Van'da hakemler seminerde buluştu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 9 ilden yaklaşık 90 hakem ve gözlemcinin katıldığı Bölgesel Yaz Semineri Van'da yapıldı.

SPOR 16.08.2021 10:21:40 0
Van'da hakemler seminerde buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu İlçesi Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi'nde Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mahmut Çetiner, Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Kurul Üyesi Zafer Korkmaz, Van İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Akyürek ve 90'a yakın hakemin katılımıyla yapılan seminer yaklaşık 4 saat sürdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Kurul Üyesi Zafer Korkmaz, bu tür seminerlerin Van'da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Van'ın bu anlamda bölgesel bir spor merkezi üssü haline geldiğini belirten Korkmaz, Türk futbolunun her geçen gün daha iyi yerlere geldiğini belirterek, Türk hakemlerinin de bunda büyük bir payının olduğundan söz etti.

Futbolun kurallar çerçevesinde oynandığına dikkat çeken Korkmaz, bu kuralları uygulayan hakemlere yönelik düzenlenen seminerlerin, bilgilendirmelerin son derece önemli olduğunu belirtti.

Her sezon başı Türkiye'de bütün hakemlerin bir eğitimden geçtiğini, yıl içerisinde bu eğitimlerin periyodik olarak devam ettiğini belirten Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mahmut Çetiner ise, Van'da yapılan eğitimin kapsamlı bir eğitim olduğunu belirtti.

"HAKEMLER İÇİN, ÇOK DEĞERLİ BİR EĞİTİM"

Türkiye'de şu anda 8 bölgede söz konusu eğitimlerin devam ettiğini söyleyen Çetiner, "UEFA'nın talimatları doğrultusunda burada değişen oyun kurallarını, değişen yeni gözlemci talimatlarını, gözlemci raporunu tanıtıyoruz. Hakemlerin fiziki yapısını görüyoruz. Mülakat yapıyoruz. Askere gitmiş veya rahatsızlanarak hakemliğini dondurmuş, yurt dışına göreve gitmiş hakemlik yapamamış arkadaşları burada tekrar bir eğitimden geçiriyoruz. Onların tekrar atletik testlerini yaptırıp, sahada görüyoruz. Bu testlerde başarılı olanlar, hemen sezon başında liglerde görev alacaklar. Ama başarılı olamayanlar, bir sonraki atletik testte kadar çalışacaklar, bir sonraki testte başarılı olurlarsa ligde görev alacaklar. Başarılı olunamadığı zaman sezon boyunca görev alamıyorlar. Hakemler için, çok değerli bir eğitim. Çok kapsamlı bir eğitim. Bu eğitim, standart biçimde, Türkiye'nin her tarafında aynı formatta, aynı görüntüler, aynı yazılımlar, aynı cümleler kullanılarak yapılıyor. İstanbul'daki, Antalya'daki hakem ne görüyorsa, buradaki arkadaşlarımız da aynı eğitimi görüyor. Bu bizim için büyük bir şans. Bunu aynı zamanda il hakemlerle de sezon başladığında uygulayacağız. Burada hakemlere verdiğimiz ve gösterdiğimiz bütün eğitimler TFF sitesinde mevcuttur. Kulüpler, taraftarlar isterlerse buna ulaşabilirler. Bütün kuralları orada öğrenebilirler" ifadelerini kullandı.

Seminerin ardından Türk futboluna verdiği emeklerinden dolayı Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mahmut Çetiner tarafından Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Kurul Üyesi Zafer Korkmaz'a ve A Klasman Ulusal Eğitimci ve Gözlemci Ferhat Gündoğdu'ya birer plaket takdim edildi.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur