Emmanuel Macron ve Boris Johnson el ele! Avrupa Süper Ligi kararı dünyayı karıştırdı

Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına ilişkin karar resmen açıklanırken gözler Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin durumuna çevrildi. Gazeteci Nico Schira, tarihi kararın ardından çarpıcı bir iddia ortaya attı. Fransa Cumhurbaşk

SPOR 19.04.2021 11:05:32 0
Emmanuel Macron ve Boris Johnson el ele! Avrupa Süper Ligi kararı dünyayı karıştırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir turnuva düzenleyeceğini resmen açıklamasıyla birlikte futbolda dengeler bir anda değişti.

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinden yapılan ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına ilişkin karar duyurulurken Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin akıbeti de merak konusu oldu.

Gelecek sezon Avrupa Süper Ligi'nde maçlar oynanmaya başlarsa, Avrupa Süper Ligi'ne katılacak kulüplerin tamamı 2021/2022 sezonu itibariyle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alamayacak.

Spor Arena'daki habere göre gazeteci Nico Schira, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin geçici olarak askıya alındığını ifade ederken UEFA'nın Avrupa Süper Ligi'ne katılacak takımlara karşı sert cezalar vermeye hazırlandığını ve bu konuyla ilgili avukatların da bir araya geleceğini belirtti.

Avrupa Süper Ligi oluşumunda Alman ve Fransız kulüpler yer almıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson Süper Lig projesine karşı çıkarak UEFA'nın konumunu desteklediğini duyurmuştu.

Avrupa Süper Ligi'ne kaç takım katılacak?

Turnuvanın detaylarına ilişkin bilgilerin de yer aldığı açıklamada, 15 kurucu kulüple birlikte toplamda 20 kulübün mücadele edeceği ligde, 5 takımın her sezon değişeceği kaydedildi.

Turnuvanın formatı nasıl olacak?

Ağustos'ta başlayacak turnuvada takımların 10'arlı iki grupta yer alacağı ve grupları ilk 3'te bitirenlerin direkt çeyrek finale yükseleceği, ligi 4. ve 5. sırada tamamlayan takımların çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşması yapacağı bildirildi. Çeyrek finalin çift maç usulüne göre oynanacağı, final müsabakasının da mayıs ayında yapılacağı belirtildi.