3. Van Gölü Bisiklet Festivali tamamlandı

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından düzenlene 3. Van Gölü Bisiklet Festivali Çarpanak Adası’nda gerçekleştirilen antik yol yürüyüşü ve yüzme etkinliği ile devam etti. 150 bisikletli sporcu, 7 günlük yorucu yolculuk ardından Van

SPOR 12.08.2021 10:34:03 0
3. Van Gölü Bisiklet Festivali tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

DAKA’nın desteklediği, Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Van ve Bitlis’e bağlı kıyı belediyelerinin katkı sunduğu 3. Van Gölü Bisiklet Festivali etkinlikleri 4 Ağustos günü Van Kalesi’ndeki konaklama ile start aldı.
Van Gölü etrafını pedallamak amacıyla burada farklı illerden bir araya gelen bisiklet sporcuları yola çıkmak için hazırlık yaptı.

5 AĞUSTOS’TA HAREKET EDİLDİ 

150 bisiklet sporcusu yaklaşık 450 kilometre olan Van Gölü etrafını kat etmek için 5 Ağustos günü sabah saatlerinde Edremit-Gevaş-Tatvan yönüne doğru hareket etti.
Edremit ve Gevaş ilçelerinde şehir turu atan grup iki gün Tatvan’da konakladı.

NEMRUT ETKİNLİKLERİNE KATILIM

Bitlis’in Tatvan ilçesinde mola veren bisikletli grup Tatvan Belediyesi tarafından düzenlenen Nemrut Şenlikleri’ne katıldı.
Buradaki tarihi yerleri gezen grup ertesi gün de Bitlis’in kurtuluşu etkinliklerine katıldı. 

7 GÜN SÜRDÜ 
Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından gerçekleştirilen Van Gölü etrafını pedallama etkinliği 7 gün sürdü.
Adilcevaz, Ahlat ve Erciş ardından geceyi Mollakasım’da geçiren aktivist grup, dün öğlen saatlerinde de Çarpanak Adası’nda antik yol yürüyüşü ve yüzme etkinliği gerçekleştirdi.

AKMAN’DAN ZİYARET
Bu arada Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, geceyi Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda kurdukları kampta geçiren bisikletli grubu ziyaret etti.
Bir süre sohbet eden Akman, düzenlenen etkinlik için Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ve ekibine teşekkür etti.

ARITMA TESİSİ’NDE SON BULDU
Van Gölünün korunması ve havzadaki tarihi ve doğal değerlere dikkat çekilmesi amacıyla düzenlenen 3. Van Gölü Bisiklet festivali, Çarpanak Adası’ndaki etkinlik ardından Van İleri Biyolojik Arıtma tesisi yanında son buldu.
Çarpanak Adası’ndan hareket eden 150 bisikletli sporcu, 7 günlük yorucu yolculuk ardından Van İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde final yaptı.  
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi