Murat Çevik'ten; Vanspor için yeni iddialar!

Vanspor Futbol Kulübü’nde 8 Ağustos’ta yapılacak olan olağan kongre öncesi başkanlığa aday olduğunu açıklayan Vanlı İş Adamı Murat Çevik Servet Yenitürk’ün Vanspor’u kendi şirketine çektiği kredilerle Türkiye Futbol Federas

SPOR 5.08.2020 00:42:05 0
Murat Çevik'ten; Vanspor için yeni  iddialar!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor Futbol Kulübü’ne Başkan adaylığını açıklayan Murat Çevik, Servet Yenitürk’ün hakkında ileri sürdüğü iddialar nedeniyle ya basın toplantısı düzenleyip iddialara cevap verecek. Başkan Adayı Çevik, Servet Yenitürk’ün iddialarına ve kendisiyle yaptığı görüşmenin detaylarını açıklayarak, hakkındaki iddialara ceva verecek. Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Murat Çevik, yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla tüm iddialara cevap vereceğini ve Vanspor hakkında bilinmeyenleri açıklayacağını söyledi.

“SERVET YENİTÜRK TAKIMI BIRAKMAKTA SAMİMİ DEĞİL”

Servet Yenitürk’ün Vanspor’u bırakmamak için kaçtığını belirten Çevik, “Yarın basın açıklaması yapacağım. Hakkımda ortaya atılan bütün iddialara cevap vereceğim. Servet Yenitürk takımı bırakmaktan kaçıyor. Kullandıkları ifadeler bunu tamamen ortaya koyuyor. Servet Yenitürk takımı bırakmakta samimi değil. Takımı bırakmamak için her türlü yola başvuruyor. Servet Yenitürk kendi şirketine 5,5 milyon kredi çekmiş ve çekmiş olduğu krediyi götürüp Vanspor Derneği’nde kendi alacağına karşılık haciz koymuş. Bunu aynı zamanda TFF’ye de ibra ettirmiş. 2017’den bugüne kad bu 5,5 milyon faizlerle beraber 8.5- 9 milyon olmuş. Servet Yenitürk bu haczi kaldırmadığı müddetçe hiç kimse ne takımı devralabilir, ne de takıma yardımcı olabilir. Mademki ben Vanlıyım, ben samimiyim diyorsa bu haczi kaldırsın” diye konuştu.

“SERVET YENİTÜRK TAKIMA EL KOYMUŞ”

Servet Yenitürk’ün haczi kaldırması halinde kalan borçları bir saat içinde kapatacağını belirten Başkan adayı Çelik, “Haciz kaldırılsın bütün borçları bir saat içinde kapatacağım. Bunu herkesin önünde söz veriyorum. Servet Yenitürk borcu ibra ettirerek Vanspor’un gelirlerine haciz koydurarak bir anlamda takıma el koymuş. Kendi şirketine çektiği krediyi neden götürüp TFF’ye ibra ettirip Vanspor’un gelirlerine el koyuyorsun. Bir de bunlara işleyen faizler var. Vanspor 3-4 yılda TFF’denalacağı parayla ancak Servet Yenitürk’ten kurtulabilir.

Bu takım artık Servet’in olmuştur. Servet Yenitürk takımı kendisine öyle bir şekilde bağlamış ki, aday olsan da, kazansan da, ne yaparsan yap kimse bir şekilde bu takımı Servet’ten alamaz. Ya da Servet Yenitürk’e 8.5- 9 trilyon ödeyeceksin ki takımı Servet’ten alacaksın. Yâda Vali Bey bu takımı ondan kurtaracak” ifadelerini kullandı.