Masa Tenisi müsabakaları tamamlandı

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Okul Sporları Koordinatörlüğü tarafından Okullararası Masa Tenisi İl Birinciliği müsabakaları düzenlendi. 4 gün süren müsabakalara erkeklerde 34, bayanlarda 22 olmak üzere toplamda 55 takımından 1

SPOR 7.03.2019 20:20:58 0
Masa Tenisi müsabakaları tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

4 gün devam eden müsabakalar, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. 
Tuşba Gençlik Merkezi Spor Salonunda gerçekleşen Okullar arası Masa Tenisi İl Birinciliği müsabakaları sonunda erkekler kategorisinde Hilmi Irak Ortaokulu il birincisi olurken, Atatürk Ortaokulu il ikincisi, Gevaş Güzelkonak Yatılı Bölge Okulu il üçüncüsü ve Erciş Yatılı Bölge Okulu ise il dördüncüsü oldu. Kızlar kategorisinde ise; Hilmi Irak Ortaokulu il birincisi olurken, Ferit Melen Ortaokulu il ikincisi, Muradiye Cumhuriyet Ortaokulu il üçüncüsü ve Mehmetçik Selen Ortaokulu ise il dördüncüsü oldu. 
Çekişmeli ve heyecanlı mücadelelerin sergilendiği Masa Tenisi İl Birinciliği Müsabakaları sonunda dereceye giren okullara kupa ve madalyaları, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Masa Tenisi İl Temsilcisi Seyvan Duman ve Masa Tenisi Antrenörü Mahmut Kurt tarafından verildi. 
Ödül töreninin ardından konuşan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir; "Öncelikle İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Okul Sporları Masa Tenisi İl Birinciliği'ne katılan bütün takımlarımıza teşekkür ediyoruz. Müsabakalarımız tam anlamıyla çok heyecanlı ve çekişmeli geçti. Bu çekişmeli ve heyecanlı müsabakalar sonucunda dereceye girerek birincilik elde eden takımlarımız yakın bir zamanda federasyonumuz tarafından düzenlenecek olan bölge şampiyonasında ilimizi temsil edeceklerdir. Takımlarımıza şimdiden katılacakları şampiyonada başarılar diliyoruz" diye konuştu.
Masa Tenisi antrenörü Mahmut Kurt da, müsabakaya ilginin yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Özellikle bayanlar ve erkekler kategorisinde birinci olan ve il dışında Van’ı temsil edecek Hilmi Irak Ortaokulunun bu başarısı büyük önem taşıyor. Hilmi Irak Ortaokulunu son 4 yıldır pilot okul olarak seçmiş durumdayız. Pilot okul olarak 4 yıl önce belirlediğimiz Hilmi Irak Ortaokuluna Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak masa, raket ve birçok diğer malzemelerin yanında, hem okulda hem de Ferdi Sporlar Merkezimizde sporcularımızı çalıştırdık. Sporcular da bu desteği karşılıksız bırakmayıp, il birincisi olarak il dışında Van’ı temsil etme başarısı gösterdiler. Bu okulumuz geçen yıl da ilimizi bölge şampiyonasında temsil etti. Masa Tenisi branşına vermiş oldukları katkılarından dolayı başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Hilmi Irak Ortaokulu Müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.