İlk devrede son hafta

TFF 2. Lig'de ilk devrenin son maçları oynanacak. 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Silahtaroğlu Van Spor FK, ilk devrenin son maçında deplasmanda Niğde Anadolu FK ile karşılaşacak. Ligin ilk devresini galibiyetle tam

SPOR 22.12.2021 10:41:27 0
İlk devrede son hafta
Tarih: 01.01.0001 00:00

6 haftalık kötü gidişata, haftasonu kendi sahasında konuk ettiği İnegölspor maçı ile son veren ve hanesine 3 puan yazdıran Van Spor FK, bu galibiyeti, Niğde Anadolu FK maçıyla taçlandırmak istiyor.
Kendi tesislerinde Teknik Direktör Turgay Karatekin ve yardımcı antrenörler nezaretinde yoğun bir tempo ile Niğde Anadolu FK maçına hazırlanan Van Spor'da amaç, ilk devreyi kazanarak tamamlamak ve ligin ikinci devresine daha iddialı bir başlangıç yapabilmek.
Teknik Direktör Turgay Karatekin, göreve geldikten sonra, yoğun maç trafiğinden dolayı takımla çok fazla çalışma imkanları olmadığını, İnegölspor maçı öncesi ise tüm hafta takımla verimli bir çalışma programı gerçekleştirdiklerini kaydederek, bunun da meyvesini aldıklarını ifade etti.
Maça baskılı başladıklarını ve ikinci devrede de istediklerini sahaya yansıttıklarını kaydeden Karatekin, tüm futbolcularını da mücadelelerinden dolayı kutladığını belirtti.

“KOLAY MAÇ YOK”
Ligde kolay maç olmadığını, Niğde Anadolu FK maçının da zor geçeceğini kaydeden Karatekin, “Ligin ilk devresinde son maçımızda deplasmanda Niğde Anadolu FK ile karşılaşacağız. Bu maçı da kazanarak devre arasına girmek istiyoruz. Takımımız 6 maçtır kazanamıyordu ve bu da tüm futbolcularımız üzerinde baskı unsuruna dönüşmüştü. Ancak taraftar gruplarımızın desteği, futbolcularımızın çabası, teknik heyet, yönetim hepimizin el birliği etmesi ve inanması ile bu sıkıntılı haftayı aşmış ve üzerimizdeki baskıyı da kırmış olduk. Şimdi önümüzde Niğde maçı var ve bu maçı kazanarak devre arasına 3 puan moraliyle girmek istiyoruz” diye konuştu.

“DEVRE ARASINDA TRANSFER ÇALIŞMALARI OLACAK”
Ellerinde kısıtlı bir kadro olduğunu ve bu kadrodan maksimum seviyede faydalanmak için çaba harcadıklarını söyleyen Van Spor FK Teknik Direktörü Turgay Karatekin, “Bazı oyuncularımızı kazandığımızı ve daha çok fayda elde etmeye başladığımızı söylemek istiyorum. Tabi devre arasında bazı futbolcu arkadaşlarımız bizden ayrılabilir, bizler de eksik noktalarımıza transferler yapmak istiyoruz. Bu konuda çalışan bir ekibimiz var. Ancak devre arasında futbolcu transfer etmenin zorluklarını da, risklerini de iyi biliyoruz. Buna göre ince eleyip, sık dokuyarak yol almak istiyoruz. Amacımız Van Spor'umuzu el birliği ile çok daha iyi noktalara taşımak. Bunun için ben ve ekibim geç saatlere kadar çalışıyor, buna kafa yoruyoruz. İnşallah taraftarlarımızı mutlu edecek bir mücadeleyi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

MAÇ PAZAR GÜNÜ
Bu arada Niğde Anadolu FK ile Van Spor FK arasında oynanacak olan maç Pazar günü saat 13.00'de başlayacak. Maç, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüs Stadı'nda oynanacak.

HAFTANIN MAÇLARI
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta ilk devrenin son haftasında oynanacak maçlar şu şekilde olacak;
Turgutluspor – Kahramanmaraşspor A.Ş.
Ergene Velimeşe Spor – An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor
İnegölspor – Somaspor
Niğde Anadolu FK – Silahtaroğlu Van Spor FK
Afjet Afyonspor – Çorum FK
Diyarbekir Spor A.Ş. - Sarıyer
Etimesgut Belediyespor – Serik Belediyespor
Hekimoğlu Trabzon – Ankaraspor
Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. - Bodrumspor A.Ş.
Sakaryaspor A.Ş. - Sivas Belediye Spor.
Prestij Haber Merkezi