Gülpınar: Vanspor'un kazanmaktan başka şansı yok

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, yarın sahalarında konuk edecekleri Etimesgut Belediyespor'u mağlup etmekten başka şanslarının olmadığını belirterek, play-off grubunda kalmaları için maçı mutlaka kazanmal

SPOR 21.04.2021 11:22:38 0
Gülpınar: Vanspor'un kazanmaktan başka şansı yok
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, yarın saat 15.00'te evinde Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor'u konuk edecek. Ligde son haftalara girilirken, nefesler tutulmaya başladı. Alt sıralardaki takımlar ligde kalmak için mücadele verirken, üst sıralardaki takımlar ise play-off'a kalmak için ter döküyor. 2. Lig Kırmızı grupta kritik maçta Vanspor evinde Etimesgut Belediyespor'u ağırlayacak. Play-off potasının 2 puan uzağında bulunan Etimesgut Belediyespor ve play-off potasındaki yerini korumak isteyen Vanspor, 3 puan için mücadele edecek. Zorlu maç öncesi Van Bölge Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, tek hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi. Bu maçı kazanarak, son 3 haftalık periyotta play-off potasında girmek istediklerini belirten teknik direktör Gülpınar, sahaya galibiyet için çıkacaklarını vurguladı. Oyuncu gruplarının maça hazır olduğunu ifade eden Gülpınar, zor bir maçın kendilerini beklediğini ifade etti.

"PLAY-OFF GRUBUNDA OLMAK İSTİYORSAK, MUTLAKA KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇ"

Zorlu maçı Van Bölge Gazetesi'ne değerlendiren Gülpınar, "Artık son maçlarımıza çıkıyoruz. Son maçlar final maçları olacak. Play-off grubunda olmak istiyorsak, mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Başka alternatifimiz yok. Tek düşüncemiz kazanmak. Kazanmak için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim adımıza sezonun final maçı olacak. Biz farklı yerleri hesaplıyorduk ama sonuçta iş döndü, dolaştı buraya kadar geldi. Hedefimiz maçı kazanıp, inşallah play-off grubunda son 3 haftaya girip, sezonun sonunda da bu grupta olup, play-off'larda da bir üst lige çıkmak için hedefleri zorlayacağız. Tek hedefimiz bu. Takımımız içerisinde bir birlik ve beraberlik var. Oyuncularımız da ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bazen istediğimiz seviyede olmuyorlar ama sonuçta oyuncularımız iyi niyetli ve iyi mücadele ediyorlar. Onlara da çok fazla yük bindirmenin bir anlamı yok. Gönül ister ki play-off'u biran önce garantileyelim. Bu takımı buralara bu oyuncular getirdi. Taraftarlar da haklı olarak play-off ve play-off'tan bir üst lige çıkmayı bekliyorlar. Bizde bekliyoruz. Bu oyuncu grubu sonuçta buraya kadar getirdi. İnşallah finali de hak ettikleri şekilde yapacaklarını düşünüyorum. Hakikaten çok istiyorlar. İnşallah Etimesgut Belediyespor maçında da bunun karşılığına göreceğiz diye düşünüyorum. Tek hedefimiz galibiyet. İnşallah Etimesgut Belediyespor maçından 3 puanla ayrılırız" diye konuştu.

"ZOR BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR"

Finali iyi yapmak istediklerini belirten Gülpınar, "Vanspor üst sıraları yakaladıktan sonra, buradan aşağıya doğru düşmek kötü oldu. Sezon başında böyle bir hedef var mı denilse, kimse bir şey söyleyemezdi. Ama buraları yakaladıktan sonra, ligi uzun süre ikinci getirdikten sonra beşinci olmak, yada puan anlamında aşağılara düşmek herkesi üzüyor. İnşallah finali iyi yapacağız. Oyuncu grubumuzda bunun bilincinde. Onlarda sezon boyunca verdikleri emeklerinin heba olmasını istemiyorlar. Bu durumdan en çok etkilenen onlar. Taraftarda, yönetimde, bizde mutlaka herkes etkileniyor ama sonuçta buda o oyuncuların ekmek parası, yada piyasalarını ona göre yapıyorlar. Şampiyon olduklarında kazanacakları miktarlar ona göre değişiyor. En fazla bu durumdan etkilenen oyuncular oluyor. En fazla isteyen de oyuncu. Ama maalesef her zaman sizin istedikleriniz olmuyor. İnşallah Perşembe günkü maçta bunu sahada net bir şekilde göreceğiz. Zor bir maç bizi bekliyor. Etimesgut Belediyespor iyi bir takım. Belli bir oyun planları var ve içeride, dışarıda ona göre oynuyorlar. Dirençli bir takım. Onlarda bizi yenip, kendilerini play-off grubuna atma derdinde olacaklardır. Belki ilk defa böyle bir şans yakalayacaklar. Zor bir maç olacak. Bizde kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu anlamda taraftarlarımızdan da destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.