Türk: Avrupa Şampiyonasına katılamayacağız

Voleybolda Türkiye 2’ncisi olan Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin Başkanı Aydın Türk, maddi imkânsızlıklardan dolayı İzmir’de yapılacak olan İşitme Engelliler Voleybol Avrupa Şampiyonas?

SPOR 27.08.2021 10:04:58 0
Türk: Avrupa Şampiyonasına katılamayacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 24-27 Mayıs 2021 tarihleri arasında Karabük’te düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Müsabakaları’nda Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği takımı Türkiye ikincisi olmuştu. 

İZMİR’DEKİ AVRUPA ŞAMPİYONASI

Önümüzdeki günlerde de İzmir’de İşitme Engelliler Voleybol Avrupa Şampiyonası müsabakaları gerçekleştirilecek.
Van takımı, İzmir’deki şampiyona için gerekli hazırlıkları yapsa da sponsor bulamadığı için şampiyonaya katılamayacağını açıkladı. 

“İMKÂNLARIMIZ YOK”

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, dernek giderleri ile müsabaka giderleri arasında sıkıştıkları için İzmir’deki şampiyonaya katılamayacaklarını söyledi.
Bir yandan derneği açık tutmak için gayret ettiklerini bir yandan da müsabakalar için mesai harcadıklarını belirten Türk, “Kiraya yine zam istiyorlar. Kira giderleri ve diğer giderlerle birlikte dernek gideri ayda bin 500 TL’ye denk geliyor. Biz voleybolda Türkiye ikincisi olmuştuk. Şimdi İzmir’de Avrupa Şampiyonası olacak, ancak ona katılamayacağız. Katılabilmemiz için 300 dolara yakın bir para ödememiz lazım.” dedi.

3 SPORCULARI MİLLİ TAKIMDA

Yaptıkları çalışmalarla Türkiye İşitme Engelli Voleybol Milli Takımı’na 3 sporcu yetiştirdiklerini söyleyen Türk, şunları kaydetti:
“Şu anda Karabük’te 3 sporcumuz İtalya’ya gitmeye hazırlanıyorlar. Onun dönüşünde kampa girip olimpiyatlara hazırlanacaklar. Böyle başarılı sporcularımız var ama devamı yok, yürütemiyoruz. Sponsor bulamıyoruz, destek bulamıyoruz, kendi imkanlarımızla bazen proje geliştirmeye çalışıyoruz ancak o da çare olmuyor. Kısacası çok zor şartlarda hem dernek olarak hem engelliler olarak ayakta durma mücadelesi veriyoruz, ama bu şekilde nereye kadar biz de bilemiyoruz.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi