Görme Engelliler 2. Lig Futsal Müsabakaları Van’da yapılacak

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun aldığı kararla Görme Engelliler 2. Lig Futsal Müsabakaları bu yıl Van’da gerçekleştirilecek. Müsabakalar, Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde yapılacak

SPOR 25.05.2021 09:40:08 0
Görme Engelliler 2. Lig Futsal Müsabakaları Van’da yapılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her yıl farklı illerde gerçekleştirilen Görme Engelliler 2. Lig Futsal Müsabakaları, Van Altı Nokta Görme Engelliler Derneği’nin talebi üzerine Görme Engelliler Federasyonu’un aldığı kararla bu yıl Van’a alındı.
Müsabakalar, haziran ayında Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde yapılacak. 

12 İL KATILIYOR

Müsabakalara, B2 ve B3 kategorilerinden 12 ilden 2. Lig Görme Engelli Futsal Takımları katılacak.
3 gün sürecek müsabakalar için oyuncu, teknik ekip, yönetici ve hakemlerden oluşan yaklaşık 200 kişi Van’a gelecek.
Müsabakanın kesin tarihi ve karşılaşmaların yapılacağı saha haziran ayı başlarında belirlenecek.

SPONSORLUK ARAYIŞLARI

Ev sahipliğini üstlenen Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mail Tam, gelecek ekiplerin barınma, ulaşım ve yemek ihtiyaçları için sponsorluk çalışması başlattıklarını söyledi.
Çeşitli kurumlarla ve iş çevreleriyle görüşmeler yaptıklarını belirten Tam, şu bilgileri verdi:
“Karayolu 11. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettik. 'Öncesinde haber verin, dilekçenizi yazın elimizden ne geliyorsa imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluruz' dediler. Belediyeyi ziyaret ettik, DSİ’den randevu talep ettik onlarla da görüşeceğiz. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say beyle de görüştük, bir tekne turu için, bir-iki öğün kumanya talebinde bulunduk, 'tabi ki' dedi. TEDAŞ Bölge Müdürümüzü ziyaret ettik, o da destek sunacağını söyledi. Ticaret Odasını ziyaret edeceğiz, Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Tarık Bey de yanımızda olduğunu söyledi. Gençlik yine öyle.” 

KONAKLAMA SORUNU

Konaklama sorunu için de yurtlarla ve otellerle görüşeceklerini söyleyen Tam, “Konaklama konusunda da yurtları ve bazı otellerimizi düşünüyoruz. Yurtlar müsait olursa yurtlarda yer ayarlayacağız. Müsait değilse otel sahipleriyle görüşüp yardımcı olmalarını isteyeceğiz. Gecesi 100 lira ise 50 lira yapmalarını isteyeceğiz. Otellerimiz zaten bu sıralarda iş de yapamadı, onlar için de bir imkân olur.” diye konuştu.

“VAN İÇİN FARKINDALIK OLSUN İSTEDİK”

Müsabakaların Van’a alınmasıyla ilgili geçen yıl federasyon yetkilileriyle görüştüğünü aktaran Tam, şunları kaydetti:
“Federasyon da bu talebimizi kabul etti. Van için bir farkındalık olur diye düşündük. Pandemi nedeniyle turistler de gelmiyor o açıdan da iyi olacak. Müsabakanın kesin tarihi ve oynanacağı saha belli olunca davetiyelerimizi bastıracağız, kurum amirlerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı ve iş insanlarımızı davet edeceğiz. Bu arada herkesi destek olmaya, bize katkı sunmaya davet ediyoruz. Gelenleri en iyi şekilde ağırlamak, misafirperverliğimizi göstermek istiyoruz.”   Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi