önemlidir. Soğuk ve sıcak dinlemeden taraftarların heyecanı saygı duyulacak niteliktedir. Biz sadece bir görevi icra etmek için geliyoruz. Taraftarlarımız her şeyi verir düzeyde sahip çıkıyorlar. Taraftarlarımızla buluşma organizasyonlarına başlıyoruz. Şubat ayı içerisinde iki ayrı lokal kuracağız. Bir tanesi Gölkentliler bir diğeri de Karakobralar için lokal kuracağız. Belli bir dönem finansmanını sağlayacağız. Ondan sonra onlara gelir kaynağı sağlayacak bir modeli hayata geçirdiğimizde rahata kavuşacaklar. Taraftarlarımızı çok önemsiyoruz ve üniversite de taraftarlar semineri düzenleyeceğiz.” bilgisini verdi. MALİ DURUM Kulübün mali durumunu açıklayan Avcı, şunları kaydetti: “Şuan belli bir seviyeye geldik. Ekonomik kaynakları önemli ölçüde tamamladık. İki aylık süreçte ödediğimiz toplam tutar 9 milyon 470 bin TL ve 4 milyon 329 bin TL de geçmiş dönemden borçları ödeyerek devam ettik. Toplam borç 7 milyon 290 bin TL’dir. Bir kuruş borçlanmadan kulübün hem cari hem de çok geçmişten gelen borçları da var ve bunları da tespit ederek ödüyoruz.” Haber: M. Selim KURT