Stat, yeni sezona hazır

Uzun bir süre ağır hasarlı tribünleri ile gündeme gelen, ardından yıkılan tribünlerin yerine portatifi yapılan Van Atatürk Şehir Stadı'nda, açık tribün olarak bilinen yere de bu sene portatif trübün yapıldı. Yapılan yeni portati

SPOR 18.09.2020 11:07:18 0
Stat, yeni sezona hazır
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Spor FK, lig hazırlıklarını sürdürürken, diğer taraftan da maçların oynanacağı Atatürk Şehir Stadı elden geçirildi. 2011 yılındaki deprem sonrası tribünleri hasar gören, uzun süre de hasarlı bir şekilde kalan Van Şehir Stadı'nda geçen sezon kapalı tribünler yenilenirken, bu sezon için de açık trübünler yenilendi.

Eski haline göre daha kullanışlı hale getirilen, açık, kapalı ve kale arkası trübünleri yenilenen, soyunma odaları ile tturnikeleri de elden geçirilen Van Atatürk Şehir Stadı, yeni sezonu hazır hale getirildi.

“STADYUM, HİZMETE HAZIR”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Van Gençlik Spor İl Müdürü Nevzzat İnanç; “Gönül isterdi ki ilimize yüksek kapasiteli bir stadyum kazandıralım, tabi bu ihtimal devre dışı kalmadı, bir süre ertelendi. Bakanlığımız, bir süre stadyum yapımı kararını erteleyince, Van Spor'umuzu, taraftarımızı, Van halkını da eski haliyle, o izbe stada maruz bırakmamak adına masrafı gözden çıkarıp stadyumun tamamını onararak hizmete sunmak istedik. Ardından süreci başlattık ve önce maraton tribünümüzü yani batı tarafı tribünlerimizi geçen yıl hizmete almıştık. Bu yıl da doğu tarafında yine aynı formatta tribünlerimizin yapımını tamamlayarak hizmete almış durumundayız. İnşallah ilk maçımızda stadyumumuz hizmete hazırdır” dedi.

“KAPSAMLI BİR ONARIM YAPILDI”

Bütün stat genelinde kapsamlı bir onarım yapıldığını belirten İnanç; “Bütün kale arkası tribünlerinin onarımı yapıldı, bitti, her iki taraf tribünlerimiz bitti. Videobordumuz son teknoloji ile hizmette. Yedek kulübelerimiz elden geçti. Saha giriş-çıkış turnikeleri tamamen dijital – elektronik bir hal aldı. Şehrimiz aslında modern bir stadyuma kavuştu. Tabi imardan dolayı yeni tribün yapmayıp, çelik portatif tribün yaptık. Taşınabilir tribünler bunlar, yoksa ruhsatlandırma yapamıyoruz. İlerleyen süreçte kentimize yeni bir stadyum yapıldığı zaman bu tribünler sökülüp ilçe stadlarına taşınıp oralara monte edilecek.” şeklinde konuştu.

8 BİN 200 KİŞİ KAHASİTELİ

Van Atatürk Şehir Stadyumu, tamamlanan tribünleri ile birlikte 8 bin 200 kişi kipasiteli olarak hizmet verecek. İnanç, konuya ilişkin olarak şunları söyledi; “Stat kapasitemiz şuanda 8 bin 200 kişilik. İhtiyacımızı karşılayacak bir estetiğe ve kapasiteye sahip. Öncelikle bu stadın onarılarak Van halkına belli bir süreliğine de olsa hizmet vermesinde büyük emekleri olan Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve bakanlık yetkililerimize, hükümetimize, devletimize teşekkür ediyoruz. Van Spor'a da yeni sezonda başarılar diliyoruz.”

/ Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi