Feyyaz Uçar Vanspor için ne dedi?

Feyyaz Uçar Vanspor’da yaşanan son gelişmeler hakkında düşüncelerini aktardı.

SPOR 18.01.2022 22:48:36 0
Feyyaz Uçar Vanspor için ne dedi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çalkantılı bir süreçten sonra kötü gidişatı durdurmak isteyen Vanspor FK yönetimi, çareyi Vanlı hoca Turgay Karatekin ile çözüme kavuşturarak imzaları atmıştı.
 Vanspor FK teknik direktörü Turgay Karatekin, Adıyaman maçı sonrası istifa talebini yönetime sundu. 
İstifa dilekçesi yönetimce kabul edildi…
Öte yandan Vanspor FK, Turgay Karatekin ile çıktığı 6 maçta 3 mağlubiyet, 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.
Vanspor’da yaşanan son gelişmeler hakkında Türk futbolunun önemli ismi Vanspor eski teknik direktörü ve sportif direktörü ve şuanda beIN Sports yorumculuğu yapan Feyyaz Uçar, Vanspor’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.  
Uçar, Turgay Karatekin’in istifa kararı almasını erken alınmış bir karar olarak değerlendirdi.
Uçar; “İlk maçta hemen istifamı olur ya, öbür hoca da bıraktı gitti. Turgay Van’ın çocuğu neden hemen bıraktı ki” diyerek yaşanan durum hakkında üzüntüsünü dile getirdi.
Vanspor’un Van’ın insanıyla da çalışması gerektiğini ifade eden Uçar; “Orada ben sportif direktörken de aynı şeyi savundum. Bir şekilde Van’ın insanlarıyla da çalışmak lazım ve daha uzun süreli çalışmak lazım. Niye, neticede orda kendi şehrin insanının biraz daha kredisi var, etrafındaki insanlar var daha uzun süreli çalışmalılar diye düşünüyorum” dedi.
Bir süre önce başkan ile görüştüğünü ve olumsuz hava sezmediğini belirten Uçar; “Aslında başkanla da oturduk konuştuk öyle bir şey de yoktu başkanda memnundu. Niye bıraktı acaba yazık üzüldüm ya keşke bırakmasaydı. Bırakacak ne olacak şimdi yenisi gelecek. Yani yazık ya. Zaten bu gelecek hoca 3. Hoca olmuş olacak” dedi.
Vanspor sportif direktörü Erkan Arseven hakkında da konuşan Uçar; “Erkan’la konuştuk bir iki kere telefonla da hayırlı olsun falan diye aradım. Erkan iyi çocuktur orada da futbol oynadı seviyordu orayı” dedi.
Vanspor hakkında genel bir değerlendirme yaparak yönetime ve Vanspor’un olması gerektiği yere dikkat çeken Uçar; “Vanspor her zaman kalbimde yani ben orada çok güzel günler geçirdim hocalıkta yaptım sportif direktörlükte yaptım. Bana göre Vanspor mutlaka en azından spor toto süper ligde olamasa bile bir alt ligde mutlaka olmalı çünkü orası büyük bir şehir, potansiyeli var. İnşallah bunu başarırlar. Yeni başkanla bir iki muhabbetimiz oldu. Ben çok genç, çok dinamik bir adam gördüm karşımda çok istekli, çok arzulu. Ben o adamada inanıyorum. Servet başkanda elinden geleni yaptı maddi manevi olarak. Ben önünü açık görüyorum yani yeni yönetimle mutlaka dokusu uyan bir teknik adamla başarılı olurlar diye düşünüyorum” dedi.
Son olarak içeride ve dışarıdaki Vanlıların taraftarla bütünleşerek Vanspora destek vermesi başarıyı getirir Vanspor başarılı olunca bende mutlu olurum diyerek Vanlılara Van Gölü TV aracılığı ile selamlarını iletti..