Tenis müsabakaları sona erdi

Türkiye genelinde yıldız sporcuların ortaya çıkarılması için Gençlik Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Doğu Anadolu Grubu Tenis Grup müsabakaları sona erdi.

SPOR 19.04.2022 11:06:33 0
Tenis müsabakaları sona erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda yapılan, Anadolu Yıldızlar Ligi Tenis Grup Müsabakaları 15-17 Nisan 2022 tarihleri arasında 9 ilin katılımı ile İpekyolu Spor Kompleksi Tenis Kortlarında gerçekleşti.

Van’da gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Tenis Grup müsabakalarına Van ilinin sporcularının da yer aldığı Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Kars, Iğdır, Malatya ve Tunceli illerinden toplam 85 sporcu, 25 idareci ve antrenör katıldı. Üç gün boyunca süren rekabetin sonunda dereceye giren takımların belirlenmesinin ardından grup müsabakaları sona erdi.

Müsabakalara erkekler kategorisinde katılan, Vanlı sporcular zorlu ve çekişmeli geçen maçların ardından grup müsabakalarını erkekler B grubu kategorisinde üçüncü, kızlar B grubunda ise ikinci olarak tamamladılar.

Müsabakalar sonrasında erkekler ve bayanlar olmak üzere toplam 6 grupta mücadele edildi. Erkekler A grubunda Iğdır, B Grubunda Malatya birinci olarak bir üst tura çıkmayı başarırken, Bayanlar kategorisi A Grubunda Iğdır, B Grubunda ise Tunceli birinci olarak Bölge Şampiyonasına çıkmaya hak kazandı. Sporcuların ödülleri, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Spor Hizmetleri Müdürü, Gevaş İlçe Müdürü, Tenis Federasyonu Hakemleri, Antrenör ve idareciler tarafından verildi.

Müsabakalar sonunda açıklamada bulunan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Nevzat İnanç, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıllarda faaliyete başlanan ve Türk sporu için çok önemli olan organizasyona ev sahipliği yapmaktan çok memnunuz. Geleceğimizin yıldızları buralardan çıkacak ve bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerdir. 3 gün boyunca burada dereceye girmek için bizlere müthiş bir tenis görseli oluşturan tüm sporcularımızı ve antrenör arkadaşlarımızı tebrik ediyor, kendilerine 16 Haziran’da Şırnak ilinde yapılacak olan Analig Tenis Bölge Şampiyonasında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.