Van Gölü'ne 'farkındalık' dalışı!

Van Gölü’nün korunmasına katkı sağlamak, farkındalık yaratmak ve Van Gölü’nde yapılabilecek etkinlikleri teşvik etmek amacıyla Edremit Belediyesi tarafından Van’a davet edilen Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Şahika Erc?

SPOR 2.11.2019 17:49:42 0
Van Gölü'ne 'farkındalık' dalışı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hava yağışlı olduğu için belirlenen saatte dalış yapamayan ünlü dalışçı Şahika Ercümen, beraberinde ekibi ve Edremit Belediye Başkan İsmail Say'la birlikte ilk önce Çiçekli beldesinde bulunan at çiftliğini ziyaret etti. Burada binicilik antrenörü ve Türkiye Binicilik Federasyonuna beğlı Eğitmen Sami Kuzpınarı tarafından, Ercümen'e çiftlikte bulunan atların ırkları ve özellikleri hakkında bilgi verildi. Encümen, daha sonra kapalı manaşta at bindi.
Eğitmen eşliğinde at binen Ercümen duygularını şu sözlerle ifade etti: “Van bizi her seferinde çok etkiliyor, çok şaşırtıyor. Bugün de burada böyle bir şey olduğunu öğrendim. Güzel bir binicilik deneyimi yaşadık. Van’da o kadar çok yapılacak proje var ki biz de bunun takipçisi olacağız. Burada etkinliklere katılmaya çalışacağız. Bugün hava biraz kötü, şu an dalışı bekliyoruz. Hava düzeldiği taktirde dalışımızı gerçekleştireceğiz.” 

SAY: VAN'IMIZA DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ
Burada konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise: “Şahika hanımı Van’da misafir etmekten mutluyuz. Her ne kadar hava muhalefeti olsa da, biraz daha bekleyeceğiz. Bu arada vaktimizi değerlendirdik. Edremit’i gezdirdik. Şimdi de binicilik tesislerimizi gezdiriyoruz. Hep beraber, hem çevreye, hem Van’ımıza dikkat çekmeye çalışıyoruz. Şahika hanıma da bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Heyet daha sonra at çiftliğinden ayrılıp serbest dalışın yapılacağı alana geçti. Burada zor hava şarları ve yağmurlu havada dalış yapan Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Şahika Ercümen, gerçekleştirdiği dalışla Van Gölü'ne dikkat çekmeye çalıştı.

ERCÜMEN: VAN'LA İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR
Soğuk havaya rağmen başarılı bir dalış gerçekleştiren Ercümen, dalış sonrası da basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Ercümen, şunları söyledi: “Van Gölü her zaman çok soğuk, bugün de enteresan kar soğuğu var gerçekten. Çok derin bir dalış yapmadık bugün, sembolik bir dalış yapabildik. Fırtına çıktı zar zor suya girdik. Amacımız Van Gölü’nün korunmasına katkı sağlamak, Van Gölü’nde yapılabilecek etkinlikleri teşvik etmek. Yeni projelerimiz var Van’la ilgili. Onlar için bir hazırlık dalışı oldu aslında. Devamı da gelecek. Suyun dibi genellikle unutulan bir yer. Atıkların yüzde 70’i genelde suyun dibinde oluyor. Yapılabilecek birçok proje var.”

VALİ BİLMEZ: FARKINDALIK DALIŞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Daha sonra konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ise: “Şahika hanım sağ olsun bugün bir farkındalık yaratmak için, Van Gölünün temiz tutulmasına dikkat çekmek için, gelecek nesillere sağ salim teslim edilmesi konusunda bir dalış gerçekleştirdi. Kendisine hem şahsım hem Van haklı adına teşekkür ediyorum. İnşallah yazın kabotaj bayramını bu denizde hem birlikte kutlayacağız, kendisini oraya tekrar bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SAY: DAVETİMİZİ TEREDDÜTSÜZ KABUL ETTİ
Ercümen'in gerçekleştirdiği dalış sonrası kısa bir konuşma gerçekleştiren Edremit Belediye Başkan İsmail Say da: “Şahika hanıma Van Gölü’nde dalış için teklif götürdüğümüzde tereddütsüz kabul etti. Van Gölü’nün çevre kirliliğine dikkat çekmek için davet ettik. Bugün de yağışa rağmen bir dalış gerçekleştirdi. İnşallah bu çevre duyarlılığımızı hep beraber devam ettireceğiz. 2020 için de davetimizi kabul etti. Festivalimize katılacak” dedi. 
Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi