Eğitim Bir Sen’den futbol turnuvası…

Van’da Eğitim Bir Sen Van Şubesi tarafından 4. Mehmet Akif İnan Dayanışma ve Kaynaşma Futbol Turnuvası düzenlendi. Final maçı öncesi Eğitim Bir Sen Şube yöneticileri ile gazeteciler arasında dostluk maçı oynandı.

SPOR 29.05.2019 22:42:55 0
Eğitim Bir Sen’den futbol turnuvası…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Van Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve 55 takımın katıldığı “Elensen de Eğlen” temalı 4. Mehmet Akif İnan Dayanışma ve Kaynaşma Futbol Turnuvası final maçıyla sona erdi.
5’erli takımdan oluşan 11 grup halinde organize edilen turnuva boyunca 142 karşılaşmada gönüllü 43 görevli ve 12 hakem görev yapmış ve oynanan maçlarda bin 190 gol attı.
Final gecesinde ilk olarak Van Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu ve Eminpaşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi arasında 3.lük karşılaşması yapıldı ve maçı 4-2 kazanan Eminpaşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi turnuva 3.sü oldu.


       GAZETECİLERLE DOSTLUK MAÇI OYNANDI
Her yıl farklı kurumlarla birlik-beraberliği sağlamak ve farklılıklarımızın aslında zenginlik olduğu farkındalığını oluşturmak amacıyla final maçları öncesi yapılan “Dostluk Maçları” kapsamında, bu yıl da basın mensupları ve Sendika Yönetimi arasında dostluk maçı oynandı.
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç’in kenardan izlediği maçta, Basınspor sahaya;  Doğan Karakoç, Emircan Demir, Kenan Gül, Önder Altınal, Ziya Türk, Zeki Yiğit ve Bişar Ulutaş ile çıktı.
Bir hayli heyecanlı geçen karşılaşmayı Sendika Yöneticileri 7-6 kazandı. Basınspor’un gollerini Bişar Ulutaş (4) ve Zeki Yiğit (2) atarken, Sendika Yöneticilerinden oluşan takımın gollerini ise Yüksel Zorlu (4), Mehmet Ali Uca, Turgut Gönül ve Şahin Özel attı.


        ŞAMPİYON, ŞAHBAĞI İLKÖĞRETİM OKULU TAKIMI…
Van Eğitim Bir-Sen facebook adresinden canlı olarak yayınlanan turnuvanın final karşılaşması Şahbağı İlköğretim Okulu ile Özel Hürriyet Koleji arasında oynanan ve normal süresi 5-5 sona eren maçta penaltı atışları sonucu Şahbağı İlköğretim Okulu şampiyon oldu.


        Şampiyonluk kupası töreninde söz alan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Uca; 2019 Futbol turnuvasının kazasız belasız sona erdiğini, çok başarılı ve kaliteli geçen organizasyonun,  camiaya yakışır bir şekilde ve kentteki okul-kurumlarda gündeme oturarak emek ile fedakarlığın nişanesi olduğunu belirtti.


       Uzun sürmesiyle de bizlere ve taraflı tarafsız herkesin gönlünde ayrı bir heyecan yaşatan organizasyonun; insanlara dokunuşla farklılıklarımızı zenginleştirmeyi, ayrışmalara son vermeyi ve aslında birlikte yaşayarak hayatı daha güzel bir noktaya getirebileceğimizi gösterdiğini söyleyen Başkan Uca, “Başta turnuvamıza katılım sağlayarak heyecanı bizlere yaşatan 55 takımımıza, her türlü maddi ve manevi desteği vererek turnuvamızın sağlıklı geçmesinde karar verici rolündeki yönetim kurulumuza, Organizasyonun fikir babası Şahin Özel başkanımıza, Mali takibini yapan Sabahattin başkanımıza, Basın ayağı ve site güncellemelerini yürüten Erman başkanımıza, Turnuva Yöneticisi Ferit Akçura’ya, sabırlarıyla turnuvaya katkı sunan hakem arkadaşlarımıza, zamana meydan okuyan ve içten çalışan görevli gönüldaşlarımıza ve turnuva boyunca her gün bizlere yardımcı olan çalışanlarımız Eren Dinci ve Hamdullah Arvas’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Organizasyonda başarı sağlayarak birinci olan Şahbağı İlköğretim Okulunu, ikinci olan Özel Hürriyet Kurumlarını ve üçüncü olan Eminpaşa MTAL’yi tebrik ediyor, önümüzdeki etkinliklerde yeniden bir arada olmayı rabbimizden diliyoruz” dedi.

          Uca, final maçını izlemeye gelenlere de teşekkür ederek, “Davetimizi kırmayarak Final gecesine katılım sağlayan Memur-Sen İl Başkanımız Mahmut Gülaçar’a, Diyanet-Sen İl Başkanı Nurullah Arvas’a, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani’ye, TÜGVA İl Başkanı Tamer Özsoy’a, Engelli Memur-Sen İl Başkanı Kasım Emek’e, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Baki Karabulak, Zakir Taşkın, Mehmet Kızıldeniz’e, turnuvaya dijital arka planda destek sunan Sezgin Akçura’ya, sahadan ve sanaldan etkinliğimize iştirak eden tüm gönül dostlarımıza canı gönülden teşekkür ederiz. Unutmayalım ki, birlik ve beraberlik her zaman sevgidir, saygıdır, heyecandır, samimiyettir, gönüllülüktür, fedakârlıktır, umuttur, mutluluktur, başarıdır ve Allah’a bağlılıktır” dedi.Van Bölge Gazetesi