Sedat Cengiz, Vanspor'dan ayrıldı

Mevcut yönetimin istifa kararı ve birçok futbolcunun devam edip etmeyeceği konusundaki belirsizliklerin olduğu TFF 2. Lig ekibi Vanspor'da bir ayrılık daha yaşandı. Geçtiğimiz sezon kırmızı siyahlı ekibin gol kralı olan Sedat Cengiz,

SPOR 3.07.2021 12:52:12 0
Sedat Cengiz, Vanspor'dan ayrıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz sezon 21 gol ve 9 asistle Vanspor'un en skorer oyuncusu olan ve atılan gollerde de büyük katkısı olan Sedat Cengiz, kırmızı siyahlı ekiple yollarını ayırdı.

Zaman zaman takım içindeki bazı sporcularla anlaşamadığı, en önemli karşılaşmalarda 'paramız hesabımıza yatmazsa, sahaya çıkmayız!' ifadelerinin olduğu belirtilen, ancak oynadığı maçlarda da fileleri havalandıran Sedat Cengiz, geçen sezon TFF 1. Lig'den düşen Ankaraspor ile el sıkıştı.

Son yıllarda Vanspor'da özellikle göze batan bazı sporcuların saha içindeki agresif tutumları dikkat çekerken, geçtiğimiz sezon takımın en golcü ismi olan Sedat Cengiz de bu özelliği ile tartışılan isimlerden biri oldu.

Takıma attığı goller ve oynadığı oyunla önemli katkı sunan, ancak zaman zaman yönetim ve hoca ile anlaşamayan, bazı sporculara da tepeden baktığı, onları küçümsediği belirtilen Sedat Cengiz, 17 Mayıs 2021 tarihinde Van'da Sakaryaspor ile oynanan play-off çeyrek final ilk maçında, 61. Dakikada oyundan çıkarken formasını yere attığı ve kulüp müdürü ile tartıştığı gerekçesiyle kadro dışı bırakılmıştı.

Sedat Cengiz'in yeni sezonda takımda kalmayacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Orta saha mevkiinde oynamasına rağmen, golcü kimliğiyle tanınan Sedat Cengiz'in, Ankaraspor ile anlaştığı açıklandı.

Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk de, söz konusu sporcu ile birlikte takım içindeki bazı sporcuların kendilerini en önemli maçların arifesinde büyük sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Bazı sporcular play-off maçı öncesi adeta bize karşı bir cephe oluşturup, 'Paramız yatmazsa, maçlara çıkmayız' tehdidinde bulundu. Eğer takım şimdi borçluysa, borçlar arttıysa, bundan bazı futbolcuların art niyetinin payı büyük" açıklamasını yapmıştı.

Sedat Cengiz'in yeni sezonda 1. Lig'den düşen ve bu sezon 2. Lig'de mücadele edecek olan Ankaraspor'da nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu olurken, Vanspor taraftarlarının ise sosyal medyada Sedat Cengiz ile ilgili çelişkili yorumlarının olduğu görüldü. Bazı taraftarlar Sedat'ın takıma büyük katkılar sunduğunu söylerken, bazı yorumlarda ise, sporcunun başarısının yanında ahlaklı ve iyi niyetli olması gerektiği ifadeleri yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş