Her Şey Şampiyonluk İçin...

Umarım bu kardeşlerimiz bu fırsatı iyi değerlendirirler

SPOR 27.12.2019 20:54:56 0
Her Şey Şampiyonluk İçin...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her Şey Şampiyonluk İçin...

Merhabalar.

Vanspor ligin bitimine doğru yapılan hoca değişikliğinin ardından aldığı galibiyetler ile zirve yarışında varlığını ortaya koydu. Hele ki ligin favorileri arasında yer alan Tuzlaspor ve Kırşehirspor galibiyetleri inanılmazdı.

Ligin ilk yarısını kapattık. Ama daha zorlu geçecek bir ikinci yarı bizi bekliyor. Vanspor gibi diğer takımlarda eksikliklerini gördü ve bunları tamamlamak için olağanca bir çaba sarfediyorlar. Daha sezon yeni bitmişti ki başkan Servet Yenitürk defans bloğunda 2 transfere imza attı. Cenk Kaplan ve Nuri Terliksiz. İki oyuncuda ligi iyi tanıyan futbolcular. Kamp dönemindeki çalışmaları takımda faydalı olup olmayacakları ile ilgili bilgi verecektir fakat lig maratonu ayrı bir heyecan. Belki hep arkasında durduğum İsmail kimseye formayı vermeyebilir. İsmail demişken kampa altyapıdan 7 oyuncu dahil edildi. Umarım bu kardeşlerimiz bu fırsatı iyi değerlendirirler. Artık futbol piyasasında altyapıdan yetiştirip transfere açık oyuncular para kazandırıyor. Öyle ya bi Barcelona bi Manchester United değilseniz başka da geliriniz olamaz. Elbetteki şehir Süper Lig takımına hasret , büyük takımların şehrimize gelmesine hasret. Ama altyapıya biraz daha önem vererek emin adımlarla gidilecek bir Süper Ligde kalıcı olmak daha iyi olmaz mı? Her sene bir üst lige çıkıp ardından ilk sezonda tekrar alt lige düşmektense alt yapıyı güçlendirip sağlam bir takım ile yola devam etmek bence daha mantıklı. Bir çok örnek verilebilir.

Taner Taşkın 1. Ligi kafasına takmış , planlarını yapmış belli. Çünkü her açıklamasında şampiyon olacaz diyor. Tabi ki söylemekle şampiyon olunmaz ama yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır der gibi futbol oynatıyor. Saha kenarında işini ne kadar ciddiye aldığını da gösteriyor.

Servet başkana her zaman ki gibi ayrı bir parantez açmak gerek. İşler iyi gittiğinde de kötü gittiğinde de takımını yanlız bırakmadı. ( Her ne kadar bazen istenirse kongreye gidip başkanlığı bırakırım desede sevdasından vazgeçemiyor. ) Bu şehir Süper Lige çıkacaksa bu Servet Yenitürk ile olacak. Gece gündüz , yakın uzak , iç saha deplasman gözetmeksizin takımının yanındaydı. Zaten takımı bırakacak kişi daha lig biter bitmez transfer peşine düşmez kongreye bile gitmeden istifa ederdi. Bir annenin evladına duasında olduğu gibi " Gözüne yaş , ayağına taş , yüreğine telaş değmesin" Servet başkan.

Aslında devre arası transferleri biraz riskli olur. Genellikle iyi oyuncular takımlarında kalırken , takımında forma şansı bulamayanlar başka yerlere gider. İyi oyuncuyu almak için iyide para harcamak gerekir. Tabiki teknik heyet ve yönetim tamamiyle planlamalarını yapmıştır ama bazen işler istenildiği gibi olmayabilirde. Sadece transfer yapmakla değil elinizdeki değerli futbolcularıda tutmak gerekir. Mesela Batuhan Er. 2020 Haziran ayında sözleşmesi bitecek. Gideceksede takıma maddi anlamda kazandırıp gitmesi için bir an önce sözleşme uzatılmalı. Daha çok genç ve yetenekli. Batuhan gibi bir kaç futbolcu daha.

Her şey şampiyonluk için...

Yönetimi , teknik kadrosu , taraftarı , şehri bu kadar inanmışken , herkes yeniden bir yapı altında birlik olabilmişken tüm Vanlıların şampiyonluk için takımına sahip çıkması gerekir. Çünkü artık bu şehrin hemfikir olduğu bir konu var. Vanspor...

Kalın sağlıcakla...