Ziraat Odası, yapılandırmadan yararlanma çağrısı yaptı

Van Tuşba Ziraat Odası, SGK borçlarının yapılandırılması tarihi konusunda üyelerini uyardı. Oda tarafından yapılan açıklamada, son başvuru tarihinin 1 şubat olduğu hatırlatıldı ve yapılandırmaya henüz başvurmayan çiftçilere yap?

SİYASET 27.01.2021 10:19:39 0
Ziraat Odası, yapılandırmadan yararlanma çağrısı yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

30 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 3343 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile SGK borçlarının yapılandırılması başvuru tarihi 1 ay uzatılmıştı.  
Tuşba Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, son başvuru tarihi üyelere hatırlatıldı.
Odanın resmi sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamada, üyelerin 1 şubat tarihine kadar yapılandırma başvurularını tamamları gerektiği belirtildi.  
Açıklamada, henüz yapılandırma başvurusu yapmayan çiftçilere kalan sürenin değerlendirmesi istendi ve başvurunun kendi yararlarına olacağı kaydedildi. 

NELERİ KAPSIYOR?

Yapılandırma, sigorta primleri, işsizlik sigortası primleri, genel sağlık sigortası primleri, durdurulan 4 b ihyası, idari para cezaları ve iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları kapsıyor. 

YAPILANDIRMA NASIL OLACAK?

Prim borcu bulunanların borçlarını 01.02.2021 tarihine kadar ödememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde, 31 Ekim 2020 tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak prim borçları silinecek. Ayrıca sigortalıların prim borcu asıllarını güncellenecek yeni tutar üzerinden 31.03.2021 tarihine kadar ödemeleri halinde durdurulan hizmet süreleri ihya edilecek. GSS prim borçlarının da 30 Nisan 2021 tarihine kadar peşin veya taksitler halinde ödenmesi durumunda, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi