Van Gölü için yollardalar

Van Gölü'ne ve bölge turizmine dikkat çekmek için farklı bir tanıtım arayışına giren Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, il il pedal çevirme etkinliği gerçekleştiriyor. Daha önce de 'Van Gölü Bisiklet Festivali' düz

SPOR 10.07.2020 11:56:21 0
Van Gölü için yollardalar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Etap etap gerçekleştirilecek olan etkinlikle tüm ülkenin bisikletle pedallanması amaçlanıyor. 5 Temmuz günü start alan etkinlik kapsamında ilk olarrak Ege ve Akdeniz bölgelerinde pedallamaya başlayan aktivistler, üzerlerine de "Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın" yazılı tişörtleri giyiyor.

Er-Va Yapı, Bestvan Tur ve Van Genç Girişimciler Kurulu desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin gazetemize bilgi veren Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Pandemi sürecinden dolayı katılımı sınırlı tuttuk. Türkiye’nin her yerini bisikletle pedallayacağız. Etap etap olarak planladığınız etkinliğimizde Van Gölü Havzasının güzelliklerini her ilde anlatacağız. 5 Temmuz’da başlayacan turumuzda ilk etapta Ege ve Akdeniz bölgelerinde pedallayacağız. Ağustos ayında ise daha farklı etkinlikler planlıyoruz. İzmir'den başlayan turumuzun ilk etabı Antalya'da tamamlanacak. Aktivistlerimiz günde ortalama 70-80 km arası yol katediyor. Gittikleri yerleşim yerlerinde ziyaretler yapıyorlar, görüşmeler yapıp hem tanıtım faaliyeti gerçekleştiriyorlar hem de üzerlerindeki 'Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın' tişörtleri ile farkındalık oluşturuyorlar. Güzel bir proje, gençlerin memeleketlerinin tanıtımı için çaba göstermesi örnek bir davranış. Bu etkinliğimize sponsor olan Er-Va Yapı, Bestvan Tur ve Van Genç Girişimciler Kuruluna da teşekkür ediyoruz. Bölgemizin en büyük değeri ve insanlık mirası olan Van Gölü'nün korunup turizme kazandırılması, bölge ve ülke ekonomisine katkı sunması amacıyla ortaya konulan her türlü çabanın desteklenmesi gerekiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" diye konuştu.

Van Gölü için yollardalar

Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: