Bedensel Engelli Kulübü sporcularına moral kahvaltısı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2. Liginde mücadele eden Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcuları, Pazar günü oynanan Çanakkale Boğazgücü maçı öncesi kahvaltıda ağırlandılar.

SPOR 3.12.2019 11:25:51 0
Bedensel Engelli Kulübü sporcularına moral kahvaltısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANTSO Disiplin Kurulu Başkanı ve Işık Grup Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Ayhan Işık tarafından Edremit’te bulunan Alibaba Restaurantta ağırlanan ekip maç öncesi keyifli bir ortamda hoşça vakit geçirdi. 
Sıcak bir ortamda gerçekleşen kahvaltının ardından konuşan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara: “Vanspor'un sorunları olduğu gibi Engelliler Spor Kulübünün de sorunları vardır, Vanspor nasıl bu memleketi temsil ediyorsa Engelliler de bu memleketi temsil ediyor, amacımız hedefimiz Van, Van için mücadele ediyoruz, engelliler de Van’ın sesini duyuruyor” dedi.

"HERKES DESTEK VERMELİ"
Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara moral kahvaıtısı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle Alibaba Restaurant sahibi Ayhan beye çok teşekkür ediyorum, nazik bir davranışta bulundu engelli arkadaşlarımıza karşı. Maçlarımıza gidip geliyorduk, sahipsiz olduğumuzu, ilgisiz alakasız olduğumuzu söylüyorduk basın açıklamalarımızda. Ayhan bey kendisi bu konuyla ilgili beni aradı, 'arkadaşları ağırlamak istiyorum, sohbet etmek ve sorunlarını dinlemek istiyorum' dedi. Biz de Çanakkale maçı öncesi kendisiyle bir araya gelmek istediğimizi söyledik, sağolsun bizi ekibiyle beraber ağırladı. Yaklaşık 20 tane arkadaşımızı kahvaltıda ağırladı, maç öncesi bir moral vermek istedi. Ben bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Ayhan beyler çoğalsın, bu memleketin böyle insanlara ihtiyacı var çünkü biz kimsenin kalkıp da bu takıma bütün maddi imkânlarını seferber etsin demiyoruz, herkes bir ucundan tutarsa bu memlekette bunun gibi olan sorunlar çözülecektir. Vansporun sorunları olduğu gibi Engelliler Spor Kulübünün de sorunları vardır, Vanspor nasıl bu memleketi temsil ediyorsa engelliler de bu memleketi temsil ediyor, amacımız hedefimiz Van, Van için mücadele ediyoruz, engelliler de Van’ın sesini duyuruyor. 12 tane deplasmana gidiyoruz değişen birşey yok, biz de 2.ligteyiz, mücadele ediyoruz, Vanspor da 2.ligte mücadele ediyor. Bizim hedefimiz 1.lige gitmek. Şuan sadece averajla 3’üncü sıradayız. Bu nedenle hem Vanspor'a hem bize destek olunmasını istiyoruz. Ben burada engelli arkadaşlarımız spor kulübü adına Ayhan beye teşekkür ediyorum.”

“BİRÇOK İNSAN REKLAM YAPMAK İSTİYOR”
Baykara konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Önümüzde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü var. Birçok insan engelliler gününde gelip bizimle fotoğraf çekinip reklam yapmak istiyor ama Ayhan bey gibi dostlarımız sadece o gün değil de ondan önceki ve sonraki günlerde de bizleri düşünüyorlar. İnşallah herşey çok güzel olacak, iş adamlarını, sivil toplum kuruluşlarını Bedensel Engelliler Spor Kulübüne destek olmaya davet ediyorum. İnşallah gereken desteği buluruz çünkü çok borçlanarak gidip geliyoruz. 2 tane deplasmana uçak biletlerini borç almıştık, herhangi bir yerden destek alamadık. 3 Aralıkta belediyede vali beyle görüşeceğiz umarım orada gereken destek çıkar, o desteği bulduktan sonra bizim amacımız spor yapmak, bu gibi şeylerle uğraşmak istemiyoruz, maddi destek bulamadık gibi şeylerle gündem olmak istemiyoruz. Başarılarımızla gündem olmak istiyoruz. İnşallah gereken destek olur ve biz de sizin aracılığınızla paylaşır deriz ki, bu kurumlar ve firmalar bize destek verdi, biz başarımıza kilityendik, inşallah bu başarı da gelir” 

“MADDİ MANEVİ HER KONUDA ARKADAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIM”
Daha sonra konuşan VANTSO Disiplin Kurulu Başkanı ve Işık Grup Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Ayhan Işık ise kısaca şunları söyledi: “Öncelikle bizi yalnız bırakmadığınız için size ve kurumunuza teşekkür ediyorum. Bundaki amacımız arkadaşlara maç öncesi bir moral motivasyon sağlamak. Aslında bizim başta bedensel engelli arkadaşlarımıza vereceğimiz bir kahvaltı çok büyük bir şey değildir, bizim her anlamda destekte bulunmamız gerekiyor. Bu buluşma sadece sohbet etmek, maç öncesi bir moral olsun ve bir kaynaşma ortamı olsun diye gerçekleşti. Bedensel Engelliler Spor Kulübümüz şuan 2. Ligte mücadele ediyor, onların da amacı 1. Lige yükselmek, bu anlamda destek olunması gerekiyor. Buradan sizlerin aracılığı ile bütün Vanlı iş adamlarına seslenmek istiyorum  Bedensel Engelliler Spor Kulübümüze destekte bulunmalarını istiyorum, ben de maddi manevi her konuda her zaman arkadaşlarımızın yanında olacağım, destek vereceğim.”
Haber: M. Selim KURT  

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi