İpekyolu Belediyespor Sportif Direktörü Tunçdemr: Hedefimiz şampiyonluk

İpekyolu Belediyespor Sportif Direktörü Kadir Tunçdemir bu yıl Van’ın Bal Ligi’nde temsil edeceklerini belirterek, hedeflerinin güzel bir takım k şampiyonluk olduğunu söyledi.

SPOR 29.09.2020 22:33:44 0
İpekyolu Belediyespor Sportif Direktörü Tunçdemr: Hedefimiz şampiyonluk
Tarih: 01.01.0001 00:00

Daha önce yurt dışında, Van’da, Bitlis’te ve birçok şehirde futbol antrenörlüğü yapan İpekyolu Belediyespor Sportif Direktörü Kadir Tunçdemir, Van amatörüne ciddi anlamda desteklerin verilmesi gerektiğini belirtti. BAL Ligi’nde Van’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini belirten Tunçdemir, şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracaklarını ve bundan dolayı işadamlarından, yetkililerden destek beklediklerini söyledi. Van’da semt sahaları anlamında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Tunçdemir, Van’da birçok kurumunun futbol takımının olmadığını ve Van amatör futbolunun bu şekilde ilerleyemeyeceğini ifade etti. Herkesin Vanspor üzerinden rant elde etme peşinde olduğunu belirten Tunçdemir, gençleri futbola yönlendirmek için ilk önce tesislere önem verilmesi gerektiğini söyledi. Van’da tesisleşme anlamında ciddi sıkıntıların olduğunu söyleyen Tunçdemir, sadece zemin yenilemeyle Van’da sporcu yetişemeyeceğini belirtti.

“BİZİM HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK OLSUN İSTİYORUZ”

Kaliteli bir takım kurarak BAL Ligi’nde şampiyonluk hedeflediklerini belirten Tunçdemir, “Bu yıl amatörde şampiyon olup BAL Ligi’ne çıktık. Bu İpekyolu Belediyespor olarak biz ve Yolspor birlikte BAL Ligi’nde Van’ı temsil edeceğiz. Pandemiden dolayı şuan takımımızın durumu netlik kazanmadı. Bu anlamda görüştüğümüz iş adamları var. Kaliteli bir takım kurmak istiyoruz. Kulüp için güzel bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz şampiyonluk olsun istiyoruz. Bu konuda birkaç iş adamıyla görüştük ve onlardan olumlu haber alırsak şampiyonluğa oynayaca bir takım kuracağız. Bu desteği görmesek te bu yörenin çocuklarıyla, Vanlı olup ta dışarıda Bölgesel Lig’de futbol oynayan arkadaşlarımızla yol devam edeceğiz. Bu şekilde bir kadro kurmayı düşünüyoruz” dedi.

“VAN’DA AMATÖR FUTBOL BU ŞEKİLDE İLERLEMEZ”

Genel olarak tesis sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Tunçdemir, “Saha anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Van’da doğru düzgün tesis yok. Vanspor’un ve DSİ’nin tesisleri dışında Van’da spor tesisi yok. Dışarıdan oyuncu geldiği zaman kalacağı yer yok veya Vanlı çocukların idmanda sonra oturabilecekleri bir yer yok. Genel olarak tesis sıkıntımız var. Kurumların hiçbir şekilde bir desteğini alamıyoruz. Van’da birçok kurumun futbol takımı yok. Van’da amatör futbol bu şekilde ilerlemez. Bizlerde ilerleyemeyiz. Çünkü Van’da alt yapıya önem verilmiyor. Van amatörünü genelinde malzeme sıkıntısı var. Diğer illerle kurumlar amatör takımlarına ciddi anlamda malzeme desteği veriyor. Araç desteği, lisans desteği gibi birçok destek veriyorlar. Maalesef ilimizde biz amatör futbol takımları olarak bu destekler mahrum kalmışız” diye konuştu.

“HERKES VANSPOR ÜZERİNDEN RANT ELDE ETME PEŞİNDE”

Futbolun birleştirici olduğunu belirten Tunçdemir, “Bugün ilimizde 1 tane tek profesyonel takım varsa bunun sebebi amatörün desteklenmemesidir. Herkes Vanspor üzerinden rant elde etme peşinde. Bugün bize en yakın büyük il olan Diyarbakır’a baktığımız zaman 2 ta profesyonel takımı var. Diyarbakırlı işadamlarının batıda 2-3 tane profesyonel takımları var. Bunun dışında bu yıl 4 tane bölgesel lig takımları v Bunlar bir şekilde kazandırılıyor ve oradaki çocuklarla birlikte futbolcu potansiyeli arttırılıyor. Çocuklar kötü alışkanlıklardan korunuyor. Spor he kesimi kapsayabilen tek bir gerçektir. Futbol birleştiricidir. Fakat ilimizde bunu sağlayamıyoruz. İlimizde ayrımcılık çok yapılıyor. Külümüzde he kesimden yönetici, futbolcu var. Bundan sonraki süreçte de bu şekilde devam edeceğiz. Ayrıştıran kesim olmayacağız. Futbol birleştiricidir” ifadelerini kullandı.

“GENÇLİĞİN BİR YERE VARILMASI İSTENİYORSA CİDDİ ANLAMDA TESİSLEŞMEYE ÖNEM VERİLMELİ”

Gençleri futbola yönlendirmek için ilk önce tesislere önem verilmesi gerektiğini söyleyen Tunçdemir, “1’nci amatöre Van’da 14 takımla giriyoru 14 takımdan 4’ü çıkmıyor ve 10 takımla devam etmek zorunda kalıyoruz. Bu Van’ın ayıbıdır. Türkiye’de genç nüfus bakımından 2’nci il olan Va için bu utanç verici bir şey. Örneğin geçtiğimiz gün Kocaeli’nde bir arkadaşımla konuştum. Süper amatörde 50 takımları var. Van’da ise 10 tak var. Buda Van’da futbolun ne kadar sahipsiz olduğunu gösteriyor. Kentin dinamikleriyle hareket edilmek isteniyorsa, bu gençliğin bir yere varılması isteniyorsa ciddi anlamda tesisleşmeye önem verilmeli. Basketbola baktığımız zaman ise eskiden 1. Lig’de oynayan bir takımımız varken, ligi varken, bugün Van’da lig yok, basket takımı yok. Voleybolda keza öyle. Kadın Futbolda sadece Karayolları Futbol Takımı var. Spor dallarının tamamı yok edilmiş” dedi.

“VAN’DA SAHALARIMIZ YETERLİ DEĞİL”

Şehrin sporuna yatırım yapılması gerektiğine vurgu yapan Tunçdemir, “Bireysel sporların dışında takım sporlarının hiçbir tanesi Van’da yok. Bu şehrin gençliğine, geleceğine vurulan en büyük darbedir. Bu şehrin gelişimini istiyorsanız bu şehrin sporuna yatırım yapmanız lazım. Van’da sahalarımız yeterli değil. İpekyolu sınırları içinde 2 tane, Edremit’te 2 tane, Tuşba’da 2 tane saha olması lazım. Tüm ilçelerde olması gerekiyor Van’ın bunlara ihtiyacı var. Genç nüfusumuz çok ama yeterli sahamız yok. Her semtin kendisine ait tesislerinin olması lazım. Nur Tatar Spor Salonu’nun yanında yeni yapılan sahaya baktığımızda bu yılda yetişmeyecek gibi duruyor. Zemin bitmiş fakat tribün ve soyunma odaları yok. Şehir Stadyumunun yanındaki 75. Yıl sahasının zemini değiştiriliyor fakat bir çivi çakılmayacak. Bu Gençlik Spor İl Müdürü’nün kendi söylemidi Oradaki arsa birilerine satılmış. İlde stadyum sorunu varken oranın millet bahçesi olacağı söyleniyor. Tenekeden bir stadımız varken buna ger yok. Sanayi sahasının yanına 2-3 tane daha tesis yapılmalı” diye konuştu.

“GENÇLİĞİN SPORA KANALİZE EDİLMESİ GEREKİYOR”

Sadece zemin yenilemeyle Van’da sporcu yetişemeyeceğini belirten Tunçdemir, “Hiçbir tane sahamızda idari bina yok. En büyük sıkıntı bu zate Çocukların soyunma odalarının olabileceği, oturup yemek yiyebileceği, tesisleşme anlamında yapılmıyor. Sadece zemin yenilemeyle Van’da sporcu yetişmez. Başta İpekyolu Belediyespor olmak üzere Van halkının desteklerini bekliyoruz. Van’da tüm spor branşlarına destek verilmesin istiyoruz.

Bu çocuklara destek verilsin ki bunlar kötü alışkanlıklara bulaşmasın. Bu gençliğin spora kanalize edilmesi gerekiyor. Bunun için büyü desteklerin verilmesi lazım. Kentin tamamında spor alanları yaratmamız lazım. Çocuklarımız çok iyi futbolcu olmayabilir, basketçi olmayabilir a hem bedensel, hem zihinsel olarak spor yaparken gelişirler. Topluma iyi bir birey olarak katkı sunarlar” ifadelerini kullandı. Kaynak: Van Postası Gazetesi