Gülpınar: Galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, son üç maçta galip gelmeleriyle takım içerisinde iyi bir hava yakaladıklarını vurguladı. Vanspor’un menfaatleri gereği ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştıklarını belirten Gülp

SPOR 29.03.2021 11:06:52 0
Gülpınar: Galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, son haftalarda alınan galibiyetleri değerlendirdi. Zorlu Elazığ deplasmanından 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını belirten Gülpınar, ligi en iyi noktada bitirmek için çabaladıklarını söyledi.
 Oyuncularının hiçbir olumsuzluğu sorun etmeden kenetlenerek maçlara çıktığını belirten Gülpınar, karakterli bir oyuncu grubuna sahip olduklarını ifade etti. Vanspor’un bir üst ligi hak ettiğini belirten Gülpınar, play-off’tan bir üst lige çıkmayı hak eden tek takımın Vanspor olduğunu vurguladı.
 Kalan 8 maçı da kazanarak, ligi ikinci sırada bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Gülpınar, play-off’a kalabilecek güçte olduklarını belirtti.
 “VANSPOR’UN MENFAATLERİ GEREĞİ NE GEREKİYORSA ONU YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
 Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar zorlu bir maçı daha geride bıraktıklarını belirterek, “Elazığdeplasmanı hakikaten çok zor bir deplasman. Biz orada çalıştığımız için biliyoruz. Hakikaten bir futbol şehri, çok sıkıntılı bir durumdalar. Belki küme düşmeyi belirleyecek bir maçtı onlar adına. Onlarda çok iyi mücadele ettiler. Genç ve tecrübeli oyuncuların karışımı bir kadrosu var. Bizim adımıza tehlikeli bir maçtı. Bir önceki maçta Kırklareli’nde deplasmanda 1-0 öne geçmelerine rağmen maçı kazanamadılar. Zor bir maç bizi bekliyordu ve bizde bunun bilincindeydik. Oyuncularımızda hakikatten çok ihtilali oynadılar. Birazda provokasyona da açık bir maçtı. Olacağından değil ama ortalığın biraz gerilebileceği bir maçtı. Bu anlamda hem Elazığspor’lu oyunculara, yöneticilere ve taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. Çok misafirperver bir şekilde bizi karşıladılar. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. Böyle tansiyonu yüksek maçlarda bu şekilde davranmak Türk futbolu adına sürekli kazanç olduğunu düşünüyorum. Bizde ilk maçta onları bu şekilde ağırlamıştık. Bu tip rekabetler olmazsa futbolun güzel taraftarları ortaya çıkmaz. Bizde profesyoneliz, Vanspor’un menfaatleri gereği ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Tek kaçınılmaz taraf galibiyetti. Çok şükür 3 puan aldık. Serimizi devam ettirme adına önemliydi” dedi.
 “HATA YAPMADAN DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ”
 Rakiplerinde arkadan aynı hızla geldikleri bir haftada kayıpsız geçmek kendileri adına önemli olduğunu belirten Gülpınar, “Çok şükür başardık. Son 8 maçımız kaldı. Hiç hata yapmadan devam etmek zorundayız. Elazığspor maçını artık geride bıraktık ve Bayburt Özel İdare maçına bakıyoruz. İnşallah oradan da 3 puanla ayrılmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Takım anlamında iyi bir hava yakaladık. Bu zaten sürekli söylüyorum. Bu takımı buraya getiren, içerideki oyuncuların sinerjisi, birbiriyle olan bağlarıdır. Birçok olumsuzluk sayabiliriz ama hakikaten bunların en başında maddi problemler olmak üzere hiçbirini göz önünde bulundurmadan, hepsini göz ardı ederek, oyuncularımız maç maç kendi performanslarına odaklanıyorlar. Olumsuz şeyler oluyor ama etkilenmemek için her şeyi deniyoruz. Çok şükür buraya kadar getirdiler. Biz en azından play-off’lardan çıkma adına bu takımın bir üst ligi hak ettiğini düşünüyoruz. Gönül isterdi ki direkt kovalayalım. Ama olmadı. Eşit şartlarda yarışmadığımızı düşünüyorum. Eğer play-off’tan çıkmayı hak eden bir takım var ise, bunun yüzde yüz bizim olduğumuzu düşünüyorum. Tabi bu sadece hak ettiğinizi düşünmekle olmuyor. Sonuca da yansıtmanız gerekiyor. Önümüzde çok zorlu bir Bayburt maçı var. Ondan sonra sırasıyla Serik, Karabük, Turgutlu üçlü seri gelecek. Biz hata yapmadan, rakiplerin hata yapmasını bekleyerek, puan farkını açıp en azından olabildiği kadar erken bir şekilde, son haftalara bırakmadan play-off’taki yerimizi garantilemek istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Yine eksiklerimiz, cezalılarımız, sakatlarımız var. İnşallah sahaya çıkaracak bir onbir bulabiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.
 “EN İYİ YERDE PLAY-OFF’A KALMAYI HEDEFLİYORUZ”
 Play-off’a kalmak için kalan maçlarını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Gülpınar, “Biz hiçbir zaman matematiksel olarak garantilemeden play-off’tayız diyemeyiz. Çünkü öyle bir gruptayız ki, bütün takımlar birbirine çok yakın. Bizim Sakaryaspor ile 56 puanımız var. Arkadan gelen iki takımın 53 puanı var. Onların arkasındaki takımların 52 puanı var. Bütün takımlar birbirine çok yakın. Bu hafta Bodrumspor ile Kırşehir karşılaşacak. Önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz kazandıktan sonra bir sorun yok. 8 maçımızın 8’ni kazanırsak ikinci sırada bitirmeyi garantiliyoruz. Bizim alacağımız galibiyetler önemli olacak. Play-off’a kalmayı çok istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Bunu yapabilecek güçteyiz. Play-off’ların havası her zaman çok farklı olur. İnşallah kaldığımız zaman da olay çok daha farklı olacak. Play-off’ta favori çok belli etmez. Favorilerin çoğu zaman çıkamadığı bir organizasyon olur. Önemli olan orada gününde olmak, doğru planlamalar ve stratejiler belirlemek. İki maçlı eliminasyon sistemi olacağı için rakibin durumu, sizin durumunuz çok önemli. Bunlar çok değişken şeyler. Oraya kaldığımız zaman sıralamamız da önemli olacak. Rakiplerimiz önemli olacak. İkinci olursanız beşinciyle ilk maçı deplasmanda, üçüncü olursanız, dördüncüyle ilk maçı deplasmanda oynayacaksınız. Bunun gibi dengeler var. Bunların hepsini göz önünde bulundurarak öncelikle play-off grubunda olmayı, ikinci hedef anlamında da en iyi yerde play-off’a kalmayı hedefliyoruz. Ona göre stratejiler değişecek. Planlar değişecek, rakipler değişecek ve ona göre planlar da değişecek. İlk hedefimiz play-off’a kalalım, ondan sonrasında biz takımımıza güveniyoruz. Kaldığımız zaman o atmosferi çok rahat kaldırabilecek bir oyuncu yapısına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Biz kaldıktan sonra rakiplerden kim kalırsa kalsın, hiçbirinin birbirinden farkı yok. Hepsinin artısı var, eksisi var. Önemli olan oraya kalıp, orada o yarışın içinde olabilmek” ifadelerini kullandı.
 Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş