Bir İyi Bir de Kötü…

Bir taraftar olarak böyle oynayın canımızı yiyin.

SPOR 5.12.2019 16:16:05 0
Bir İyi Bir de Kötü…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir İyi Bir de Kötü…

Merhabalar.

Ligin 14. haftasında 12 puanla 15. sırada yer alan Elazığspor' a kaybetmenin üzüntüsünü herkes yaşamıştır. Tabi ki futbol bu 3 ihtimaliniz var. Kim daha iyi hazırlanır daha iyi motive olursa işler o tarafın lehine olur. Elazığ da yaşadığımız aslında tam da bu oldu. Taner hoca ile beraber alınan galibiyetler takımda rehavete neden olmuş gibiydi. Elazığspor' da kötü gidişata son vermek istiyordu. İyide hazırlanıp güzel futbolla maçı 3-1 kazanmayı başardılar. Hata bir kez yapıldığında yanlışlık oldu deriz , ama devamlı yapılıyorsa orada ya bir kasıt ya da bir eksiklik vardır. Yakup Demir' den bahsediyorum. Özellikle son haftalarda arkaya kaçıdığı rakipleri olur olmaz yerlerde çekip durdurmaya başladı. Bayburt maçında her ne kadar sadece sarı kartla geçiştirsede hakem Elazığ maçında affetmedi. Direk kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. Ama iyi oldu. İsmail' e gün doğdu ve galiba formayı kaptı gibi duruyor.

Dedim ya kim daha iyi hazırlanır , motive olursa oyun lehine olur. İşte kupa maçında süperligin iyi takımlarından olan Kasımpaşa' ya karşı iyi motive olmuş bir Vanspor çıktı sahaya. Aslında yedek oyuncuların daha çok forma şansı bulduğu maçta herkes hocam formayı verirsen ben hazırım der gibiydi. İşte başarı da burada ortaya çıkıyor. Belki galibiyet elde edemedik fakat çok kötü bir sonuç ile dönmüyoruz. Kendi evimizde oynayacağımızı düşünürsek halen şansımızın olduğunu söyleyebiliriz.

Kupa maçının ardında lige geri dönüyoruz. Bu hafta konuk edeceğimiz Tuzlaspor kupada Galatasaray' ı mağlup etme başarısını gösterdi. Ligde çok iyi durumdalar. Sorarsanız Tuzlaspor ligi ilk 5 sırada bitirecek takımlardan biridir der herkes. Ama unutmamak gerekir ki Vanspor' da hem ligi ilk 5 sırada bitirecek kapasiteye hem de ligin en iyi kadrolarından birine sahip. Tuzlaspor' un kupada aldığı galibiyet kimseyi korkutmasın. İyi motivasyon iyi oyun bize galibiyeti getirecektir. Son 2 haftaya girerken alacağımız 6 puan bizi zirveye yakın tutacaktır. Aksi taktirde rakiplerimizin puan kaybetmesi için duaya çıkarız.

Bir iyi bir de kötü dedik.

Elazığ maçında kötü oyun ve alınan mağlubiyet elbette ki kötü. Fakat kupada Kasımpaşa karşısındaki güzel oyun iyi , sevindirici , geleceğe dair umut verici.

Bir taraftar olarak böyle oynayın canımızı yiyin.

Kalın sağlıcakla...