Bisiklet yolculuğu sürüyor

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından, “3. Van Gölü Bisiklet Festivali” etkinlikleri kapsamında 150 bisiklet sporcusuyla Van Gölü etrafından başlatılan yolculuk devam ediyor.

SPOR 10.08.2021 11:26:25 0
Bisiklet yolculuğu sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü’nün kirlilikten korunması ile havzada bulunan tarihi ve doğal güzelliklere dikkat çekmek, tanıtımın yanı sıra kültür turizminin daha da gelişmesi amacıyla Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından 4 Ağustos günü başlatılan 3. Van Gölü Bisiklet Festivali etkinlikleri sürüyor. 
Etkinlikler kapsamında, yaklaşık 450 km olan Van Gölü etrafını pedallamak üzere 5 Ağustos günü Van’dan yola çıkan 150 bisiklet sporcusu, Reşadiye ve Tatvan’da mola verdi. Tatvan’da 2 gün boyunca buradaki etkinliklere katılan sporcuların yolculuğu 11 Ağustos günü Çarpanak Adası antik yol yürüyüşü ile devam edecek.

BİTLİS’TEKİ TARİHİ
YERLER GEZİLDİ
Türkiye’nin birçok ilinden Van Gölü etrafındaki bisiklet turuna katılan sporcular gittikleri yerlerde tarihi ve dini önemi bulunan yerleri de geziyor.  
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Tatvan’daki konaklamayla ilgili olarak, şunları anlattı:
“Tatvan’da Nemrut etkinlikleri ile Bitlis’in kurutuluşu etkinliklerine katıldık. Bitlis’teki tarihi yerleri gezdik. Bitlis valisi ile fotoğraf çektirdik. Vali bey de çok memnun oldu düzenlediğimiz bisiklet etkinliğinden dolayı. Dışarıdan kalabalık bir bisikletli grubun katılım sağlamasından dolayı memnuniyetini ifade etti, teşekkür etti. Daha sonra Bitlis’teki tarihi han ve kale ile birkaç tarihi yeri daha misafirlerimize gezdirdik.”

ADİLCEVAZ’A HAREKET
Tatvan ve Bitlis’teki etkinliklere yapılan katılım ve düzenlenen gezi adından yola devam ettiklerini belirten Özel, “Daha sonra tekrar Tatvan üzerinden Selçuklu Mezarlığı olmak üzere tarihi mekanlarda, millet bahçesinde misafirleri gezdirerek Ahlat’ta suya girdik, yüzdük, yorgunluk attık burada, Van Gölü suyunun keyfini çıkardık. Şu anda da Adilcevaz’dan Erciş’e doğru hareket ediyoruz. Yolculuğumuz çok iyi geçiyor, her hangi bir sorun yaşamadık çok şükür. Belediyelerin bize çok büyük destekleri oldu.” diye konuştu. 

DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Destek veren belediye, STK ve iş insanlarına teşekkür eden Özel, şunları söyledi:
“Başta Van Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, İpekyolu, Edremit, Gevaş, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş ve Tuşba belediyeleri, bu etkinliğe destek olan DAKA, Van Ticaret ve Sanayi Odası, iş insanlarımız Zahir Kandaşoğlu olmak üzere gerek STK’larımız gerek direkt destek veren diğer kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu kadar önemli olan bölgemizin en büyük festivali olan bu festivali destekledikleri için çok teşekkür ediyoruz. Her sene onların desteği ile bu festival daha da büyüyecek, Van Gölü’nün tüm değerleriyle turizme kazandırılması noktasında önemli bir festival. Sahiplenilmesi anlamında önemli gelişmeler olacaktır, buna katkı sunacaktır. Çünkü derneğin bunu tek başına başarması mümkün değil.”

Özel Haber: M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi