PFDK’dan Vanspor’a para cezası… Zeki Yılmaz men edildi

Geçtiğimiz hafta Van'da oynanan Bodrumspor mücadelesinde, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü, para cezası alırken, yardımcı antrenör Zeki Yıl

SPOR 19.11.2021 11:29:08 0
PFDK’dan Vanspor’a para cezası… Zeki Yılmaz men edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor, Bodrumspor maçında çirkin ve kötü tezahürat, nedeniyle PFDK'ya sevk edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun aldığı karar gereği Vanspor’a 8 bin TL para cezası verdi. Yardımcı antrenör Zeki Yılmaz ise 5 maçtan men cezası aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 18.11.2021 tarih ve 24 sayılı toplantısında almış olduğu karar açıklandı. Yapılan toplantı sonrası Vanspor’a 8 bin TL para cezası verilirken, yardımcı antrenör Zeki Yılmaz ise 5 maçtan men cezası aldı.

VANSPOR’A 8 BİN TL CEZA…

TFF tarafından yapılan açıklamada, “Silahtaroğlu Vanspor FK'nın, 14.11.2021 tarihinde oynanan Silahtaroğlu Vanspor FK-Bodrumspor A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı 8.000.-tl para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Silahtaroğlu Vanspor FK antrenörü Zeki Yılmaz'ın, rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle 5 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 3.000.-tl para cezası ile cezalandırılmasına” ifadelerine yer verdi.

VANSPOR’UN GRUBUNDA 5 TAKIM CEZA ALDI

Öte yandan 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor, İnegölspor, Adıyaman FK, Ankaraspor ve Niğde Anadolu FK da çeşitli cezalar aldılar.

Vanspor’un grubundaki diğer takımların da ceza aldığını açıklayan TFF, “Kahramanmaraşspor A.Ş.'nin, 14.11.2021 tarihinde oynanan Niğde Anadolu Fk-Kahramanmaraşspor A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2.450.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, İnegölspor Kulübünün, 14.11.2021 tarihinde oynanan İnegölspor-Sivas Belediye Spor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, 12 yaşından küçük kişilerin stadyuma alınmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 8.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.'nin, 14.11.2021 tarihinde oynanan Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.-Serik Belediyespor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 8.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.'nin, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2.850.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Ankaraspor Kulübü sporcusu Murat Yılmaz'ın, 14.11.2021 tarihinde oynanan Ankaraspor-Sarıyer TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 Resmi Müsabakadan Men Cezası ile cezalandırılmasına, Niğde Anadolu FK'nın, kadrosunda bulundurulması zorunlu olan profesyonel takım kaleci antrenörü bulundurmamasından dolayı Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı'nın 7/1. ve 7/2. maddesine aykırı eylemi nedeniyle aynı talimatın 7/5. maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 50.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına” ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz- Salih Deniz