50 yaşındaki Vanlı görme engelli, yüzmede Türkiye üçüncüsü oldu

Kayseri’de yapılan Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda 50 yaşındaki Vanlı Görme Engelli Nihat Tam, 400 metre serbestte Türkiye üçüncüsü oldu.

SPOR 12.03.2020 11:04:56 0
50 yaşındaki Vanlı görme engelli, yüzmede Türkiye üçüncüsü oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şimdiye kadar Alanya’da yapılan Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası, bu sene Kayseri’de gerçekleştirildi.
Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen şampiyonanın açılışına Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile sporcular ve aileleri katıldı.

117 SPORCU KATILDI

Sporcuların milli takıma seçilebilmek için yarıştığı şampiyonaya farklı görme engelli spor kulüplerinden 117 sporcu katıldı.
Van’dan da, Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü, Nihat Tam isimli tek sporcuları ile şampiyonaya katıldı.

400 METREDE TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ OLDU
 

Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu 50 yaşındaki Nihat Tam, 400 metre serbestte Türkiye üçüncüsü oldu ve bronz madalya aldı.
Tam, 50 metrede 4’üncü, 100 metrede ise, 5’inci oldu.
Gençlerle yarıştığını belirten Nihat Tam, Türkiye üçüncülüğünün kendisi için büyük bir başarı olduğunu, bundan sonra daha iyi dereceler için gayret içinde olacağını söyledi.
 

“KENDİ İMKANLARIMIZLA ŞAMPİYONAYA GİTTİK”
 

Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mail Tam ise, kendi imkânlarıyla şampiyonaya gittiklerini söyledi ve Van’da destek görememekten yakındı.
Tam, şunları söyledi:
“Biz şampiyonaya iki kişi kendi imkânlarımızla gittik. Yol ve otel paramızı dernekteki arkadaşlarımız verdi. Destek taleplerimiz karşılık bulmadı. Zaten 2 bin TL bize yetiyordu. Ama kimse elimizden tutmadı. Bu gibi durumlarda bize destek çıkılması halinde daha başarılı sonuçlar alırız diye düşünüyorum, zaten biz burada Van adına yarışıyoruz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi