Van Spor 1 puana razı!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta sahasında Sivas Belediye Spor'u konuk eden Van Spor FK, golsüz geçen maçın sonunda 1 puana razı oldu. Van Spor FK, son 3 maçtır sahadan galibiyetle ayrılamıyor.

SPOR 19.10.2019 18:25:28 0
Van Spor 1 puana razı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Lige iyi bir başlangıç yaptıktan sonra son iki haftada aldığı mağlubiyetlerle liderlikten olan Van Spor FK, kendi sahasında Sivas Belediye Spor ile de berabere kalarak, galibiyet hasretini 3 maça çıkardı.

Van Spor FK sahaya Salih Şenbaş, Batuhan Er, Serdar Cansu, Samet Cantürk, Tunç Murat Behram (Dk. 79 Şerif Doğan), Mehmet Sıddık İstemi, Mert Özyıldırım (Dk. 67 Emrah Tacir), Burçak Özkanca, Oktay Aydin (Dk. 75 Timuçin Aşçıgil), Barış Gök ve Barış Sağır ile çıkarken konuk ekip Sivas Belediye Spor da sahaya Hayrullah Mert Akyüz, Safa Yıldırım, Ercüment Eray Ataklı, Onur Uslucan, Mustafa Aydoğdu (Dk. 89 Onur Erdem Güler), Burak Asan (Dk. 90 Mustafa Aydın), Serkan Yavuz, Kerem Kaya, Osman Bayrak, Ömer Faruk Ermeç ve Fatih Çolak ile çıktı.

Maç, konuk ekip Sivas Belediye Spor'un vuruşuyla başladı.
Maçın ilk bölümünde her iki taraf da kontrollü bir oyun sergiledi. Maçın ilk yarısında en etkili atak Van Spor FK'den geldi. Rakip defansının büyük hatası sonucu top önünde kalan Mehmet Sıddık İstemi, ceza sahası içine kadar topu sürerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak Mehmet Sıddık İstemi son derece kötü bir vuruş yaparak mutlak bir golü kaçırmış oldu.

Maçın ilk devresi 0 – 0 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci yarısı yine her iki ekip için de kontrollü başladı. Özellikle bu yarıda Van Spor FK'nin orta sahada büyük boşluklar verdiği görüldü.

Maçın ikinci devresinde Van Spor FK için en tehlikeli atak yine Mehmet Sıddık İstemi'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyon oldu. Zor pozisyonda araya girerek kaleci ile karşı karşıya kalan Mehmet Sıddık İstemi, topa biraz yumuşak dokununca kaleci Hayrullah Mert Akyüz topu kurtarmayı başararak, gole izin vermedi.

İkinci devrede rakip Sivas Belediye Spor da tehlikeli birkaç atak yakaladı. Ancak rakip takım en tehlikeli pozisyona 74. dakikada girdi. Gelişen konuk ekip atağında defansın arkasına atılan topla Onur Uslucan buluştu. Topu bir süre önünde süren Onur, kaleci Salih Şenbaşla karşı karşıya olduğu pozisyonda kötü vurunca, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Maçın geri kalan dakikalarında takımlar aradıkları golü bulamayınca sahadan 1'er puanla ayrıldılar.

Lige iyi bir başlangıç yapan Van Spor FK, son 3 haftadır düşüş yaşıyor. Van Spor FK son 3 lig maçında 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. 

Prestij Haber Merkezi