Gülpınar: Önümüzde çok zorlu maçlar var

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, Mamak FK ve Pendik galibiyetiyle moral bulduklarını belirterek, önlerinde çok zorlu maçların olduğunu belirtti. Gülpınar, kalan maçlarını kazanarak play-off grubundaki yerlerini k

SPOR 22.03.2021 10:09:45 0
Gülpınar: Önümüzde çok zorlu maçlar var
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazetemize 2-1'lik Pendik galibiyetini ve Çarşamba günü deplasmanda karşılaşacakları Tetiş Yapı Elazığspor maçını değerlendiren Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, kalan maçları kazanmak için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini ifade etti. Her maç olduğu gibi Elazığ maçına da kazanmak için çıkacaklarını belirten Gülpınar, bu maçta da fiziksel ve mental olarak hazır olmaları gerektiğini söyledi. Gülpınar, her anlamda kendilerini çok zorlu bir maçın beklediğini vurguladı.

"TUTUK BAŞLADIK"

Pendik galibiyetini değerlendiren Gülpınar, "Pendik karşısında ilk yarıda istediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık. Tabi bunun belli sebepleri var. Mamak FK maçında özellikle zorlu bir zeminde, yorucu bir maçtan geldik. Çok fazla dinlenme imkanı da bulamadık. Böyle olunca da Pendik karşısında ilk yarıda istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Biraz tutuk başladık. Rakibe 1-2 tane olmadık pozisyon verdik. Bizim de girdiğimiz pozisyonlar oldu. Çok istediğimiz gibi başlayamadık. Ama ikinci yarıya oyuncularımız çok daha istekli başladılar. Maçı kazanma adına çok daha doğru şeyler yapmaya çalıştılar. Çok şükür ikinci yarının hemen başında golü bulduk. Bu gol bizi biraz rahatlattı ve daha sonra istediğimiz gibi oynamaya başladık. Rakibin açıklarını daha iyi değerlendirdik ve ikinci golü bulduk. 3-4'te olabilirdi. Ama galip gelmek önemliydi. Çok şükür kazandık" dedi.

"ELİMİZDEKİ OYUNCULARLA BURALARA KADAR GELDİK"

İleride çoğalamama ve pozisyonları hızlı bir şekilde ileriye yıkamama sorununa da değinen Gülpınar, "İki tane forvet oyuncumuz var ve ikisi de sakat. Ömer zaten daha doğru düzgün antrenmanlara başlayamadı. Utku da yavaş yavaş toparlıyor. Bu konuda biraz daha zamana ihtiyacımız var. Yapacak bir şeyimiz yok. Bu arada transfer yapma gibi bir durumumuzda yok. Mecbur içerideki oyuncularla bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. İki haftadır her ne kadar forvet olmasa da Burhan Arman bu işi çok doğru yaptı. Forvet özellikleri belki tam anlamıyla yok ama değişik özellikleri var. Ali Say olsun, Sedat olsun, Muhammet Mahmut olsun ön taraftaki oyuncularımız hakikaten üzerine düşenleri iki haftadır yaptılar. Elimizdeki oyuncularla buralara kadar geldik. İnşallah sonunu da bu şekilde getireceğiz. Forvetlerin eksikliğini hissediyor muyuz? Mutlaka hissediyoruz. Yapabileceğimiz çok bir şey yok. İnşallah en kısa sürede Ömer'de, Utku'da aramıza tam anlamıyla hazır bir şekilde katılırlar. Onların da eksikliğini hmez ve onların da performansından faydalanırız" diye konuştu.

"PLAY-OFF GRUBUNDA BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Play-off yolunda zorlu maçı daha geride bıraktıklarını belirten Gülpınar, "Önümüzde hakikaten çok zorlu maçlar var. Bunlardan biri de Elazığ maçı. Deplasmanda zorlu bir ekiple karşılaşacağız. Onlarda düşme hattının içerisindeler. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Ama bizim hedefimiz oradan 3 puanla ayrılıp, kalan maçlarda yerimizi koruyup, play-off grubunda bitirmek istiyoruz ve inşallah bundan da başarılı oluruz. Pendik maçında Barış Gök sakatlanarak çıktı. Barış'a da çok fazla yük bindi. Sezon başından bu yana sürekli oynayan oyuncularımızdan biri. Geçtiğimiz hafta Mamak maçında da çok istekliydi, çok yoruldu ve yıprandı. Muhtemelen bu sakatlık onun bir tezahürü oldu. Ama çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Bir yırtıktan ziyade, biraz zorlanma gibi duruyor. Belki Elazığ maçında bizimle olmayabilir ama ondan sonraki maçlarda kullanabiliriz diye düşünüyorum. Ömer'in sakatlığı devam ediyor. Elazığ maçında olmayacak. Bunun haricince eksiğimiz, sakatımız yok. İnşallah maça kadar da çıkmaz. Elazığ'a eksiksiz gider ve 3 puanla döneriz diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

"HER MAÇ OLDUĞU GİBİ BU MAÇA DA KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ"

Zorlu Elazığ maçını da değerlendiren Gülpınar, "Elazığ tabi çok sıkıntılı bir pozisyonda, puan farkı üstteki takımlarla 7'yi buldu. Onlarda mutlaka kazanmak için sahaya çıkacaklar. İyi tarafları var, kötü tarafları var. Her maç olduğu gibi bu maça da kazanmak için çıkacağız. İnşallah Elazığ maçını kazanır ve Van'a 3 puanla döneriz. Aşağı yukarı 3 yıldır iskelet bir kadroları var. Aynı futbolcularla oynuyorlar ve bunların arasına serpiştirdikleri genç oyuncularla devam ediyorlar. Elazığspor hiçbir zaman pes etmeyen bir takım. Öne geçseniz ve maçı kazanmaya yakın olsanız bile, hiçbir zaman maçı bırakmayan bir ekip. Elazığspor'un son dakikalarda attığı çok gol var. Çok iyi ve yetenekli oyuncuları da var. Bence Elazığspor bulunduğu konumu hak etmiyor.

Ama futbolun gerçekleri var. Sonuç ve puan oyunu oynuyorsunuz. Bunun gereğini yerine getirmediğiniz zaman ne kadar iyi oynarsanız oynayın, sıralamadaki yeriniz önemli oluyor. Kesinlikle kadro kalitelerinin karşılığı olmayan bir yerdeler. Her takımı, her yerde yenebilecek potansiyele sahip bir takım. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Ne olursa olsun, oraya galibiyet için gideceğiz. Sonuna kadar kovalayacağız. İnşallah kazanan taraf biz oluruz. İstekli, arzulu, maçı, playoff'u isteyen takım biz oluruz. İnşallah bunda da muvaffak oluruz. Her şeyden önce fiziksel olarak hazır olmamız lazım ama mental olarak da hazır olmamız gereken bir maç. Çünkü akıllı oynamamız gereken bir maç. Sadece performans yetmeyebilir. Akıllı da oynamamız gereken bir maç olacak. Sonuca, skora ve duruma göre de hareket etmemiz gereken bir maç olabilir. Her anlamda zor bir maç bizi bekliyor. Çok iyi hazırlanıp, inşallah Çarşamba günü oradan da galibiyetle dönmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.