Maddi problem engelini aşamıyorlar!

2017-2018 yılında gösterdiği performansla 1. Lig’e çıkan, ancak 2018-2019 sezonunda maddi imkânsızlıklardan dolayı tekrar 2. Lig’e düşen Van Bedensel Engelliler Basketbol Takımı, maddi problemleri aşmanın yolunun Van Büyükşehir Bele

SPOR 10.07.2019 11:22:55 0
Maddi problem engelini aşamıyorlar!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tekerlekli Sandalye 1. Lig’de sadece bir sezon tutunabilen Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı, 2. Lig için hazırlıklara başladı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yapılan bir proje çerçevesinde takıma gereken tekerlekli sandalyeler sağlandı.

SPOR SALONU DA YAPILDI

1.Lig’de spor salonu olmadan mücadele eden Bedensel Engellilerin salon sorunu da çözülmüş durumda.
Takım, antrenmanlarını, İskele Yatılı Bölge Okulu yanında belediye tarafından yapılan salonda gerçekleştiriyor. 

MADDİ SORUN VAR

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, 1. Lig’de tutunamamalarının en büyük nedeninin maddi sıkıntı olduğunu söyledi.

2. Lig’de yer bulundukları sırada aldıkları desteği, 1. Lig’de iken göremediklerini belirten Baykara, “1. Lig’e çıktığımızda hem salonumuz yoktu, hem de yeterince maddi destek alamadık. Ayrıca çok güçlü takımlarla antrenmansız bir şekilde karşı karşıya kaldık ve çıktığımız her maçta yenildik, dolayısıyla tekrar 2. Lig’e düştük” dedi.

BELEDİYE BÜNYESİNDE YER ALMAK İSTİYORLAR

Tek çözümün Belediye bünyesine geçmek olduğunu belirten Baykara, şunları söyledi:

“Şimdi yasal olarak Valilik ya da diğer kamu kurumlarının bize destek verme gibi bir mecburiyeti yok. Ama yerel yönetimlerin, belediyelerin var. Şimdi belediye bize para veriyor, biz de formalarımızı taşıyıp, çıkıp reklamımızı yapıyoruz. Oysa diyoruz ki, belediye bizi takım olarak bünyesine alsın, belediyenin formalarını giyelim, hem belediyenin hem de Van’ın tanıtımını yapmış olacağız o zaman. Mesela 1. Lig'e çıktığımızda o kadar ilgi çekmedi, ama belediye bünyesinde olsaydık büyük bir yankı yapacaktı tanıtım açısından. Ayrıca Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep gibi büyük illerde bedensel engelli takımları belediye bünyesinde yer alıyor, Van da bunu yapmalı. Böyle olursa maddi sorunumuz da kalmaz, başarılarımızın önünde bahanemiz de kalmaz. Takımımız fizik, moral, deneyim olarak çok hazır, ama işte maddi sıkıntılar olunca da olmuyor.”

BELEDİYELERLE MAÇ OYNAYACAĞIZ

Van’ın tanıtımı için değerlendirilmesi gereken bir kadro olduklarını anlatan Baykara, şunları kaydetti:
“Van’da çok güçlü ve deneyimli bir takım oluşturmuşuz. Bizim her başarımız Van adına olacak. O nedenle tüm belediyelerimizden destek bekliyoruz. Zaten tüm belediyelerimizle bir maç da oynayacağız. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ile görüşeceğiz. Belediyeler takımlarını çıkaracak, birlikte bir maç yapacağız. Bu hem bir dayanışma, hem bir spor, hem de aynı zamanda Van’ın tanıtımı için bir vesile olacaktır. Elbirliği edersek, birbirimizi destekler ve kollarsak, elde etmeyeceğimiz başarı olmaz Van adına. Bizim spor salonumuz şu an hazır, zemini konusunda biraz sıkıntı var, o da giderilirse tekrar 1. Lig’e çıkmak için maddi destek sağlanması koşuluyla elimizden gelen her şeyi yapacağız.”  

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi