Van Gölü için Hasan Dağı’na tırmandılar

Mersin, Adana, Kayseri ve Ankara’dan gelen dağcılar, Van Gölü için Hasan Dağı’nda bir farkındalık tırmanışı gerçekleştirdi.

SPOR 31.05.2019 13:30:26 0
Van Gölü için Hasan Dağı’na tırmandılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, Mersin, Adana, Kayseri ve Ankara’dan gelen 8 dağcı, Aksaray merkeze 32 km uzaklıkta bulunan 3 bin 268 metre yüksekliğindeki Hasan Dağı’na tırmandı.  

PANKART AÇTILAR

Vangölü Aktivistleri Ankara Temsilcisi Tarık Kaya’nın da katıldığı Hasan Dağı Zirve Tırmanışı etkinliğinde, aktivist dağcılar zirvede, “Van Gölü Kirlenmesin Temiz Kalsın!” yazılı bir de pankart açtı.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Dağcılar, etkinliği videoya çekerek sosyal medyadaki hesaplarında yayınladı.
Saat sabaha karşı 03.30’da başlayan tırmanışın saat 08.00’de sonlandığını belirten dağcılar, yayınladıkları videoda, “Van Gölü aktivistleri olarak Hasan Dağı’na tırmanış gerçekleştirdik. Diyoruz ki Van Gölü kirlenmesin, temiz kalsın. Gelecek nesillere, güzel bir deniz bırakalım istiyoruz” dediler. 

VAN GÖLÜ KORUMA KANUNU

Ankara ve Bitlis’te de temsil edilen Vangölü Aktivistleri, Van Gölü havzasının doğal ve tarihi varlıklarına dikkat çekmek için zaman zaman çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.
Havzadaki yeşil alanların yanı sıra aktivistlerin üzerinde durdukları bir diğer konu da, Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkarılması. 
Aktivistlerin bu konuda da çeşitli çalışmalar yaptığı biliniyor.

Haber: M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi