Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç: Önemli işlere imza attık

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, müdürlük olarak 2015 yılından bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı. 5 yıllık süreçte önemli işlere imza attıklarını belirten Müdü

SPOR 7.01.2021 21:27:26 0
Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç: Önemli işlere imza attık
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yapımı tamamlanan tesisleri, yapımı devam eden tesisleri, Van’a yapımı planlanan tesisler ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

   Slayt gösterim eşliğinde basın mensuplarına bilgi veren Müdür İnanç, Van’daki spor alanlarını baştan sona yenilediklerini ve UEFA standartlarına uygun hale getirdiklerini söyledi. Van’ın gençlerine büyük önem verdiklerini belirten İnanç, gençlerin daha güzel ortamlarda sporlarını yapabilmeleri için ellerinden gelen bütün çabayı harcadıklarını belirtti

   Toplantı öncesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yapılan pasta basın mensupları tarafından kesilirken, Müdür İnanç, AA'nın Geleneksel 'Yılın Fotoğrafları' oylamasında Türkiye birincisi olan Özkan Bilgin ve dereceye giren Ali İhsan Öztürk ile Mesut Varol’a plaket takdiminde bulundu.

   Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Spor Hizmetleri Müdürü Yalçın Özdemir, Gençlik Hizmetleri Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Yurt Hizmetleri Müdürü Şeref Yıldız, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, şube müdürleri ve ilçe müdürleri katıldı.

   “VAN’IMIZIN SPORTİF SORUNLARINI EN AZ SEVİYEYE İNDİRMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK”

   Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan İnanç, “2015 yılında atandığım Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevimde ilimize elimizden geldiği kadar gayret sarf ederek hizmet ettik. 6 yılda Van’ımız ve ilçelerimizde çok güzel işlere imza attık. Görev sürem boyunca her zaman şeffaflığa, dürüstlüğe ve çalışkanlığa çok büyük önem verdik. Kurumda çalışan arkadaşlarımızla birlikte Van’ımızın sportif sorunlarını en az seviyeye indirmek için gece gündüz çalıştık. Van ve ilçelerinde spor salonlarını yenileyerek tekrar vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Biz Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizde çok büyük çalışmalar yaptık, belki basına fazla yansıtamadık ama her zaman üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirdik” diye konuştu.

   “NUR TATAR SPOR SALONUNU 2015 YILINDA HİZMETE AÇTIK”

   5 bin seyirci kapasiteli Nur Tatar Spor Salonu hakkında bilgi veren Müdür İnanç, “2011 yılında yapımına başlanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapımı tamamlanamayan 5.000 seyirci kapasiteli Nur Tatar Spor Salonumuzun yapımı hızlandırılarak tamamlanmış ve 2015 yılı sonunda dönemin Başbakanı tarafından açılışı yapılarak hizmete sunuldu. Salonumuzun hizmete girmesine müteakip 2017 yılında Nur Tatar Spor Salonumuza Ferdi Sporlar olarak nitelendirdiğimiz (güreş, jimnastik, atıcılık, karate, taekwondo, okçuluk, judo, boks, spor tırmanışı) branşlarına özgü spor alanları yapılarak hizmete sunuldu. Spor salonumuza ayrıca Masa Tenisi, Squash, Bolder ve Fıtnes salonlarımızı tüm tefrişatları ile birlikte hizmete sunuldu. Edremit Nur Tatar Spor Salonumuzun hemen yanında kort tenisi branşına özgü 2 adet tenis sahası ve 1 adet açık basketbol sahasının yapımı tamamlandı ve hizmete sunuldu.  2017 yılında Gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif, sanatsal etkinlik ve projelerden faydalanmaları için Edremit Gençlik Merkezimizi, Nur Tatar Spor Salonumuza taşıyarak hizmete sunduk. Tüm salona Akustik ses çalışması, yapılmış akabinde 2020 yılında da LED aydınlatma dönüşümleri ve yüksek voltajlı trafo işlemleri yapılarak tamamlandı” dedi.

   “17 OKULUMUZUN BAHÇELERİNE ÇOK AMAÇLI SPOR ALANLARI YAPTIK”

   Gençlik merkezlerini gençlerin hizmetine sunduklarını ifade eden İnanç, “Özalp ilçesinde yapımına başlanılan 4 soyunma odalı ve 500 seyirci kapasiteli ilçe stadımızı tamamlayarak 2015 yılının başında hizmete sunuldu. Erciş Gençlik Merkezi yapılarak hizmete sunuldu. 2016 yılında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve kurumumuza tahsisi yapılan yerleşkemizde gençlerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliklere sahip Tuşba Gençlik Merkezimizi hizmete sunduk. 2019 yılında Gençlik Merkezi ve İl Müdürlüğü Hizmet Binası arasında atıl ve artık kullanılmayacak bir halde olan mevcut kapalı halı sahayı değerlendirmeye alarak gençlerimizin ve vatandaşlarımızın serbest zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla; bu alanımızda; mini halı saha, açık tenis kortu, basketbol ve voleybol branşlarına özgü sahalara dönüştürdük. Bunların yanında il genelinde 17 okulumuzun bahçelerine çok amaçlı spor alanları yaptık. Ezberciler İş Merkezi’nin C bloğunu 2019 yılında İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzün hizmet binası olarak hizmete sunduk. İlimize yakışır yeni bir hizmet binası yapılarak 2018 yılında hizmete sunuldu” diye konuştu.

   “FUTBOL SAHALARINI UEFA STANDARTLARINA UYGUN ŞEKİLDE YAPTIK”

    Okullarımızda ve öğrenci yurtlarında 5 adet genç ofis kurulduğunu belirten İnanç, “Türkiye Basketbol Federasyonu ile TOBB tarafından yapımı üstlenilen Spor Salonumuzu 2017 yılında tamamlanarak hizmete sunuldu. Okullarımızda ve öğrenci yurtlarımızda gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif, sanatsal etkinlik ve projelerden faydalanmaları için 5 adet genç ofis kuruldu. Erciş İlçe Stadını ve Atletimizim Koşu Parkurunu tamamen yıkarak yerine yeniden nizami ölçülerle (68x105) UEFA standartlarına uygun yepyeni bir saha yaparak atletizm koşu pistleriyle birlikte hizmete sunduk. Van Atatürk Şehir Stadyumu yanında bulunan İpekyolu Futbol Sahasını 2020 yılı sonlarında bu stadımızın yerine nizami ölçülerde (68 x 105) UEFA standartlarına uygun ışıklandırmalı, sentetik zeminli yepyeni bir saha yapıldı. Ayrıca soyunma odaları ve tribünleri de yeniden yapılandırılarak, İpekyolu Futbol Sahası olarak hizmete sunuldu. İpekyolu Spor Kompleksi alanımızda puanlı atletizm branşına hizmet vermek ve bu alanda üst düzey sporcular yetiştirmek amacıyla atletizm sahası yapıldı. Uzun atlama, 3 adım atlama, yüksek atlama, gülle, cirit, çekiç ve disk atma gibi teknik branşlara hizmet verecek olan sahalar yapılarak hizmete sunuldu. Okçuluk sahası, tenis kortları ve BOCCE sahası yapıldı. İpekyolu Futbol Sahamızın bitişiğinde bulunan kurumumuza ait prefabrik binada futbol alt yapısına hizmet verecek olan Futbol Akademisi Merkezimizi hizmete açtık. Bu akademi 20 yaş altı tüm kategorilerde sporcularımıza hizmet verecektir. Bunun yanı sıra Sanayi Futbol Sahası, Gevaş Futbol Sahası’nı da yine 68x105 UEFA standartlarına uygun yeniden inşa ettik. Gürpınar ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kurumumuza kazandırdığımız bina içerisine Gürpınar Gençlik Merkezimizi taşıyarak gençlerimizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

   “KIZ ÖĞRENCİ YURDUMUZ VE SOSYAL TESİSİMİZİ 2021 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLAYARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNMAYI PLANLANMAKTAYIZ”

   Devam eden yatırımları hakkında bilgi veren Müdür İnanç, “Merkez yurtlarımıza; 2 bloktan oluşan 20.449 m² inşaat alanına sahip 800 yatak kapasiteli yeni bir kız öğrenci yurdunu ilimize kazandırıyoruz. 15.03.2019 tarihinde yapımına başladığımız inşaatımız devam etmektedir. 2 bloktan oluşan öğrenci yurdumuzda kalan öğrencilerimize hizmet vermek üzere; 5.533 m²  inşaat alanına sahip bir sosyal tesisimizin inşaatı da devam etmektedir. Sosyal tesisimizde; bir adet genç ofis, 5 adet eğitim atölye salonu, 276 kişilik yemekhane ve 322 kişi kapasiteli konferans salonu bulunmaktadır. İnşaat devam eden kız öğrenci yurdumuz ve sosyal tesisimizi 2021 yılı içerisinde tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planlanmaktayız. Fiziki Gerçekleştirme Oranı % 87’dir. Merkez İmam-ı Şafi ve Seyyit Fehim Arvasi Erkek Öğrenci Yurtlarımıza hizmet verecek 7,051 m² inşaat alanına sahip sosyal tesisimizin inşaatına 04.03.2020 tarihinde başlandı. Sosyal Tesisimiz toplam 4 katlı olup içerisinde; 560 kişilik yemekhanesi, 430 kişilik çok amaçlı konferans salonu ve 4 adet eğitim atölyesi bulundurulmaktadır. Sosyal tesis inşaatımız devam etmekte olup, 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Âmine Hatun ve Aişe Sıddıka Kız Öğrenci Yurtlarımıza hizmet verecek 7,051 m² inşaat alanına sahip sosyal tesisimizin inşaatına 04.03.2020 tarihinde başlandı. Sosyal Tesisimiz toplam 4 katlı olup içerisinde; 560 kişilik yemekhanesi, 430 kişilik çok amaçlı konferans salonu ve 4 adet eğitim atölyesi bulundurulmaktadır. Sosyal tesis inşaatımız devam etmekte olup, 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Fiziki Gerçekleştirme Oranı % 70’dir” dedi.

  “GEVAŞ GENÇLİK KAMPI YAPIM İŞLERİNE 2021 YILI İÇERİSİNDE BAŞLANILACAKTIR”

  Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tüm tesislerde uzaktan izleme ve depolama sistemine sahip kamera sistemlerinin kurulumuna başlandığını belirten İnanç, “Tüm tesislerimize (Yurtlar, Gençlik Merkezleri ve Spor Tesisleri) Genel Müdürlüğümüz aracılığı ile ASELSAN firmasına son teknolojiye sahip uzaktan izleme ve depolama sistemine sahip kamera sistemlerinin kurulumuna başlanılmış olup; 2021 yılı başında tamamlanması planlanmaktadır. YYÜ Kampüsünde âtıl durumda bulunan prefabrik bina il müdürlüğü yanına taşınarak Atölyeler, Arşiv ve Spor Kütüphanesi olarak değerlendirildi. YYÜ Kampüs yerleşkesinde; 780 m2 kullanım alanına sahip bir prefabrik binayı YYÜ Rektörlüğü ile İl Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol ile kurumumuza kazandırdık. Bu bina 2 adet çok amaçlı salon ve 14 derslikten oluşmaktadır. 2021 yılı içerisinde bakım, onarımı ve tefrişatı tamamlanarak kampüsteki gençlerimize Kampüs Gençlik Merkezi olarak hizmet verecektir. Erciş Yukarı TOKİ, OSB Teknik Koleji, Van Gölü MTAL ve Muradiye Merkez’de genç ofislerimiz hizmete alıyoruz. Bu ofislerimizin çalışmaları devam etmektedir. Bu yılı Şubat-Mart aylarında hizmete sunulması planlanmaktadır. Türk Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü ile Genel Müdürlüğümüz arasında 2018 yılında imzalanan protokol gereği 19 yıllığına ortak kullanım hakkı Bakanlığımıza verilmiştir. Genel Müdürlüğümüz tarafından proje ihalesi yapılmış ve projesi tamamlanmıştır. Plankote çalışmaları devam eden Gevaş Gençlik Kampı yapım işlerine 2021 yılı içerisinde başlanılacaktır” diye konuştu.

  “VAN ATATÜRK ŞEHİR STADIMIZIN SEYİRCİ KAPASİTESİ 7 BİN 839 OLDU”

  Süphan Gençlik Merkezi, Gevaş Portatif Spor Salonu, Erciş Kapalı Halı Saha, Dumlupınar Spor Salonları, Bostaniçi Spor Salonu ve Bahçesaray Spor Salonu’nun yeniden bakım ve onarımları yapılarak hizmete alındığını belirten İnanç, “Van Atatürk Şehir Stadımız daha öncesinde 10 yıllığına Van Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmiş iken 2016 yılında İl müdürlüğümüzce belediyeden tekrardan geri alınarak müdürlüğümüzce hizmet vermesi sağlandı. Deprem dönemi yıkım kararı verilen tribünlerin yıkımı gerçekleştirilerek 2019-2020 yılları içerisinde; 2019 yılında 2.495 seyirci kapasiteli kapalı batı tribünü yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu. 2019 yılında 3.090 seyirci kapasiteli kale arkası tribününün koltuk ve diğer çalışmaları yeniden yapılandırılarak hizmete sunuldu. Tüm Stadyum son teknolojiye sahip güvenlik ve kamera sistemleri ile donatılmıştır. TFF elektronik bilet uygulamasına uygun bir şekilde gerekli turnike sistemine geçildi. Video board, Yenilenen Ses Sistemleri ve Yedek Kulübelerinin yapımları da tamamlanarak stadyumumuz daha kullanışlı bir konuma getirilmiştir. 2020 yılında 2.254 seyirci kapasiteli kapalı doğu tribünü yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu. Böylece 7.839 seyirci kapasiteli bir stadyum olarak Vanspor futbol kulübümüze ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Şehir stadımızın atletizm pistleri yıllardır kiremit irmiğinden yapılmış, kış aylarında çamur ve yaz aylarında ise toz ile büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Yıllar sonra Atletizm branşları ve halkımızın konforu,  yerel ve ulusal müsabakalara ev sahipliği yapabilecek ilimize yakışan bir tartan pist yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu” ifadelerini kullandı.

  “UYGUN SPOR SALONLARI OLUŞTURDUK”

  İpekyolu Spor Kompleksinin içerisinde uygun spor salonları oluşturduklarını belirten Müdür İnanç, “Şehir Stadının arkasında ve İpekyolu Spor Kompleksimizin içinde bulunan Ferdi Sporlar Merkezimizin içini tekrardan dizayn ederek (boks, jimnastik, güreş, judo, karete, taekwondo, muay thai, kick boks ve masa tenisi) branşlarına uygun spor salonları oluşturduk ve bu tesisimizin PVC zemin kaplama işlemleri ve diğer tüm bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak yepyeni yüzü ile hizmete sunuldu. 2019-2020 yılları içerisinde; Edremit Nur Tatar Spor Salonumuza, Erciş ve Özalp ilçesinde bulunan öğrenci yurtlarımıza, Erciş 12 Dev Adam Spor Salonumuza, Erciş İlçe Stadımıza, Erciş Spor Salonumuza, Erciş Gençlik Merkezimize, İpekyolu Gençlik Merkezi ve İpekyolu İlçe Müdürlüğümüze ait doğalgaz dönüşüm işlemleri tamamlanarak hizmete sunuldu. 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı öncesinde YYÜ Kampüsü yerleşkesinde bulunan tüm öğrenci yurtlarımız ile Gevaş, Erciş ve Özalp ilçelerinde bulunan yurtlarımızın ve sosyal tesislerimizin tüm eksiklikleri giderilmiş ve gerekli olan tüm büyük ölçekli Bakım ve Onarımları (dönerli giriş kapıları, yemekhane, mutfak bölümlerinin modernize edilmesi, yangın merdivenleri ve giriş sundurmalarının yapımları vs.) tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca Kız ve Erkek yurtlarımız içerisinde gençlerimize hizmet verecek fıtness salonları yapılarak hizmete sunuldu. Tüm birimlerimizin (Yurtlar, Gençlik Merkezleri ve Spor Tesisleri) Reklam, Tabela işlemleri yenilenerek güncel standartlarda kurumsal bir görünüme kavuşturuldu” dedi.

   “KAYAK MERKEZİMİZE ULAŞIMI RAHATLATMAK AMACIYLA YENİ BİR YOL EKLENDİ”

   Abalı Kayak Merkezi hakkında da bilgi veren Müdür İnanç, “2015 yılı öncesinde 5 yıllık bir sözleşme ile özel bir firmaya (Merit Otel) işletmesi verilen Abalı Kayak Merkezimiz; İlimizdeki sporcularım için daha verimli hale getirmek ve vatandaşlarımıza daha uygun şartlarda kaliteli ve düşük bir maliyet ile hizmet sunmak amacıyla yeniden özel sektöre verilmeden, işletmesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce yürütülmeye başlanılmıştır. 2 ayrı pisti bulunan tesisimizin 1. Etap ve 2. Etap pistlerin gerekli düzeltme, genişletme, mekanik hatlarının bakım ve onarımları hızlı bir şekilde yapılarak sporcularımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. 1. ve 2. Etaplara son teknoloji ürünü olan kart okuyuculu turnikeler kurulmuş, ayrıca 1. Etap mekanik hattı olan Telesky sisteminin enerji hattı yer altına alınarak Telesky sisteminin hızı artırılarak vatandaşlarımızın daha fazla sırada beklemelerinin önüne geçilmiştir. Bu yıl itibari ile Kayak Merkezimizde; Sporcu Eğitim Merkezi ve İdari Hizmet Binası yapılarının yapımına başlanılmış inşaatı devam etmektedir. Fiziki Gerçekleştirme Oranı % 40’dır. Ayrıca Mera arazisi üzerine kurulan bu tesisimiz için 2019 yılında 350.000.00 TL’lik ot bedeli ödenerek, mera vasfından çıkarılıp İl Müdürlüğümüze tahsisi yapılmıştır. Kayak Merkezimize ulaşımı rahatlatmak amacıyla yerleşim yerinin içinden geçen yol Büyükşehir ve Gevaş Belediyelerimizin desteği ile yeni bir yolda eklenerek çift yol yani gidiş-geliş şeklinde bir düzenleme ile kış trafiğinde rahat bir nefes alması sağlandı. Ayrıca kayak merkezimize ait otoparkımız da genişletilerek kapasitesi arttırıldı” diye konuştu.

  VAN’DA YAPILMASI PLANLANAN YATIRIMLAR…

  Van’da yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi veren Müdür İnanç, “Yüksek seyirci kapasiteli stadyum, İpekyolu 2.000 seyirci kapasiteli spor salonu, Tuşba 1.500 seyirci kapasiteli spor salonu, Tuşba yarı olimpik yüzme havuzu, Edremit yarı olimpik yüzme havuzu, Erciş yarı olimpik yüzme havuzu, Edremit ilçesine 4 adet kapalı tenis kortu yapımı, İpekyolu ilçesine 3.000 seyirci kapasiteli atletizm sahası, Tuşba spor fabrikası, Edremit Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, Edremit ilçe stadımıza soyunma odalı ve 1.000 seyirci kapasiteli betonarme tribün yapımı, Başkale, Çaldıran, Çatak, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp ve Saray ilçelerimize 500 seyirci kapasiteli Spor Salonları yapımı, Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Edremit, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp ve Saray İlçelerimize Gençlik Merkezleri yapımı, Başkale, Muradiye ve Tuşba (OSB) İlçelerimize UEFA standartlarında Futbol Sahaları yapımı, Süphan (İŞGEM) futbol sahasının yıkılarak yeniden yapılması, Bahçesaray ve Çatak’ta Rafting Parkuru yapımı, İpekyolu’nda kapalı buz pateni ve buz hokeyi pisti yapımı, YYÜ Kampüsü İçerisinde Bulunan Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarımıza ortak hizmet verecek çok amaçlı antrenman salonu yapımı, İpekyolu Gençlik Merkezi ve İlçe Müdürlüğümüzün bulunduğu binanın (Ezberciler İş Merkezi) onarımları ve Fıtness salonu yapımı, İpekyolu Ferdi Sporlar Merkezine 2 Minderli Güreş Salonunun Eklenilmesi, Olimpik yüzme havuzunun onarımları, İl Müdürlüğü ile Tuşba Gençlik Merkezi Çevre düzenlemesi ve açık alan anfi yapımı bu yılki yatırım programımız içerisinde yer almaktadır” dedi.

  AMATÖR KULÜPLERİNE ÖNEMLİ DESTEK

  Van’da 48 branşta hizmet verdiklerini belirten İnanç, amatör spor kulüplerine 2015 yılında 10.000 kalem spor malzemesi, 2016 yılında 6.000 kalem spor malzemesi, 2018 yılının başında tüm amatör spor kulüplerine malzeme yardımı, 2018 yılı Amatör Spor Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla 106 spor kulübüne 20.000 kalemde malzeme desteği, 2018 yılında Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünde 77 amatör spor kulübümüze toplam 482 bin Türk Lirası nakdi yardımda bunulduğunu belirtti.  Müdür İnanç bu yardımların 2019 ve 2020 yılında da devam ettiğini belirterek, 2019 yılında Erciş, Çatak, Gürpınar ve Özalp’ta 5 okulda okul spor kulübü kurdurularak bu kulüplere toplamda 150.000,00 TL’lik malzeme yardımında bulunulduğunu, 2020 yılı sonunda ise faal olan 47 amatör spor kulübüne toplam 340.000.00 TL’lik nakdi yardımda bulunulduğunu ifade etti.

  8 BİN 805 ÖĞRENCİYE YÜZME EĞİTİMİ VERİLDİ

  Müdür İnanç, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Uygulaması kapsamında 3 ve 4’cü sınıflarda okuyan 27 bin 800 öğrenciye ulaşıldığını ve bu öğrencilerden 17 bin 980’nin teste tabi tutulduğunu belirterek, bin 107’nin öğrencinin eğitimlerinin devam ettiğini ifade etti. Öte yandan Yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında 8 bin 805 öğrenciye yüzme eğitimi verdiklerini belirten İnanç, 2 aylık süreçte 500 öğrencinin havuza taşıması yapılarak bu proje kapsamında eğitimler verildiğini söyledi.

  “KÖYLERDE SURVİVOR PARKURUNU KURARAK ORADAKİ ÇOCUKLARIMIZIN SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDUK”

  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Van’da yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi veren Müdür İnanç, “Van Denizi Su Sporları Festivali kapsamında İl müdürlüğümüze bağlı Edremit Gebze Su Sporları Merkezinde Halk Konserleri, Flayboard, Manciniks, Dragon, Kano, Yelken, Kürek, Plaj Futbolu, Plaj Voleybolu, Bange Jumping, Parasailing,  Halk yarışları, (Yüzme, Mangala ve Havalı Tüfek ) yarışları ve Gençlik Merkezlerimize ait Gençlik stantları gibi etkililiklerle vatandaşlarımızın yoğun katılımlarıyla festivallerimizi her yıl gerçekleştirdik. İl Müdürlüğümüz tarafından her yıl; Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi ve Yüzme branşlarında geniş kapsamlı ödüllü turnuvalar düzenlenmektedir. İl müdürlüğümüzce antrenör ve spor uzmanları eşliğinde Köylerde Survivor parkurunu kurarak oradaki çocuklarımızın sevinçlerine ortak olduk. Gençlik Spor Bakanlığı’mızca Desteklenen Mobil Gençlik Merkezi ilimizde Edremit, İpekyolu, Tuşba, Özalp, Başkale ve Çaldıran ilçelerimizin okullarındaki gençlerle buluşarak farkındalık yarattı. Okul idaresine kırtasiye ve spor malzeme yardımında bulunarak okuldaki bütün öğrencilere farklı etkinlikler gerçekleştirilerek ikramlar dağıtıldı” dedi.

  “GENÇLİK KAMPLARINDAN YAKLAŞIK 2.000 GENCİMİZ FAYDALANDI”

  Van Gençlik Merkezleri olarak her yıl haziran, temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Bakanlığa bağlı farklı illerde bulunan Gençlik Kamplarına yılda 350-400 genci gönderdiklerini belirten Müdür İnanç, “2015-2020 yılları arasında Gençlik Kamplarından yaklaşık 2.000 gencimiz faydalandı. Van Gençlik Merkezleri olarak her yıl Haziran-Ekim ayları arasında yaklaşık 500 gencimizi farklı bölgelerde bulunan illerimize bu proje kapsamında göndermekteyiz. Vangölü Havzası Çevresi, Ağrı İshak Paşa Sarayı, Muradiye Şelalesi, Hoşap Kalesi, Akdamar Adası, Gevaş Selçuklu Mezarlığı, Zeve Şehitliği ve Van Merkez Tarihi ve Turistlik yerlere 13 ilçemizde ikamet eden yaklaşık 650 gencimizi her yıl bu projeden faydalanmalarına olanak sağlıyoruz”  diye konuştu.

  “52 BİN SİPERLİK MASKE YAPILARAK DAĞITILDI”

  Pandemi sürecinde gençlik merkezlerin siperlik maske üretimi yaptıklarını belirten İnanç, “Pandemi sürecinde Gençlik Merkezlerimizde; Gençlik Liderleri ve Gönüllü gençlerimiz tarafından toplam 52 bin siperlik maske yapılarak sağlık çalışanlarına, sahada görev yapan emniyet ve askeri personellere, birçok kamu kurumuna, fırıncı, kuaför, market çalışanlarına vs. hediye edildi. Yardım ve kampanyalar kapsamında ise Elazığ’da ve İlimiz Başkale İlçesinde yaşanan depremde zaman kaybetmeden;  yurt, gençlik ve ilçe müdürlüklerimiz ile birlikte Elazığ iline bir tır erzak, giyim ve temizlik ürünleri, İlimiz Başkale İlçesine ise temizlik ürünleri ve battaniye yardımlarını depremde etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırdık. Ayrıca İdlip'e bir tır erzak, giyim ve temizlik ürünleri malzemesi gönderildi. Yurt hizmetleri faaliyetlerinde ise İl Müdürlüğümüze bağlı 11 yurdumuz ile ilimizde ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora öğrenimi görev öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. Merkez Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarımızda kalan gençlerimiz ve personellerimiz tarafından Kızılay'a kan bağışında bulunuldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızca 2019 Yılının ’’Gönüllülük Yılı’’ olarak ilan edilmesi ile birlikte, Merkez Kız ve Erkek Yurtlarımızda kalan gençlerimiz 'Isıtan Eller' projesi kapsamında hazırladıkları atkı, bere ve giysileri ilçelerimizdeki köy okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimize hediye ettik” ifadelerini kullandı.

   “YURDA DÖNMELERİ SÜRECİNDE 14 GÜN BOYUNCA SÜLEYMAN ŞAH VE İMAM ŞAFİİ YURTLARIMIZDA KENDİLERİNİ AĞIRLADIK”

   Yurtlarının karantina sürecinde kullanıldığını ve kullanılmaya devam ettiğini belirten Müdür İnanç, “Pandemi sürecinde yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın (KKTC, Umman, Kazakistan ve Almanya) gibi ülkelerden yurda dönmeleri sürecinde 14 gün boyunca Süleyman Şah ve imam Şafii Yurtlarımızda kendilerini ağırladık. Bu süreç içerisinde misafirlerimize; Konser, iftar ve sahur programları, doğum günü kutlamaları, fidan dikimi gibi etkinliklerimizle misafirlerimize moral destek olmaya çalıştık. Oldukça konforlu şartlarda ağırladığımız misafirlerimizi hiçbir vakaya müsaade etmeksizin tüm misafirlerimizi sağlıklı bir şekilde memleketlerine uğurladık. Pandemi döneminde bir dönem cezaevi personellerimizi de misafir ederek karantina süreçlerini tamamlamalarını sağladık. Son olarak Eylül ayından itibaren karantina ve evde tedavi süreçlerini ihlal ederek dışarı çıkan ve kolluk kuvvetlerimizce yakalanan vakaları da tedavi süreçleri boyunca yurtlarımızda misafir etmeye başladık, bu hizmetimiz hâlihazırda devam etmektedir” diye konuştu.

  Toplantı çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.