Gülpınar: Sakaryaspor maçı, sezonun en önemli maçı...

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, yarın deplasmanda karşılaşacakları Sakaryaspor maçının, sezonun kırılma maçı olduğunu söyleyerek, "Sakarya'dan galibiyetle dönebilirsek, hedef anlamında çok önemli

SPOR 17.02.2021 10:37:09 0
Gülpınar: Sakaryaspor maçı, sezonun en önemli maçı...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hafta sonu Van’da konuk ettikleri ve 3-0 mağlup ettikleri Pazarspor maçını değerlendiren Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, yarın da deplasmanda karşılaşacakları Sakaryaspor maçının önemine işaret etti. Hedefe varmak için bu tür zorlu maçları kazanmaları gerektiğini ifade eden Gülpınar, Sakaryaspor’u yenebilecek potansiyele sahip olduklarını belirtti. Bu süreçte maddi desteğe çok ihtiyaçlarının olduğunu belirten Gülpınar, genel anlamda sahipsiz htikleri bir dönemde olduklarını ve bu başarılı sürecin bir daha ele geçirilmeyeceğini vurguladı.

“RAKİPLERİN BİRBİRİYLE OYNADIĞI VE PUAN KAYBETTİĞİ HAFTADA BİZİM KAZANMAMIZ ÖNEMLİYDİ”

Pazarspor karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını vurgulayan Gülpınar, “Pazarspor karşısında ilk yarıda arkadaşlarımız çok arzulu ve istekli oynadılar. Oyunun genelinde ilk yarıyı 3-0 önde kapatınca, ikinci yarıda biraz daha skoru tutmaya çalıştık. Çünkü önümüzde zorlu bir Sakaryaspor maçı var. Ona göre oyuncu değişiklikleri yaptık. Oyuncularımızı biraz daha diri tutmaya çalıştık. Mümkün olduğu kadar oyuncularımızı ekonomik olarak kullanmaya çalıştık. İstek ve arzu Pazarspor maçında hakikaten üst seviyedeydi.

Futbolcularımız iyi mücadele ettiler. Pozisyonları bitirme anlamında da sıkıntı yaşamadık. Girdiğimiz pozisyonları golle sonuçlandırdık. İkinci yarıda girdiğimiz fakat değerlendiremediğimiz pozisyonlarda oldu. Genel anlamda hücum bölgesinde doğru işler yaptık. Çok şükür kazanmasını bildik. Rakiplerin birbiriyle oynadığı ve puan kaybettiği haftada bizim kazanmamız önemliydi. Zorlu bir maçı daha geride bıraktık. Ama zorlu bir maç gidiyor, başka zorlu bir maç geliyor” dedi.

“SEZONUN KIRILMA MAÇINI OYNAYACAĞIZ”

Yarınki zorlu Sakaryaspor maçına da değinen Gülpınar, “Sakaryaspor karşısında bizim için hakikaten sezonun kırılma maçını oynayacağız. İnşallah oradan galibiyetle dönebilirsek, hedef anlamında çok önemli bir adım atmış oluruz. Sakaryaspor karşısında da kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sezonun ilk maçında evimizde 1-0 kazandık. Eğer hedefe oynuyorsak bu tip maçları kazanmamız gerekiyor. Bunu yapabilecek potansiyelimiz var. Oradan alacağımız 3 puan, hedef anlamında bize çok büyük bir adım attırır. İnşallah bunu başarabiliriz. Onlar da geçtiğimiz hafta deplasmanda Kırklarelispor ile 0-0 berabere kaldılar. İster istemez bir moral bozukluğu var. Önemli olan bizim ne yapacağımız ve maçı ne kadar isteyeceğimizdir” diye konuştu.

“GENEL ANLAMDA SAHİPSİZ HİSSETTİĞİMİZ BİR DÖNEMDEYİZ”

Vanspor’a verilen desteklere de değinen Gülpınar, “Bu süreçte desteğe çok ihtiyacımız var. Genel anlamda sahipsiz htiğimiz bir dönemdeyiz. Bu süreci sağ olsunlar sponsorlarımız, iş adamlarımız, ilin mülki amirlerinin desteğiyle geçeğiz diye düşünüyorum. Bu fırsat her zaman ele geçmeyebilir. Bu saatten sonra transfer yapma durumunuz da yok. Ama en azından oyuncularımızın maddi anlamda problemleri çözülürse, maçlara kafaları çok daha rahat çıkarlar. Onun için bu süreçte özellikle maddi anlamda desteğe ihtiyacımız var. İnşallah bu konuda bizi yalnız bırakmazlar. Sonuçta hepsi Van şehri için. Bu desteklerin tekrar onlara geri döneceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.