Van Şehir Stadı tribünleri yenileniyor

TFF 2. Lig Temsilcisi Vanspor’un maçlarını oynadığı Van Atatürk Şehir Stadı’nın doğu tarafındaki 2 bin 500 kapasiteli tribünlerin yapımı devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, çalışmaların Temmuz sonunda tamaml

SPOR 29.06.2020 10:42:34 0
Van Şehir Stadı tribünleri yenileniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

2018 yılı Haziran ayında yıktırılan Van Atatürk Şehir Stadı’nın kapalı tribünlerinin yerine, yaklaşık Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 bin kişilik portatif tribün, tribünlerin altınaysa yeni soyunma odaları inşa edilmişti. Ardından söz konusu kapalı ve arka bölümdeki tribünlere yeni koltuklar monte edilmişti.

Birkaç ay önce ise açık tribünler olarak bilinen, stadın doğu bölgesindeki ilkel tribünler yıktırıldı, yerine ise yeni portatif tribünler yapılıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater ve beraberindekiler, stattaki çalışmaları yerinde inceledi.

İNANÇ: TEMMUZ SONUNDA TAMAMLANACAK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, gazetemize yaptığı açıklamada, stadyumun yenilenmesi için daha önce taleplerinin olduğunu belirterek, “Malumunuz 2011 depremin ardından bu statta ağır hasar oluştu. Bizler yeni bir stat talebimizi bakanlığımıza ilettik. Ancak yeni stat yapılana kadar mevcut statların da yenilenmesi gerekiyordu. Bakanımızın göreve başlar başlamaz verdiği talimatla, stadın ilk bölümü geçtiğimiz sezon taraftarların hizmetine açıldı. Kapalı tribünler olarak bilinen bölümler tamamen yenilendi, soyunma odaları, hakem odaları, duş ve wc bölümleri tamamlandı. Yine çevre ihata duvarları, turnikeler tümüyle yenilendi. Yine kale arkası tribünler yenilendi. Bu süreçte doğu tribünlerin de yenilenmesi için talebimizi ilettik. Bakanımızın talimatı ile Mart ayıyla birlikte bu tribünlerin inşası devam etti. Pandemi sürecinden dolayı zaten ligler durmuş durumda. Ama burada çalışmalar sürüyor. Diğer tribün inşaatına göre bu tribünlerin yapımı ve çalışmalar çok daha iyi gidiyor. Ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TEMMUZ AYINDA TAMAMLANACAK

Tribünlerin erken biteceğini söyleyen Müdür İnanç, “Temmuz sonu itibariyle tribünler bitecek. Ama yeni sezonda taraftarlarımız yenilenmiş ve tamamlanmış tribünlerde maçlarını izleyecek” ifadelerini kullandı.

Şehir Stadı’nın yanında yeni güzel bir sentetik sahanın inşa edileceği müjdesini de veren Müdür İnanç, “Stadın hemen yanında Pazartesi günü sözleşme için firmalarımızı davet edeceğiz ve yan tarafa ışıklandırmalı bir stat yapıyoruz. Yine sahanın tribünleri de onarılarak hizmete açılacak. Stadın yanında ise eski kort tenisi alanları tümüyle yenilenecek. Eski 75. Yıl Spor Salonu’nun olduğu bölümde de atletizm alanı oluşturulacak. Çekiç gülle atma alanları yapılacak. Yani buralar tamamen bir spor kompleksine dönüştürülecek” dedi.

Van Bölge Gazetesi