Namağlup ve zirvede

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Silahtaroğlu Van Spor FK, ligin 8. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Kahramanmaraşspor A.Ş.’yi 3 - 0 mağlup ederek, yoluna namağlup şekilde devam etmeyi sürdürdü. Van Spor FK, aldığ?

SPOR 17.10.2021 17:33:05 0
Namağlup ve zirvede
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adana Ceyhan İlçe Stadı’nda oynanan maça Kahramanmaraşspor A.Ş.; Ahmet Üçgün, Birkan Öksüz, Deniz Yılmaz, Emre Özkan, İshak Doğan (Dk. 82 Mert Çakar), Ramazan Övüç, Enis Durak (Dk. 82 Emre Bayram), Halil İbrahim Esen, Alican Karadağ (Dk. 90 Deniz Solmaz), Anıl Çıracı ve Mustafa Sol ile çıkarken Van Spor FK ise sahaya; Aydın Bağ, İsmet Kavuştu, Kerem Vapurluoğlu, Barış Gök, Yakup Demir (Dk. 64 Berat Çetinkaya), Emrah Tacir, Fatih Somuncu (Dk. 64 Güney Tutcuoğlu), Selim Kayacı, Oktay Aydın (Dk. 81 Furkan Polat), Sedat Komi (Dk. 46 Furkan İnce) ve Hamza Küçükköylü (Dk. 81 Kubilay Akyüz) ile çıktı.
Maçın 5. dakikasında Kahramanmaraşspor kalecisi Ahmet Üçgün topu ayağıyla uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topta Emrah araya girdi ve Hamza Küçükköylü’yü gördü. Hamza, biranda kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve takımını 1 - 0 öne geçiren isim oldu.
Van Spor adına ikinci ve en etkili ataklardan birisi 15. dakikada gelişti. Barış Gök’ün pasıyla hareketlenen Hamza Küçükköylü’nün vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
Kahramanmaraşspor A.Ş. ise en tehlikeli atağını 31. dakikada geliştirdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Alican, kötü vurunca takımını mutlak golden etti.
39. dakikada Van Spor atağında ceza sahası içinde Deniz Yılmaz, Sedat Komi’ye faul yaptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun gerisine geçen Hamza Küçükköylü, meşin yuvarlağı ikinci kez rakip filelere gönderdi ve takımını 2 - 0 üstünlüğe taşıdı.
İlk devrenin son dakikalarında Kahramanmaraşspor A.Ş. baskı kurdu ancak aradığı gölü bulamadı. Maçın ilk devresi 2 - 0 Van Spor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ DEVRE
Maçın ikinci yarısına Kahramanmaraşspor daha iyi başladı. Maçın 54. dakikasında gelişen Kahramanmaraşspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Enis’in vuruşunda, kaleci Aydın Bağ, son anda ayaklarıyladokunarak topu kornere çeldi ve gole izin vermedi.
56. dakikada Kahramanmaraşspor yine etkili geldi. Bu kez topla buluşan Alican’ın vuruşunda top defansa çarparak yumuşadı ve kaleci Aydın topu kontrol etti.
Van Spor FK, ikinci devrenin ilerleyen dakikalarında oyunun kontrolünü yeniden eline almaşyı başardı.
Maçın uzatma dakikalarında Van Spor hızlı çıktı. Furkan İnce, topu müsait durumdaki Emrah Tacir’in önüne bıraktı. Emrah, sert ve düzgün bir vuruşla perdeyi kapatan golü kaydeden isim oldu. 0 - 3.
Maçın uzatma dakikalarının son bölümünde de Van Spor’dan Furkan Polat, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Van Spor FK, deplasmanda konuk olduğu Kahramanmaraşspor’u 3 - 0’lık skorla mağlup ederek, namağlup unvanını korudu ve 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı./ Prestij Haber Merkezi