120 profesyonel bisikletçi Van’da pedallayacak

Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Van Gölü havzasına dikkat çekmek, havzanın bilinirliliğini arttırmak, Van Gölü kültürel mirasını korumak amacıyla, Vangölü Aktivistleri Derneği işbirliği ile “2. Van Gölü Bisiklet Festi

SPOR 3.07.2019 09:51:56 0
120 profesyonel bisikletçi Van’da pedallayacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Vangölü Aktivistleri Derneği işbirliği ile, 22-26 Temmuz tarihlerinde Van Gölü kıyısında “2. Van Gölü Bisiklet Festivali” düzenlenecek.

Festivale katılacak bisikletçiler, 5 gün boyunca kamp kurarak Van Gölü kıyısını bisikletleriyle turlayacak. 

Bu yıl daha geniş bir katılımla gerçekleştirilecek olan “2. Van Gölü Bisiklet Festivali” düzenleyicilerinden olan Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Van Koordinatörü Kerem Oruç, önemli bir organizasyona imza atacaklarını söyledi. Oruç, gazetemize yaptığı açıklamada; “Van Gölü, her zaman öncelikli konularımızdan biri olmuştur. Zaman zaman Van Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla önemli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bisiklet festivali de bunlardan biri olacak. Amacımız Van Gölü ve havzasının güzelliklerine dikkat çekmek. Bunun yanında korunması yönünde farkındalık yaratmaktır. Van TSO Yönetim Kurulu bu çalışmalarımıza her zaman destek vermiş ve festivalimize de yine desteklerini sunacaklardır.” dedi.

‘TÜRKİYE KARMASI’

Festivalle ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Türkiye’nin farklı illerinden katılım olacağını söyledi.

Bu yıl daha iddialı bir tanıtım amaçladıklarını belirten Özel, “Geçen yıl 60 bisikletçi ile yaptık bu etkinliği, bu sene 120 bisikletçi ile yapacağız. Diğer illerden de gelecekler, Türkiye karması diyebiliriz. Tamamı profesyonel bisikletçidir, sosyal medyayı kullanan insanlardır. Bu 5 günlük gezide özellikle Van Gölü’nün tarihi ve doğal güzelliklerinin olduğu yerlerden geçeceğiz.” dedi

ÇIKIŞ NOKTASI VE GÜZERGÂHLAR

Turun çıkış noktası ve diğer geçilecek güzergahlar hakkında bilgi veren Özel, şöyle devam etti:

“Van Kalesi’nden çıkış yapacağız. Daha sonra Edremit Kalesi, Seyir Tepesi’nde bir mola vereceğiz. Edremit kıyıda bir gezi olacak. Sonrasında Gevaş’ta Selçuklu Mezarlığı, Gevaş merkez, Gevaş Gençlik Kampı, daha sonra Akdamar Adası’na bir turumuz olacak. Adaya ekiple birlikte tekne ile geçilecek. Ardından da Reşadiye, Tatvan, Nemrut Dağı, Ahlat’ın hem Selçuklu Mezarlığı, hem de harabe şehrini ziyaret edeceğiz. Adilcevaz kıyıları, son gecemiz de Muradiye Şelalesi olacak ve tekrar gelip Mavi Bayraklı Mollakasım Plajımızı insanlarımıza göstereceğiz. Güzel bir tanıtımla inşallah bunu bitireceğiz.”

BİRLİK OLUŞTURACAK

Van Gölü ile ilgili olarak hem Van Büyükşehir Belediyesinin bazı çabalarının olduğunu hem de Vali Mehmet Emin Bilmez’in birliktelik yönünde açıklaması olduğunu hatırlatan Özel, şunları söyledi:

“Van Ticaret ve Sanayi Odası ve AB Bilgi Merkezi işbirliği ile, diğer belediyelerden de destek alarak güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Zaten son günlerdeki konumuz Van Gölü’dür. Çalıştayda ve çeşitli çevrelerde hep gündeme geldi. Vali beyin, Bedia hanımın söyledikleri var. Bu bir birliktelik de sağlayacak. Ayrıca Bitlis tarafına da geçeceğiz, oradaki belediyeler, kurumlar da destek olacaklar. Bu da bir birliğin yolunu açacak.”

AMAÇ… 

Özel, festivalin amacını da şöyle dile getirdi:
“Temamız da; Van Gölü’nün kirlenmemesi, Van Gölü güzelliklerinin tanıtılması ve Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkması için farkındalık yaratma… Aynı zamanda dışarıdan gelen yüzlerce insanımıza bunu tanıttırma, Van Gölü etrafının doğal, kültürel anlamda, tarihi anlamda çok zengin olduğunu ve bu mevsimde özellikle kamp için uygun olduğunu elbirliği ile göstereceğiz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi