Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Donat Vanspor için ne dedi?

Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Donat, tüm amaçlarının Vanspor’a sahip çıkmak olduğunu belirterek, Vanspor’un tüm Vanlıla ortak değeri, Van’ın en büyük markası, en büyük umudu, hayali, gözbebeği olduğunu söyledi.

SPOR 9.08.2020 16:07:13 0
Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Donat Vanspor için ne dedi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Donat, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Vanspor’un şuanda hak etmediği pozisyonda olduğunu söyleyerek, Vanspor’a sahip çıkmaya geldiklerini belirtti. Vanspor’un kan kaybettiğini belirten Başkan Donat, Vanspor’un kimsenin babasının malı olmadığını, Vanspor ve hiçbir Van STK’sının kişilerin tekelinde olmadığını söyledi. Servet Yenitürk’e çağrıda bulunan Donat, Vanspor’u gerçekten yönetmek isteyen, her şeyiyle maddi, manevi imkânlarıyla sahip çıkacak insanlara, delegeler huzurunda takımı teslim etmesini istedi.

“VANSPOR ŞUANDA HAK ETMEDİĞİ BİR POZİSYONDA”

Vanspor’a sahip çıkmak için burada olduklarını söyleyen Donat, “Murat Bey Van Dernekler Federasyonu’nda da birlikte çalıştığımız bir arkadaşımız. Bu süreçte de onun daveti üzerine Vanspor’a destek olmak amacıyla onunla beraber yönetimde görev almak amacıyla buradayız. Amacımız Vanspor’a sahip çıkmak. Vanspor tüm Vanlıların ortak değeri v gerçekten Van’ın en büyük markası, en büyük umudu, hayali, gözbebeğidir. Ama maalesef hak etmediği bir pozisyond Bunu üzülerek belirtmek istiyorum. Biz İstanbul’daki tüm Van STK’ları olarak Vanspor’a tüm maçlarında destek olmay çalıştık. Van’ı temsil eden tüm amatör ve profesyonel takımlara destek olmaya çalışıyoruz. Vanspor şuanda hak etmediği bir pozisyonda. Yönetilemediği ortadadır. Bunu dün yapılamayan kongrede de gördük. Resmi ve kurumsal b yapının dışında sadece bir kişinin uhdesindeki bir anlayışla yönetiliyor. Ben yıllardır STK başkanlığı yapıyorum. STK, yöneticiliği yaptım. Usul böyle değildir. Divan toplanır, bu kararı divan verir. Bu imzaların yeterli olup olmadığını dahi bilmiyoruz” dedi.

“VANSPOR KAN KAYBEDİYOR”

Siyasilere, STK’lara ve ilin mülki amirlerine sitemde bulunan Donat, “Servet Başkan belki iyi bir niyetle bunu yönetiyor ama zaten bu anlayıştan dolayı kulüp bu noktada. Ortada ciddi bir ekonomik sorun, altyapı sorunu, kurumlaşma sorunu va Maalesef Van halkıda bu konuda duyarsız. Delegelerde duyarsız. Vanspor’a sahip çıkılması gerekiyor.

Tek niyetimiz, arzumuz, amacımız bu memlekette doğmuş, büyümüş insanlar olarak, bu memlekete vefa duygusu inancında olan insanlar olarak Vanspor’a sahip çıkmaya geldik. Amacımız Vanspor’a sahip çıkmak. Ben bu anlamda ilin mülkü amirlerine, milletvekillerine, STK’larına, oda başkanlarına, taraftarlarına, sesleniyorum. Vanspor kongresine gelmeler gerekiyordu. Davet almamış olabilirler ama Vanspor davet beklenecek bir noktada değil. Vanspor kan kaybediyor, cid bir borcu var. Lig başlamak üzere ama ortada bir takım yok. Futbolcu kalmamış. Geçmiş dönemdeki futbolcuların alacakları var, vergi, SSK borçları var. Daha farklı şeyler yapmamız gerekirken, şuanda bunlarla uğraşıyoruz” ifadelerin kullandı.

“NE VANSPOR, NE DE HİÇBİR VAN STK’SI KİŞİLERİN TEKELİNDE DEĞİLDİR”

