Üç Bant Bilardo İl Birinciliği sona erdi

Van'da düzenlenen bilardo il birinciliği müsabakasında finalde rakibi Harun Koç'u yenen Ferhat Öztürkçü birincilik ödülüne layık görüldü.

SPOR 1.02.2022 10:59:23 0
Üç Bant Bilardo İl Birinciliği sona erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Bilardo İl Temsilciliği tarafından 2022-2023 yılı faaliyet programı kapsamında düzenlenen 'Üç Bant Bilardo İl Birinciliği' müsabakaları sona erdi.

Gözde bilardo salonunda gerçekleştirilen müsabakalara 100 lisanslı sporcu katıldı. 10 gün süren müsabakalar sonucunda Ferhat Öztürkçü ve Harun Koç finale kaldı. Büyük bir heyecana sahne olan ve çekişmeli geçen final müsabakasını 30-29- 22 ıstakada kazanan Ferhat Öztürkçü il şampiyonluğunu elde ederken, Harun Koç ikinci, Yunus Yılmaz üçüncü ve Kaya Gün dördüncü oldu.

Bilardo Van İl Temsilcisi Abdurrahman Akbulut, il seçmelerine 100 sporcunun katıldığını kaydederek, PIETRO sponsorluğunda direk Türkiye şampiyonasına katılım hakkı olan Ferhat Öztürkçü ve il sıralamasın da ilk 6'ya giren sporcuların şubat ayı içerisinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandığını söyledi.

Müsabakaların çekişmeli ve heyecanlı geçtiğine dikkat çeken Akbulut, "Bütün sporcularımızı gösterdikleri performans ve mücadeleden dolayı kutlar yıllarca bilardoya gönül vermiş bilardonun ve bilardocuların nazını çeken Davut Gürel maçlarda görev alan hakem arkadaşlara da kendi nazarımda teşekkür ediyorum" dedi.

Orhan Aytürk ise,  "Otuz yıllık bilardo sevdalısı biri olarak, kırık elime rağmen turnuvaya katılarak yarıştım. Her ne kadar erkenden elensem bile benim için son derece keyifli bir turnuva oldu" diye konuştu.

Dereceye girenlere ödüllerini Van Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Yalçın Özdemir, salon müdavimleri ve İl temsilcisi Abdurrahman Akbulut takdim etti. Van Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Özdemir ise "Emeği geçenlere teşekkür ediyor. Türkiye şampiyonasına katılacak olan sporcularımıza da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun