Bostaniçi’nde Badminton etkinlikleri başladı

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından Van Tuşba ilçesi Bostaniçi Mahallesi’nde 6 ay sürecek olan Badminton etkinlikleri başlatıldı. Kapalı spor salonunda yapılan etkinliklere öğrenciler haftada üç gün katılabiliyor.

SPOR 18.06.2021 10:05:07 0
Bostaniçi’nde Badminton etkinlikleri başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Bostaniçi Mahallesi’nde gençlere ve çocuklara yönelik Badminton etkinlikleri düzenleniyor.

ETKİNLİKLER 6 AY SÜRECEK

Yapılan etkinliklerle ilgili bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, etkinliklerin 6 ay süreceğini söyledi.
Badminton ile ilgili çalışmaların eğitmen Erhan Ezgi tarafından yürütüldüğünü ifade eden Turğut, “Bostaniçi Mahallesi’ndeki kapalı spor salonunda yapıyoruz bu etkinlikleri. Bu hafta başladık. Öğrenciler, çocuklar, gençler haftada üç gün gelip burada boş zamanlarını değerlendirecekler. Bu çalışmayı aynı zamanda Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Erhan Ezgi hocamız da çocuklarımıza gereken katkıyı sağlıyor” dedi.

“ÇOCUKLAR İLGİYE MUHTAÇTIR”

Dernek olarak bu tür çalışmaları belli bir planlama çerçevesinde yaptıklarını, kötü alışkanlıkları önlemek için özellikle çocuk ve gençler üzerinde durduklarını belirten Turğut, “Bütün insanlar, özellikle çocuklar ve gençler, sevgiye, ilgiye ve şefkate muhtaçtır. İnsan, doğumundan ölümüne kadar eğitime muhtaç bir varlıktır. O, nasıl bir çevrede yetişirse, ona göre bir eğitim alır ve yönlendirilir. Aile, okul, arkadaş ve iş çevreleri ile medya, insanı, özellikle çocukları ve gençleri yönlendiren ve eğitiminde rol oynayan çevrelerdir. İnsan, her zaman çevresinde iyi örnekler görmeye, bunlarla teşvik edilmeye, kötü örneklerden ise uzak tutularak korunmaya muhtaçtır.” dedi.

ETKİNLİĞİN AMACI

Etkinliğin amacının çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve boş zamanlarını daha faydalı işlerde değerlendirme düşüncesi oluşturmak olduğunu söyleyen Turğut, şunları kaydetti:
“Çocuk çevresinden ne kadar müspet mesajlar alırsa, şahsiyeti o kadar müspet olarak gelişip teşekkül eder. Çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması için sevgiden, ilgiden ve şefkatten mahrum kalmamaları ve müspet kişilik sahibi olmaları gerekir. Ailenin, okulun, iş çevrelerinin ve medyanın görevi, insanlara yapıcı mesajlar vererek, onların müspet kişilik sahibi olarak yönlendirilmesini ve eğitilmesini sağlamak, devletin görevi de bu eğitimi mümkün kılmak ve denetlemektir. Bütün çevrelerin ve devletin bir görevi de genel ahlâkı korumaktır. Çünkü, genel ahlâk, kişilerin ruh ve beden sağlığının ve toplum huzurunun korunmasında son derece önemli rol oynamaktadır. Başarılı ve mutlu olması için her insanın özsaygıya, özgüvene ve öz-disipline ihtiyacı vardır. Bu çalışmamız da bunu hedeflemektedir.”


Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi