Engellilerin projesi Van’da da ilgi gördü

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde engelli gençler için hayata geçirilen "Mutlu Çarşamba" Projesi, Van’da da büyük bir ilgi gördü.

SPOR 16.05.2019 13:10:03 0
Engellilerin projesi Van’da da ilgi gördü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde aynı anda yapılan “Mutlu Çarşamba" Projesi Van’da ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonluğunda tüm hızıyla devam ediyor. 

   Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor salonu ve gençlik merkezlerinde her Çarşamba günü resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan bedensel ve zihinsel engelli öğrencilere yönelik düzenlenen mutlu Çarşamba projesinin bu haftaki konukları ise, Atatürk Şehir Stadı’nda Van Büyükşehir BelediyeSpor ile KarşıyakaSpor arasında oynanan, Türkiye Futbol Federasyonu 3.Lig 2.Grup play-off yarı final rövanş maçı öncesi her iki takımın futbolcularını ziyaret ederek başarılar dileyen bedensel engelli öğrenciler, maçın başlaması ile birlikte protokolde kendilerine ayrılan yerde oturarak 90 dakika süren futbol maçını izlemenin mutluluğunu yaşadılar. 

    Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç oynanan futbol maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 81 ilde başlattığı Mutlu Çarşamba Projesi'ni bizlerde ilimizde yaklaşık 9 aydır gençlik merkezlerimiz ve spor tesislerimizde birçok spor ve farklı etkinlikler ile her çarşamba günü kentteki tüm engelli sporcu, genç, çocuk ve vatandaşlarımıza ulaşarak onları yine kendi araçlarımızla psikolog ve uzman arkadaşlarımızın gözetiminde spor tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde ağırlayarak onlarla birlikte güzel etkinlikler yapıyoruz. Spor tesislerine gelemeyen engelli kardeşlerimizin ise bizler yanına gidiyoruz. Engellilerimizin eğlenmeleri ve mutlu olabilmeleri için antrenör, personel ve tüm sporcu gruplarımızla birlikte engellilerimize yönelik eğitsel oyunlar, spor müsabakaları ve kültürel faaliyetler ile engellilerimize yönelik farkındalığın artması ve onları toplumumuza kazandırmayı hedefliyoruz. Engellilerin de eğlenmeye ve gülmeye hakkının olduğunu ve her Çarşamba günü onlarla beraber olduğumuzu ve onların gözündeki mutluluğu görünce bizlerinde çok mutlu olduğunuz belirtmek istiyoruz. Projenin amacı engelli bireylerin daha kaliteli bir yaşam elde etmelerini sağlamak olduğunu belirten İl Müdürü İnanç, "Deneyimli antrenör, psikolog ve alanında uzman arkadaşlarımızla birlikte bu projeyi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm özel sporcularımızı ve engelli bireylerimizi aileleriyle birlikte her Çarşamba günü spor tesislerimize ve gençlik merkezlerimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.