Avcı: 'Yan yana şampiyonluğa gidelim'

Ligin ikinci devresinde iyi bir grafik yakalayan, ancak haftalar ilerledikçe maç kazanmakta güçlük çeken Silahtaroğlu Van Spor FK, son olarak geçen hafta kendi sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor'a mağlup olunca, ligin bitimine 5

SPOR 9.04.2022 11:19:47 0
Avcı: 'Yan yana şampiyonluğa gidelim'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Taraftarlarının büyük umut bağladığı ve play-off maçları sonucunda bir üst lige çıkmasını istediği Silahtaroğlu Van Spor FK, ligin bitimine 5 hafta kala play-off potasının dışına çıktı. Bu düşüş taraftarların moralini bozarken, Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, Somaspor maçı öncesi taraftarlara seslenerek, “Her zaman olduğu gibi Somaspor maçında da desteğinizi sahada hissetmek istiyoruz. Yan yana şampiyonluğa gidelim ve bu hasreti hep birlikte bitirelim.” mesajı verdi.
İyi bir form grafiğinin ardından play-off potasına kadar yükselen Silahtaroğlu Van Spor FK, son haftalarda çok sayıda beraberlik ve geçtiğimiz hafta da Etimesgut Belediyespor maçı yenilgisinin ardından düşüşe geçti.
Ligde 6. sıraya gerileyen Silahtaroğlu Van Spor FK, play-off hedefinden vazgeçmiş değil. Bugün konuk edeceği Somaspor maçı hazırlıklarını tamamlayan ve rakibini eli boş göndermeyi hesaplayan Van Spor FK'de futbolcular, teknik heyet ve yönetim kurulu da play-off için umudunu koruyor.
Ligin bitimine 5 hafta kala Silahtaroğlu Van Spor FK, 56 puanla 6. sırada yer alıyor. Bu sezon oynadığı 33 lig maçından 15'ini kazanan, 11'inde sahadan beraberlikle ayrılan Silahtaroğlu Van Spor FK, 7 maçta da mağlup oldu. Rakif fileleri 45 kez sarsan Silahtaroğlu Van Spor FK, kalesinde de 39 gole engel olamadı.
Konuk ekip Somaspor ise 1 maç eksiği ile 49 puanla 9. sırada bulunuyor. 32 lig maçından 14'ünü kazanan, 7'sinde berabere kalan Somaspor, 11 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu 32 lig maçında 47 gol atmayı başaran Somaspor, kalesinde de 43 gol gördü.
Her iki ekip için de play-off yolunda son derece önemli olan maçta, kaybeden takımın umutları azalacak.

AVCI: BU HASRETİ HEP BİRLİKTE BİTİRELİM

Kritik maç öncesi, Silahtaroğlu Van Spor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, taraftarlara kenetlenme çağrısı yaptı.
Van Spor'un bir üst lig hasretini bitirmek arzusunda olduklarını belirten Avcı; “Büyük Van Spor taraftarları, sizleri saygıyla selamlıyorum. Uzun yıllardır hasretini çektiğimiz ve bu sene büyük bir özlemle, büyük bir gayretle mücadele ettiğimiz 1. Lig yolunda artık sona doğru geldik. Siz taraftarlarımızın desteği bu güne kadar hep hissedildi ve bundan sonra da hep hissedilecek. Oynayacağımız Somaspor maçında taraftarlarımızın büyük desteğini tekrardan sahada hissetmek istiyoruz. Ve ben bütün taraftarlarımızı stada davet ediyorum. Yan yana şampiyonluğa gidelim ve bu hasreti hep birlikte bitirelim.” ifadelerini kullandı.

HAFTANIN MAÇLARI

BUGÜN
Silahtaroğlu Van Spor FK – Somaspor
Kahramanmaraşspor A.Ş. - Afjet Afyonspor
Etimesgut Belediyespor – Sakaryaspor A.Ş.
An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor – Niğde Anadolu FK

YARIN
Serik Belediyespor – Diyarbekir Spor A.Ş.
Sarıyer - İnegölspor
Sivas Belediye Spor – Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.
Çorum FK – 1461 Trabzon FK
Turgutluspor – Ergene Velimeşe Spor
Bodrumspor A.Ş. - Ankaraspor
Prestij Haber Merkezi