Van Spor, 3 puanla döndü

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Van Spor FK, zorlu Sivas Belediye Spor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Ligde Eyüpspor’un ardından 2. sırada bulunan Van Spor FK, geçtiğimiz hafta Kırklarelispor deplasmanında 1 –

SPOR 7.02.2021 17:03:40 0
Van Spor, 3 puanla döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nde karşı karşıya gelen Sivas Belediye Spor ile Van Spor FK, zorlu maçta kozlarını paylaştı. 
Ev sahibi Sivas Belediye Spor, sahaya; Ahmet Doğan, Uğur Bulut, Muhsin Polat, Volkan Eğri (Dk. 66 Hurşit Taşcı), Barış Can Öztürk, Fatih Çolak, Mustafa Aydın (Dk. 81 Pekin Köşnek), Ozan Kılıçoğlu, Furkan Sağman, Şevki Çınar, Burak Aydın (Dk. 71 Tuğrul Yavaşcı) ile çıkarken Van Spor ise sahaya Aydın Bağ, Üzeyir Ergün, Emre Özkan, Barış Gök, Yakup Demir, Abdulkadir Özdemir, Selim Kayacı (Dk. 46 Berkan İbrahim Çakır), Oktay Aydın (Dk. 46 Muhammet Mahmut Emir), Ali Say (Dk. 58 Burhan Arman), Sedat Cengiz (Dk. 87 Rüştü Hanlı), Ömer Yıldız (Dk.81 Sedat Komi) ile çıktı.
Maçın ilk yarısında Van Spor, oynadığı futbolla vasatı aşamadı. Ev sahibi Sivas Belediye Spor’un daha etkili olduğu maçın ilk devresinde Van Spor istediği baskıyı kuramadı.
Ev sahibi Sivas Belediye Spor, maçın 31. dakikasında etkili bir atak geliştirdi. Van Spor defansının hata yaptığı bu dakikada, ceza sahası içinde topu önünde bulan Furkan Sağlam, boş kaleye topu yuvarlayarak takımını 1 – 0 öne geçiren isim oldu.
Maçın ilk devresinde başka gol olmayınca 1 – 0 üstünlükle soyunma odasına giden taraf Sivas Belediye Spor oldu.

VAN SPOR, İKİNCİ YARIYA BASKILI BAŞLADI

Maçın ilk devresini 1 – 0 mağlup kapatan Van Spor, ikinci devreye baskıyla başladı. Rakip kaleye oyunu yıkan Van Spor, 60. Dakikada penaltı kazandı. Atışı kullanmak üzere topun gerisine usta ayak Sedat Cengiz geçti. Sedat’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve maça 1 – 1’lik denge geldi.
Bu golden sonra galibiyet için ümitlenen Van Spor FK, baskısını sürdürdü.
Van Spor’un bulduğu golün 8 dakika sonrasında bu kez Sivas Belediye Spor defansı hata yaptı. Ceza sahası içinde rakip defansı rahatsız eden Ömer Yıldız, yapılan hatayı affetmedi ve topu Sivas Belediye Spor ağlarına yuvarladı. Bu golle Van Spor 2 – 1’lik skor üstünlüğünü eline geçiren taraf oldu.
Van Spor, skor üstünlüğünü eline geçirdikten sonra oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Son bölümde üst üste ataklar geliştiren Sivas Belediye Spor, zaman zaman da kalesinde kontra ataklarla tehlike yaşadı. Maçın son bölümünde Van Spor’un ve Sivas Belediye Spor’un karşılıklı olarak birer topları da üst direkten döndü.
Maçın son bölümünde Sivas Belediye Spor önemli bir baskı kursa da kaleci Aydın Bağ’ın kritik müdahaleleriyle, aradığı gölü bulamadı ve müsabaka 2 – 1 Van Spor’un üstünlüğü ile sona erdi. 
Lider durumda bulunan Eyüpspor’un da haftayı galibiyetle tamamlaması nedeniyle Van Spor, 2. sıradaki yerini korudu ve Eyüpspor ile arasındaki puan farkı da yine 9 olarak devam etti.

HAFTANIN DİĞER MAÇLARI

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta haftanın diğer maçları ise şu şekilde sonuçlandı; 
Sakaryaspor 3 – 1 Tarsus İdman Yurdu, Pazarspor 0 – 2 Kırklarelispor, Elazığspor 0 – 2 Kardemir Karabükspor, Mamak FK 1 – 5 Etimesgut Belediyespor, Kırşehir Belediyespor 2 – 0 Kastamonuspor, Bayburt Özel İdare Spor 4 – 1 Serik Belediyespor, Karacabey Belediyespor 0 – 2 Eyüpspor, Bodrumspor 5 – 2 1922 Konyaspor, Pendikspor 3 – 0 Turgutluspor.
Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi