Gülpınar: Galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, deplasmanda 2-1 mağlup ettikleri Sivas Belediyespor maçının ardından, bu Pazar günü karşılaşacakları Pazarspor'u da mağlup etmek istediklerini söyledi. Gülpınar, bundan b?

SPOR 10.02.2021 09:48:57 0
Gülpınar: Galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştıkları Sivas Belediyespor karşısında oyunun genelinde iyi bir performans ortaya koyduklarını belirten Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, bir hedeflerinin olduğunu ve o hedefe varmak için bu tür maçları geri çevirmeleri gerektiğini vurguladı. Sivas maçında üstün bir performans ortaya koyan Sedat Cengiz ve Burhan Arman'a da ayrı bir parantez açan Gülpınar, Sefa Küpeli'nin eksikliğini de htiklerini söyledi. "HER MAÇA GALİBİYET İÇİN ÇIKIYORUZ" Sivas Belediyespor karşısında alınan galibiyeti değerlendiren Gülpınar, "Sivas karşısında genel anlamda iyi bir oyun ortaya koyduk. İlk yarıda iyi oynadığımız dakikalarda, kalemizde bir gol gördük. O gol hiç beklemediğimiz bir anda geldi. Önemli olan deplasmanda da olsa, geriye düştükten sonra o reaksiyonu gösterebilmek, maçı çevirebilmek önemli. Oyuncularımızda bu anlamda inanılmaz bir geri dönüş yaptılar. Kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Sonuçta bizim bir hedefimiz var ve o hedefi yakalamak için bu tip maçları çevirmeniz gerekiyor. 2 tane zorlu deplasman oynadık. Hem Kırklareli, hem Sivas deplasmanı. Gönül isterdi ki Kırklareli'nden den boş dönmeyelim ama kayıplarda oluyor.

Eksiğimiz, cezalımız, sakatımız olunca, ister istemez etkiliyor. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan her çıktığımız maçı kazanmak istiyoruz. Rakip kim olursa olsun, içeride veya dışarıda her maça galibiyet için çıkıyoruz. Eksiklerimiz var mı? Mutlaka var. Yeni gelen arkadaşlar var. 10-11 yeni arkadaş aramıza katıldı. Bunların adaptasyonu biraz zaman alacak. Son anda bazı yeni arkadaşlar aramıza katıldığı için, onları hazırlık maçlarında oynatma imkânımız olmadı. Sadece antrenmanlarda mümkün olduğu sürece, kaynaştırıp biran önce takıma adapte etmeye çalışıyoruz. Kolay değil, zor işler. Ama hepsini bir arada yürütmeye çalışıyoruz. Çünkü bunların hepsini bir arada yapmamız gerekiyor. Zaman, fırsat yok. Kazanmamız gereken maçlar var. Birçok işi bir arada yapmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki Pazar maçıyla da galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz" dedi.

"SEFA KÜPELİ'NİN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ"

Sefa Küpeli'nin sezonu kapatmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirten Gülpınar, "Sefa Küpeli'nin eksikliğini mutlaka hissediyoruz. Sefa Küpeli ilk yarıdaki bütün maçlarda ilk onbir çıkan oyuncumuzdu. Sefa hakikaten dinamizmiyle takıma çok şey katıyordu. Sezonu kapatmasından dolayı çok üzgünüz. Sivas karşısında alınan galibiyette ona armağan edildi. Bu süreçte onu biraz daha mutlu etmek istedik. Onun eksikliğini hissediyoruz. Bir oyuncunun yerine farklı bir oyuncu transfer ettiğiniz zaman, yerini doldurabilir ama birebir özellikle anlamında mutlaka eksiklikler, fazlalıklar oluyor. Bizde Sefa'nın pozisyonuna oyuncu takviyesi yaptık. Mutlaka katkıları olacaktır ama bu anlamda biraz zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.

"MAÇLARDA KADRO ZENGİNLİĞİNİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR"

Gülpınar, Burhan Arman'ın oyuna girmesiyle ataklarını sıklaştırdıklarını belirterek, "Burhan Arman, Sivas karşısında galibiyetin gelmesinde önemli bir rol oynadı. Sivas maçından 3 gün önce Kırklareli maçına çıktığımız için, birkaç tane rotasyona gittik. Sivas karşısında elimizde alternatifi olan mevkilerde rotasyon yaptık. Çünkü 2 tane zorluk derecesi yüksek olan maça çıktık. Sivas karşısında ilk yarıda Selim ve Oktay ile oynadık. İkinci yarı oyunu biraz daha riske edip, Sedat'ı forvet arkasına çekip 1 kenar, 1 orta saha oyuncu oyuna alıp biraz daha ofansif bir takıma döndük.

Maçlarda kadro zenginliğini kullanmamız gerekiyor. Sadece performansa dayalı değişiklikler değil, rakibe göre, içeri ve dışarıya göre, rakibin oyun sistemine göre, bizim yorgunluk durumumuza göre, bir kadro ile çıkıyoruz ve buna göre de değişiklikler yapıyoruz. Burhan'da bizim için çok önemli bir oyuncu. İlk devredeki performansı da zaten göz önündedir. Sivas karşısında oyun istediğimiz gibi gitmeyince 62. Dakikada Burhan'ı oyuna soktuk. Oda çok doğru geri bildirimler verdi. Sonuçta birileri taşın altına elini koymadığı sürece, çıktığınız maçı kazanamıyorsunuz. Oyuncularımız büyük bir özveri gösterdiler ve kazanmak için büyük bir çaba gösterdiler. Hepsi üzerine düşeni yaptı ve yapmaya devam edecekler. Önemli olan sonunu doğru getirebilmek, inşallah sonunu doğru bir şekilde getiririz" ifadelerini kullandı.

"SEDAT'IN ÇOK ÖNEMLİ KATKILARI VAR"

Sedat Cengiz'in performansıyla alakalı değerlendirmelerde bulunan Gülpınar, "Sedat Cengiz'de bizim için çok önemli oyuncu. İstatistiklerde her şeyi net bir şekilde söylüyor. Devre arasında da birçok takımın transfer listesinde vardı. Devre arasında kimse bize iyi oyuncusunu vermediği gibi, bizde Sedat Cengiz'i vermek istemedik. Zaten kısıtlı bir kadromuz vardı. Devre arasında transfer yapmak çok zor, bizde istediğimiz bazı transferleri yapamadık. Hem maddi anlamda yapamadık, hem de kimse iyi oyuncusunu bırakmak istemiyor. Bizde alternatif anlamında yada formayı alabilecek oyuncu adına doğru oyuncuları bulmaya çalıştık. Sedat'ın çok önemli katkıları var. Bence yerleri bu lig olmayan Sedat gibi 6-7 tane oyuncumuz var. Onlarda bunun farkındalar.

Onlarda buna inandılar. İnşallah sezon sonu bu takımla beraber bir üst lige çıkabilirsek, onlarda en az hak ettikleri yerde olacaklar. Ama daha yukarıyı hak eden oyuncular da var. Ben bunu hep onlara da söylüyorum. Bu çalışma, sabır, fedakârlık işi. Bunu şuana kadar çok iyi yaptılar. İnşallah bunun devamını da getirebilirlerse, bu sene ben inanıyorum inşallah hep beraber bir üst lige çıkarız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Gülpınar, Pazar günü saat 13.00'te Van Atatürk Şehir Stadı'nda karşılaşacakları Pazarspor'un da iyi bir takım olduğunu söyleyerek, rakiplerini puansız göndermeyi hedeflediklerini söyledi. Pazarspor, ilk devrede Vanspor'u 2-0 mağlup etmiş, Vanspor'un önceki Teknik Direktörü Serkan Afacan ile yollar ayrılmıştı.Bölge:Hacı Yılmaz