B.Vanspor’un grubuna bakış

TFF 3. Lig 2. Grupta, Şampiyonluk, Play Off ve kümede kalma mücadeleleri son hızıyla devam ediyor. Son 12 haftaya girilirken Kırşehirspor liderliğini sürdürürken, takipçileri liderliği kapma mücadelelerine devam ediyor.

SPOR 19.02.2019 20:16:58 0
B.Vanspor’un grubuna bakış
Tarih: 01.01.0001 00:00

      TFF 3. Lig 2. Grupta 22. Hafta karşılaşmaları geride kaldı. Ligin bitimine artık 12 haftalık bir maraton kaldı.
1 Takımın direk bir üst lige çıkacağı, 4 takımın Play Offa kalacağı ve son 3 takımın küme düşeceği grupta karşılaşmalar kıran kırana geçmeye devam ediyor.


          Grupta puanların bir birine çok yakın olmasından dolayı sezon başından bu yana her takımın her takımı yenebildiği ortaya çıktı. Hal böyle olunca kopma yaşanmadan lig devam ediyor.
Grupta Kırşehir Belediyespor 42 puanla liderliğini sürdürürken, Altındağ Belediyespor, Esenler Erokspor, Kızılcabölükspor ve B.Vanspor liderlik koltuğunu kapmak için ince hesaplar yapıyorlar.


           Ligin bitimine 12 hafta kalması ve puanların birbirine çok yakın olması, bunun yanında her takımın her takımdan puan alması açıkça görülüyor.
 Yaklaşık olarak 10 haftadır liderlik koltuğuna oturan Kırşehir Belediyespor ligi şampiyon olarak bitirebilir mi? Sorusuna verilen cevap biraz zor. Neden mi?
Grupta kalan 12 haftalık maratona ve zirve takımlarının oynayacağı maçlara bakıldığında inanın hangi takımın ligi lider tamamlayacağı tamda belli değil.


           Ligin 25. Haftasından 29. Haftasına kadar özelikle, Kırşehir Belediyespor, Esenler Erokspor ve B.Vanspor’un oynayacağı 4 karşılaşma Şampiyon olacak takımı biraz daha netleştirecek.
 Esenler Erokspor iyi bir takım şansı yüksek. Ama B.Vanspor ligin 23. Haftasında kendi sahasında oynayacağı Altındağ ve ligin 24. Haftasında deplasmanda oynayacağı Kızılcabölükspor maçlarını kazandığında yeniden Şampiyon olma şansını tamamıyla eline alacaktır.


          Aslında Şampiyonluğun en büyük adayı olan B.Vanspor, özellikle zirve takımlarıyla oynadığı maçlarda puanlar almış olsaydı bugün tablo çok daha farklı olacaktı.
B.Vanspor’un kalan süreçte bu açığı kapatmak için kendi evinde puan vermemesi ve deplasmanlarda da hanesine mutlaka puanlar yazdırması gereklidir.
 B.Vanspor’unda takım olarak bunu başaracak güçte olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Sözün kısası geçen 22 haftalık maraton sonunda ne şampiyon olacak takım, ne Play Offa kalacak takımlar ve nede küme düşecek takımlar şu an itibariyle belli değil.


          Grupta 6 takımın Şampiyon olma şansı devam ederken, yaklaşık 9 takımın Play Offa kalma şansı var. Küme düşme potasında ise Bergama Belediyespor’un kümede kalması zor görünürken, 2 takımın daha küme düşme riski taşıdığı görülmektedir. Bu tabloya bakıldığında kalan 12 haftalık maraton gruptaki her takım için zor geçecek. Çünkü ligin sonu yaklaşıyor ve hiçbir maçın telafisi olmayacak. Takımlar rakipleriyle son kozlarını paylaşma mücadelesi verecek. Bu hafta sonu yine kritik karşılaşmalar oynanacak. Lider Kırşehir Belediyespor deplasmanda küme düşme riski yaşayan Karşıyaka’ya konuk olurken, Esenler Erokspor ise yine aynı şekilde Kemerspor’a konuk olacak. B.Vanspor ise grupta 2. Sırada bulunan Altındağ Belediyespor’u konuk edecek.


         Grupta Lider Kırşehir Belediyespor ve B.Vanspor geride kalan 22 haftalık maratonda kendi sahalarında yenilmeyen 2 takım olurken, en çok galibiyeti olan takım Kırşehir Belediyespor görünüyor.
Grupta en fazla gol atan takım 45 golle Kızılcabölükspor en az gol yiyen takım ise 18 golle Altındağ Belediyespor.
Ligin 23. Haftasında ilk karşılaşma Cumartesi günü, kalan 8 karşılaşma ise Pazar günü saat 13.00’te oynanacak.