Vali Bilmez: Vanspor ortak paydamız

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vanspor’a destek amacıyla düzenlenen programda iş insanları ile bir araya geldi. Vali Bilmez, Vanspor'un kentte yaşayanların ortak paydası olduğunu söyledi.

SPOR 8.01.2020 14:26:07 0
Vali Bilmez: Vanspor ortak paydamız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir otelde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Vanspor’a destek amaçlı kurulan komisyon temsilcilerinin organizesinde gerçekleştirilen programda , TFF 2. Lig Kırmızı Grup’da mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü için düzenlenen destek kampanyası ile ilgili katılımcılar bilgilendirildi.


         Özellikle ekonomik anlamda Vanspor’un zor bir süreçten geçtiği belirtilirken,Vanspor’un ikinci yarıda ekonomik anlamda rahatlaması için yapılması gerekenler değerlendirildi.


      Toplantıda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vanspor’un kentin ortak paydası olduğunu belirterek, siyasete ya da farklı bir mecraya kurban edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Van’ın birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Vali Bilmez, iş insanlarına Vanspor’a destek çağrısında bulundu.


         Van için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Vali Bilmez, şunları kaydetti:
“Amacımız Van için bir araya gelmek, Van için bir şeyler yapmaktır. Bu kentin birliğe beraberliğe ihtiyacı var.  Siyasete kurban edilmemesi gereken ortak bir paydamız Vansporumuz var. Vanspor hepimizindir. Vanspor’u bütün siyasi tartışmalardan uzak tutmamız lazım. İlimiz sporun bütün dallarında çok yetenekli insanların olduğu bir kent. Van’da, Türkiye Cumhuriyetini uluslararası yarışmalarda temsil eden bir çok gencimiz var. Bunlardan bir tanesi de Nur Tatar. Geçen hafta burada bizimleydi.  Amacımız bütün gençlerimizin spor yapmasını sağlamaktır. Van Büyükşehir Belediyesi olarak bu yönde yoğun çalışmalarımız var. Vanspor’un ikinci devrede can suyuna ihtiyacı var. Bu can suyuna Van’daki her kesim katkı sunmalıdır. Vanspor birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize katkı sunacak unsurlardan biridir. Şimdiden destek olanlara teşekkür ediyorum.”


     Daha sonra Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Komisyon Başkanı ve Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Vanspor’un kent için önemi, mali durumu ve vizyonu hakkında açıklamalar yaptı.


         Konuşmaların ardından Komisyon Başkanı ve Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Şevli organizasyona ev sahipliği yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve yönetimine de teşekkür etti.


      Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Komisyon Başkanı ve Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, , Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Komisyon Üyeleri Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van OSB Mehmet Aslan, VAN TB Başkanı Nayif Süer, Veysel Parin, Ömer İnanç, Ekrem Yalçın  ve Vanspor kulüp yönetimi, kurum müdürleri ve iş insanlarının katıldığı toplantı, iş insanlarının Vanspor’a yapacakları maddi katkıları açıklamalarıyla son buldu.