Servet Yenitürk’e çağrıda bulunan Donat, “Bu vesile ile Servet Yenitrük’e sesleniyorum. 3 yıldır yapmış olduğu bu onurlu görevde, ona yakışır bir şekilde, Vanlılara yakışır bir şekilde bu takımı bir şekilde bu işte cesareti ortaya koyan, yüreğ ortaya koyan bu insanlara gelsin görevini yerine getirsin. Şuanda mevcut Başkan Servet Yenitürk’tür. Eğer dün yeter çoğunluk sağlanmamışsa bunun sorumlusu Servet Beydir. Delegeler onun inisiyatifinde, onun kontrolündedir. 1 hafta içerisinde belki Vanspor’un şuan ki birçok sorunu çözülmüş olacaktı. Vanspor kimsenin babasının malı değildir. Ne Vanspor, nede hiçbir Van STK’sı kişilerin tekelinde değildir. Bu değerler Vanlıların ortak değerleridir. Tüm Vanlılarda b değerlere sahip çıkmak zorundadır. Bugünkü mevcut yönetime hesap sorulmalıdır ve bundan sonra gelecek olan yeni yönetime de her an hesap sorulmalıdır. Şeffaf, demokratik, hesap verilebilir, kurumsal kimliğe kavuşmuş, gerçek tüm Van’ın değerlerini kucaklayan bir yönetim anlayışıyla bu kulüp yönetilmeli” diye konuştu.

“VAN’IN TÜM SORUNLARIYLA İLGİLENDİĞİMİZ GİBİ VANSPOR’LA İLGİLENİYORUZ”

Vanspor’un hak ettiği yerde olmadığını belirten Donat, “Bunun için üzülüyoruz ve bundan dolayı İstanbul’dan çıktık buraya geldik. Van’ın tüm sorunlarıyla ilgilendiğimiz gibi Vanspor’la da ilgileniyoruz. Bizim duyarlılığımız Vanlı olma bilinci, anlayışıdır. Bu yüzden taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya geldik. Maalesef muhatap bulamıyoruz. Kötü bir süreç yönetiliyor. Bundan dolayı da sıkıntıdayız. Yine kaybedeni olmayan, kazananının tüm Van ve Vanlıların olduğu b kongre diliyorum. Bundan sonraki süreçteki inisiyatif Servet Yenitürk’ün elindedir. Dünkü hatalarını bundan sonraki süreçte telafi etmeye çalışsın. Yapıcı olsun, birleştirici olsun. Vanspor’u gerçekten yönetmek isteyen, her şeyiyle mad manevi imkânlarıyla sahip çıkacak insanlara, delegeler huzurunda gelsin teslim etsin” dedi.

“VANSPOR BU KENTİN EN BÜYÜK MARKASI, EN BÜYÜK UMUDU, HAYALİ, GÖZBEBEĞİ VE SEVDASIDIR”

Vanspor tüm Vanlıların ortak değeri olduğunu söyleyen Donat, “Vanspor şehrimizin ekonomik, sosyal, kültürel tanıtım ve gelişimine ciddi katkı sağlıyor. Vanspor bu kentte herkesi tek çatı altında toplayan büyük bir değerdir. Vanspor bu kentin en büyük markası, en büyük umudu, hayali, gözbebeği ve sevdasıdır. Vanspor bu şehrin tek profesyonel takımıdır. Ne Vanspor ne de Van’ı temsil eden tüm STK’lar kimsenin tekelinde olmamalıdır. Buna Van halkı müsaade etmemelidir. Vanspor hepimizin ortak paydasıdır. Hepimizin bu takıma vefa borcu var. Van’ı sevmek, Van’a hizmet etmek, sorumluluk almakla olur. Bizi bu süreçte yoran tüm Van halkının, STK’sının duyarsız olmasıdır. Kimsenin bu gelişmelere karşı ses çıkarmamasıdır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Ben değil, biz olmalıyız. Van’ın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Gelin hep beraber bizi temsil eden takımlarımıza destek olalım, sahip çıkalım. Vanspor’un da üst liglerde olması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZİN İSTEDİĞİ VE ARZUSU; VANSPOR’UN BAŞARISIDIR”

Herkesin imkanları doğrultusunda Vanspor’a sahip çıkıp, destek olması gerektiğini söyleyen Donat, “Vanspor bütün Vanlıların ve Van’ın takımıdır. Vanspor’a emek veren Servet Yenitürk’e yönetimine, yaz-kış, yağmur- çamur demeden bu takıma destek veren bütün taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu süreçte birleştirici olmak zorundayız. Vanspor’u bulunduğu durumdan kurtarmak, içinde bulunduğu sıkıntılardan çıkarmak şahsım adına ve tüm Vanlılar adına elimizi taşın altına koymaya geldik. İnşallah bu süreç hayırlı bir şekilde sollanır. Hepimizin istediği, arzusu Vanspor’un başarısıdır. Bu vesile ile herkesi sağduyuya davet ediyorum. Vanspor’un her açıdan sıkıntı yaşadığı bugünlerde memleket sevdası ve vefa duygusu ile aday olma cesareti gösteren, Van’a heyecan katan Sayın Murat Çevik’i de tebrik ediyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. Herkesin bu süreçte cesur olup Vanspor’a sahip çıkması gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.