Hasan Erkin Şimşir ile yollar ayrıldı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden ve lige iyi bir başlangıç yapmasına rağmen son 5 haftada galibiyet alamayan Van Spor FK'de Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ile yollar ayrıldı. Hasan Erkin Şimşir ile dosthane bir şekil

SPOR 4.11.2019 16:49:51 0
Hasan Erkin Şimşir ile yollar ayrıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz sezon Van Spor FK'nin başında olan ve play-off maçları sonunda Van Spor FK'nin bir üst lige çıkmasında emek sahibi olan Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığı belirtildi.

Ligin ilk maçında berabere kaldıktan sonra ardından üst üste 5 maç kazanarak zirveye oturan, ancak son 5 maçtan da galibiyet alamayarak hızlı bir düşüş yaşayarak ligde 7. sıraya kadar gerileyen Van Spor FK'de Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir'in görevi son buldu.

“DOSTHANE BİR AYRILIK OLDU”

Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ile dosthane bir şekilde, karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını açıklayan Van Spor FK Başkanı Servet Yenitürk, kendisine teşekkür etti.

Yenitürk, şunları söyledi; “Hasan Erkin Şimşir Hocamız ile karşılıklı konuştuk. Kendisi de kan değişikliğinin takıma iyi geleceğini söyledi. Anlaşarak yolları ayırdık. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki ilk maçımıza alt yapı hocalarımızla hazırlanacağız. Bugünden itibaren yeni teknik direktör arayışlarımız da başlamış oluyor. Umarım kan değişikliği  takımımıza yarar.”

“ŞANSIZLIK YAŞIYORUZ”

Takım olarak iyi bir çıkış yakaladıklarını ancak sonrasında en önemli futbolcuların sakatlanmasının sıkıntıya sebebiyet verdiğini ifade eden Yenitürk, “Açıkçası bu konuda şansızlık yaşıyoruz. En iyi diyebileceğimiz 3 futbolcumuz sakatlandı. Bu da ister istemez takımı etkiledi. Biran önce sakat futbolcularımızın da iyileşip takıma katılmalarını umuyorum.” dedi.

“HEDEFİMİZDE SAPMA YOK”

Son zamanlardaki kötü gidişattan dolayı takımın hedefinin değişmediğini söyleyen Kulüp Başkanı Servet Yenitürk; “Şansız bir süreç yaşadık. Sakatlıklar takımı etkiledi. Tabi bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bu kötü gidişatın son bulacağına ve yeniden çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Hedegimiz ligin zirvesi ve bu hedeften de herhangi bir sapma söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

SAKARYASPOR KULÜBÜNE ELEŞTİRİ

Son olarak, Sakaryaspor A.Ş. mağlubiyetini değerlendiren Van Spor FK Başkanı Servet Yenitürk, şöyle konuştu; “Kulübümüz, Sakarya deplasmanında çok kötü karşılandı. Sanırım futbolcumuz Sıddık ile bizden önce bir sıkıntı yaşanmış. Bundan kaynaklı futbolun içinde olmaması gereken şeyler oldu. Bunlara rağmen 2 – 0 öne geçtik ama anlamsız bir kırmızı kartla takımımız 10 kişi kaldı ve mağlubiyetle ayrıldık. Bu tür şeyleri tasvip etmiyoruz, futbola da, kulüplere de yakıştırmıyoruz...”