TFF, Vanspor maçında kural hatasını görmezden geldi

Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor’un, ligin 8. Haftasında deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 mağlup olduğu Kırşehir Belediyespor maçında yapılan kural hatasından dolayı yaptığı itiraz Türkiye Futbol Feder

SPOR 5.01.2021 17:57:03 0
TFF, Vanspor maçında kural hatasını görmezden geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Ligin 8. Haftasında oynanan Kırşehir Belediyespor- Vanspor maçında, ev sahibi takım oyuncu değişikliğinde 3 kez oyunu durdurmak yerine 4 kez durdurunca kural hatası yapmıştı. Bunun üzerine TFF’ye başvuruda bulunan Vanspor’un yapmış olduğu itiraz reddedildi ve Vanspor’un 3 puanı TFF’ye takılmış oldu.

   Kırşehir Belediyespor- Vanspor maçında yapılan kural hatası geçtiğimiz ay oynanan Galatasaray- Kayserispor maçının ardından ulusal kanallarda spor yorumcuları tarafından da masaya yatırılarak, kural hatasından dolayı Vanspor’un 3-0 hükmen galip sayılması gerektiğini vurgulanmıştı.

   Kırşehir Belediyespor, Vanspor maçında ev sahibi takım 23, 59, 75 ve 83. Dakikalarda oyunu durdurarak kural ihlali yapmıştı. Kural ihlali üzerine, Vanspor’un itiraz dilekçesi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından reddedildi.

   Vanspor 1-0 mağlup olduğu Kırşehir Belediyespor maçının ardında Türkiye Futbol Federasyonu’na statü gereği akan oyunda en fazla 3 defa oyuncu değişikliği için durdurma hakkının Kırşehirspor Belediyespor tarafından ihlal edildiğini ve 3-0 hükmen galip sayılmaları için başvuruda bulunmuştu.

   ERMAN TOROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

   Haftalardır 3-0 hükmen kararı beklenirken, TFF flaş bir karara imza atarak, kural ihlalinin önünü açtı. TFF aldığı kararla, daha önce belirlemiş olduğu kuralı yoksa saydı. Vanspor’un 3 puanının TFF tarafından verilmemesi taraftarlar tarafından büyük tepki çekerken, daha önce Vanspor'da teknik direktörlük yapan Beşiktaş'ın efsane üçlülerinden ve hala Vanspor Kulüp yönetiminde söz sahibi olan Feyyaz Uçar'ın, konuyu açması üzerine açıklamalarda bulunan spor yorumcusu Erman Toroğlu ise TFF’nin yanlış bir karara imza attığını ve kural ihlalinin önünü açtığını ifade etti. Toroğlu, kural değişikliğine göre, Kırşehir Belediyespor, kural hatası yaptığını ve Vanspor’un 3-0 hükmen galip sayılması gerektiğini söyledi.

  'OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ KURALI' İLE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İSE ŞÖYLE:

  * Her takıma 5 oyuncu değiştirme hakkı verilmiştir.

  * Maçın sürekli durmasına engel olmak için, her takımın oyuncu değişikliği için oyunu 3 kez durdurma hakkı vardır. Değişiklikler, devre arasında da yapılabilir.

  * Eğer her iki takım aynı anda değişiklik yaparsa, iki takım da 3 değişiklik yapmak için oyunu durdurma hakkından 1'i kullanılmış sayılacaktır.

  * Kullanılmayan değişiklikler ve değişiklik yapma hakları, maçın uzaması halinde uzatma devrelerinde kullanılabilecektir.

  * Eğer, ilgili lig veya turnuvada uzatma devrelerinde ekstra 1 değişiklik hakkı veriliyorsa, bu hak da aynı şekilde devam edecek ve takımlara 1 değişiklik için oyun durdurma hakkı verilecektir.

  Vanspor taraftarları ise verilen kararın adil olmadığını belirterek, karara tepki gösterdi.