B.Vanspor galibiyet serisine devam ediyor: 0:2

Temsilcimiz B.Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Sultanbeyli Belediyespor'u 2-0 mağlup etti.

SPOR 21.04.2019 15:26:03 0
B.Vanspor galibiyet serisine devam ediyor: 0:2
Tarih: 01.01.0001 00:00

  TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta play-off mücadelesi veren B.Vanspor deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor’u oynadığı güzel oyunla 2-0 yenerek, beş maçta 15 puan almayı başardı.

    Sultanbeyli Belediyespor Besim Durmuş Teknik Sorumluluğunda sahaya; Osman Tepe, Anıl Gir, Hakan Akbaş, Yasin Tosun, Bülent Kocabey, Celal Hanalp, Dursun Türk, İlker Cihan, Uğur Adem Gezer, Fatih Dalgıç, Mehmet Arı ilk 11 ile çıktı.

      B.Vanspor ise Hasan Erkin Şimşir Teknik Sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Şerif Doğan, Yakup Demir, Samet Cantürk, Barış Gök, Soner Birinci, Barış Sağır, Güney Tutcuoğlu, Serdar Cansu, Batuhan Er, Emrah Tacir ilk 11 ile çıktı.

     Maltepe Hasan Polat Stadı’nda saat 15.30’da başlayan karşılaşmayı, B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve yaklaşık 4 yüz B.Vanspor taraftarı da izledi.

    Tayfun Sarı orta hakemin yönettiği maçta, Abdullah Melih Karaduman, Kerem İlitangil ve Ramazan Doğanay yardımcı ve dördüncü hakemler olarak sahaya çıktı.

     Maçı İstanbul’da takip eden Grup Kara Kobralar ve Gölkentliler Grubu üyelerinden bazıları sosyal medyadan maçı canlı olarak telefon görüntüleri ile paylaştı.

     Maça konuk takım B.Vanspor başladı.

     İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI
     İlk dakikalarda iki takımın da kontrollü oynadığı gözlendi.
9. dakikada Güney ve Emrah’ın paslaşması ile atağa kalkan B.Vanspor’da, Serdar Cansu ortaladı, ancak top Batuhan’a gelmeden savunma uzaklaştırdı.
13. dakikada B.Vanspor bir kez daha sol kanattan atağa kalktı. Şerif’in pasında savunma bir kez daha topu uzaklaştırdı.
16. dakikada Sultanbeyli Belediyespor atağında Yasin kaleyi denedi, ama top üstten auta çıktı.
21. dakikada bu kez sağ kanattan Barış Gök ile gelişen B.Vanspor atağında Güney’in pasında topla buluşan Emrah rakibini geçmek isterken yerde kaldı, kısa bir sakatlık yaşadı. Emrah’ın sakatlığının ciddi olması ile Umut Koray Öz hazırlandı.
22. dakikada bu kez B.Vanspor’da Batuhan Er kısa bir sakatlık yaşadı.
B.Vanspor taraftarları sürekli attıkları sloganlarla takıma destek sundular.
29. dakikada Sultanbeyli Belediyespor atağında Yakup Demir savunmada gole izin vermedi.
30. dakikada gelişen B.Vanspor atağında net bir gol kaçtı. Batuhan Er’in pası ile sağdan atağa kalkan Serdar Cansu ortaladı, ceza alanı dışında Güney sert vurdu, top az farkla auta gitti.
39. dakikada B.Vanspor bir kez daha Samet Cantürk ile atağa kalktı, Samet’in pasında Güney hemen Batuhan’ı gördü, ancak savunma erken müdahale ederek topu uzaklaştırdı.
44. dakikada Sultanbeyli Belediyespor serbest vuruş kazandı. Bülent Kocabey çok sert ve düzgün vurdu, kaleci Salih son anda topu kornere yolladı.

      İlk yarının uzatmalarında Batuhan ve Güney paslaşması ile B.Vanspor yine tehlike oluşturdu, ancak Sultanbeyli’de savunma bir kez daha topu uzaklaştırdı.
Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

     İKİNCİ YARIDA İKİ GOL…
     Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi ekip başladı.
51. dakikada Sultanbeyli Belediyespor Bülent Kocabey ile serbest vuruş kullandı, ancak savunma topu uzaklaştırdı.
56. dakikada Serdar Cansu’nun ortasında Soner Birinci vurdu kaleci son anda topu kontrol etti.
61. dakikada bu kez Soner ortaladı, Güney uçarak kafa vurdu, ancak top üstten auta çıktı.
64. dakikada Sultanbeyli Belediyespor atağında Hakan ortaladı, ceza alanı içinde Anıl’dan önce Barış Sağır kritik bir müdahale ile topu uzaklaştırdı.
67. dakikada Sultanbeyli atağında ikinci yarıda oyuna giren Burçak, Anıl’a faul yaptı ve hakem serbest vuruşu gösterdi. Mehmet serbest vuruşu kullandı, top Burçak’ın yüzüne çarptı, kısa bir sakatlığın ardından maç yeniden başladı.
Bu dakikalarda B.Vanspor taraftarları desteğini artırdı.
72. dakikada B.Vanspor atağında Güney ortaladı, Batuhan topu ceza alanı içinde aldı, düzeltti, ama rakibinin faulü ile yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Batuhan Er penaltıdan takımını öne geçirdi:0-1
74. dakikada Feyzullah ile gelişen ev sahibi ekibin atağında top Anıl’a gelmeden Burçak araya girerek topu uzaklaştırdı.
Bu dakikalarda karşılıklı ataklar ile maçta heyecan arttı.
78. dakikada B.Vanspor serbest vuruş kazandı. Güney ortaladı, Yakup Demir kafa ile topu ağlara yolladı, ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi.
80. dakikada konuk takımdan Barış Gök yerini Emre Toptan’a bıraktı.
88. dakikada B.Vanspor’da Samet Cantürk farkı ikiye çıkaran golü attı. Kullanılan korner vuruşunda savunma topu uzaklaştıramadı, Samet topu ağlara yolladı:0-2

      Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve temsilcimiz maçı 2-0 kazanarak adını play-off’a yazdırmayı başardı.
Kalan iki maçını B.Vanspor kaybetse bile, averaj üstünlüğüyle play-off’u garantilemiş oldu.

     Grupta oynanan diğer maçlarda ise, Kırşehir Belediyespor deplasmanda Pazarspor ile 1-1 berabere kalarak 60 puanla liderliğini sürdürürken, Esenler Erokspor ise 1-0 geriye düştüğü maçta Bergama Belediyespor’u 2-1 yenerek, 56 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

     B.Vanspor’un üçüncü sırada yer aldığı maçta, Kızılcabölükspor evinde Osmaniyespor’u 1-0 yenerek 52 puanla dördüncü sırada yer alırken, deplasmanda Adıyamanspor’u 3-0 yenen Karşıyaka 49 puanla beşini sıraya yükseldi.

     Altındağ Belediyespor deplasmanda Ofspor’a 3-1 yenilerek 48 puanla altıncı sırada yer alırken, Çatalcaspor ise evinde Alibeyköyspor ile 1-1 beabere kalarak 45 puanla yedinci sırada yer aldı.Van Bölge Gazetesi